Invincibilii, comedia care a cucerit întreaga lume

17 Apr 2012
Invincibilii, comedia care a cucerit întreaga lume

Una dintre cele mai de succes comedii franţuzeşti ale tututor timpurilor, Invincibilii aduce pe marile ecrane o fabuloasă lecţie de viaţă a unor oameni pe care soarta îi aduce împreună absolut întâmplator, transformându-i în prieteni pentru totdeauna. În regia celebrilor Olivier Nakache şi Eric Toledano (Tellement proches), Invincibilii poate fi urmărit în premieră din 20 aprilie în cinematografele din România.

Cu un joc actoricesc remarcabil, un scenariu genial bazat pe întâmplari reale, dialoguri inteligente şi umor de calitate, Invincibilii este unul dintre puţinele filme aclamate de critici şi iubite de public în egală masură. Filmul a doborât atât recorduri de premii, cât şi de box-office, fiind al treilea cel mai vizionat film din toate timpurile în Franţa şi primind 10 nominalizări la Premiile Cesar, premiul Cesar pentru cel mai bun actor (Omar Sy), precum şi Tokyo Grand Prix pentru cel mai bun film la Tokyo International Film Festival.

Lui Eric Toledano şi Olivier Nakache le-a venit ideea acestui film încă din anul 2003, imediat după ce au vizionat un documentar despre viaţa milionarului Philippe Pozzo di Borgo, care a rămas ţintuit într-un scaun cu rotile după o coborâre periculoasă cu parapanta. Mulţi ani mai târziu, cei doi au pus în practică acest vis şi l-au contactat pe Philippe: "A avut încredere în noi", a declarat Olivier. "Iar atunci când întâlneşti pe cineva asemeni lui, rămâi marcat. Ne-a dat pagini cu notiţe pentru fiecare ciornă din scenariu. De exemplu, obişnuia să observe situaţii tehnic imposibile având în vedere condiţia lui. Pe scurt, a dat o tentă veridică filmului, arătându-ne de multe ori o realitate  mai nebună şi mai amuzantă decât cea pe care o scriam noi."

În aceeaşi notă, Eric declară: "Philippe ne-a spus: Dacă faceţi acest film, trebuie să fie amuzant. Pentru că povestea mea trebuie să fie tratată cu umor. Eram încântaţi şi liniştiţi când am auzit acest lucru. Apoi a adăugat: Dacă nu l-aş fi întâlnit pe Abdel, aş fi murit. Conversaţia ne-a permis să reflectăm asupra unor lucruri foarte importante. De exemplu, cum între doi reprezentanţi ai unor clase sociale diametral opuse, Philippe şi Abdel, se creează o legătură atât de puternică. Aceşti doi oameni, unul doborât de un handicap fizic, celălalt victima unui handicap social, dau dovadă de o complementaritate ciudată şi neaşteptată care a reuşit să dea naştere unei prietenii pe viaţă".

MediaPro Distribution aduce pe marile ecrane din România o comedie fenomen care a uimit întreaga lume, Invincibilii, din 20 aprilie în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti), Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex - Băneasa, Glendale Studio (Bucureşti), Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Bacău, Brăila, Timişoara, Piteşti), Odeon Cineplex Cluj, Cinema Elvira Popescu (Bucureşti).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zeno.marin pe 17 aprilie 2012 17:11
Interesant! Multumesc pentru recomandare...
zeno.marin pe 17 aprilie 2012 17:44
... chiar, asta imi aminteste un pic de un fost coleg (amic) care si-a fisurat sira spinarii tot asa, sarind cu parapanta. Doar ca nu era milionar si nici nu a ramas paralizat... Acum o sa spuneti ca e ca in bancul ala cu radio Erevan "nu era limuzina, ci era o bicileta si nu a primit-o cadou, ci i s-a furat"
iLikeMilfs pe 17 aprilie 2012 19:12
@lostinlove78 filmul a aparut in 2011 (a avut debutul in Franta prin Noiembrie 2011),dar in tari precum Romania, Polonia,Portugalia acesta a ajuns abia acum in 2012
catasmile17 pe 17 aprilie 2012 22:22
un film superb. va recomand cu caldura sa-l vedeti.
sthelystu_2005 pe 18 aprilie 2012 11:01
a aparut si varianta mkv. un film de exceptie
cristinaco71 pe 18 aprilie 2012 12:38
Mi-a placut ENORM acest film! Ambii actori au jucat fantastic!
Il recomand cu caldura...

alex_il_fenomeno pe 9 mai 2012 15:09
un film ce a primit multe laude , astfel sunt sigur ca nu trebuie ratat pentru nimic in lume !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells