Iron Man ar pierde mult din popularitate în perioada #MeToo, susţine scenaristul lui Black Panther

de Cristina Grigore în 13 Mar 2018
Joe Robert Cole crede că atitudinea arogantă a lui Tony Stark, în special faţă de femei, ar fi prost văzută în contextul social şi politic actual

Filmul Black Panther a atins un miliard de dolari la box office-ul internaţional cu o intrigă ce scoate în faţă cultura africană şi cu un protagonist exemplar, T’Challa (Chadwick Boseman) - un personaj ce arată respect tuturor şi plăteşte scump convingerile sale democratice, fără a regreta acest lucru. În această atitudine pare că rezidă o mare parte din succesul peliculei regizate de Ryan Coogler.

Într-un dialog cu publicul şi presa din cadrul festivalului texan South by Southwest – dedicat filmului, muzicii şi mediilor interactive – scenaristul lui Black Panther, Joe Robert Cole, a fost întrebat dacă valorile unui supererou au capacitatea de a reflecta şi modela o cultură. Scenaristul a confirmat ideea şi a făcut aluzii la administraţia Trump şi la mişcările egalitare din zilele nostre - precum #MeToo - şi a considerat că Iron Man nu ar mai fi atât de popular dacă filmele cu el s-ar lansa în acest context politic şi social.

„Gândiţi-vă la Tony Stark şi la atitudinea sa ofensivă, considerată în regulă în urmă cu 10 ani. Dacă acest personaj ar fi introdus într-un film din zilele noastre, mi-ar plăcea să văd cum va fi primit. Mă întreb dacă reacţia va fi aceasta: «Wow, ce tare că este atât de agresiv şi arogant şi că nu se poartă deloc frumos cu femeile… Da, e foarte ok». Cred că ştim mai bine acum, cred că lucrurile s-au schimbat”, a arătat Cole.

Iron Man, lansat în 2008, s-a bazat pe carisma lui Robert Downey Jr. şi pe atitudinea relaxată a personajului său. A obţinut 585 milioane de dolari la box office-ul global (fără a lua în calcul inflaţia) şi a deschis drumul marelui Univers Cinematografic Marvel. Personalitatea lui Tony Stark a suferit însă unele schimbări în filmele ulterioare (a devenit ceva mai serios) ceea ce arată faptul că scenariştii Marvel au ştiut să ia în considerare contextul în care au apărut filmele ce îl aveau ca protagnist.

Exploreaza subiecte similare:

Black Panther, Robert Downey Jr., Chadwick Boseman, Ryan Coogler, Joe Robert Cole, iron man

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells