Iron Man 3, cele mai mari încasări pe 2013

de Cristina Grigore în 26 Dec 2013
Animațiile Pixar și Dreamworks, dar și ultima peliculă lansată din seria Fast & Furious, printre vedetele box-office-ului internațional

Susținute de bugete de producție consistente și de o distribuție din care fac nume celebre, blockbusterele anului, deloc puține la număr, au adus anul acesta studiourilor producătoare sute de milioane de dolari. Putem deja, pe final de an, enumera titlurile cu cel mai mare succes la box-office – lista este dominată de animații 3D și de adaptări ale benzilor desenate - însă care este ordinea exacta într-un top 10 al încasărilor pe 2013 aflăm de la TotalFilm.com.

Locul întâi îi revine lui Iron Man 3, cu 1,2 miliarde de dolari obținuți global. Pe doi găsim sequel-ul unei francize de animație, Despicabile Me, ale cărui încasări internaționale au ajuns la 918, 4 milioane de dolari. Fast & Furious 6, o serie frânată pe viitor din ”avântul” încasărilor și longevitate de moartea lui Paul Walker, a strâns din vânzările biletelor 788,7 milioane de dolari.

Topul cinci este încheiat de Monsters University, o producție Pixar, prequel al succesului din 2010, Monsters Inc. (743, 6 milioane) și The Hunger Games: Catching Fire (738, 3 milioane).

Man of Steel, având-ul la cârmă pe Zack Snyder și în multrâvitul rol al lui Superman pe Henry Cavill, s-a clasat pe locul șase în top (662,8), în vreme ce Gravity, considerat unul dintre cele mai surprinzătoare și mai de impact film al anului a obținut cu 20 de milioane de dolari mai puțin la box-office (642,5 milioane) și a obținut în top locul șapte.

Pe opt găsim un al sequel, Thor: The Dark World (621,6 milioane), urmat de animația Dreamworks  – o frumoasă și originală producție animată 3D  a anului – The Croods (587,2 milioane) și de World War Z, adaptarea romanului apocaliptic horror al lui Max Brooks, cu Brad Pitt în rol central (540 milioane de dolari).

Exploreaza subiecte similare:

Iron Man 3, Despicable Me, Fast & Furious 6, Paul Walker, Monsters University, Monsters Inc., The Hunger Games: Catching Fire, Man of Steel, Zack Snyder, Henry Cavill, Gravity, Thor: The Dark World, The Croods, World War Z, Brad Pitt

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Skynet.Zbenga pe 26 decembrie 2013 15:56
Din ce in ce mai multe filme peste $600 mil de la an la an.
De vina e mai mult inflatia

alex_il_fenomeno pe 14 februarie 2014 20:05
Daca nu ar fi aparut asa de tarziu, cred ca The Hobbit domina de mult acest top.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells