Intriga, actorii sau regizorul nu contează în selectarea un film horror

de Cristina Grigore în 20 Nov 2014
Un studiu recent arată după ce criterii se orientează publicul în alegerea unui anume gen de film

Un studiu recent organizat de motorul de căutare Google şi-a propus să afle cum îşi alege publicul filmul pe care doreşte să îl vadă la cinema. Cu ajutorul celor de la Millward Brown Digital, studiul a fost publicat pe ThinkWithGoogle.com şi a oferit rezultate interesante.

Astfel, se pare că iubitorii de drame îşi aleg filmul pe baza sinopsis-ului, în vreme ce fanii comediilor ţin seama de distribuţie şi de prezenţa în film a unui actor popular de comedie. În ce în priveşte pe cei dornici să vadă producţii de familie, cronicile pozitive îşi spun cuvântul. În cazul celor dependenţi de acţiune, contează mai mult cine este regizorul filmului.

De toate aceste criterii - intrigă, distribuţie, cronici pozitive sau regie - se ţine însă cel mai puţin seama atunci când intră în scenă filmele horror. Potrivit studiului, fanii acestui gen iau în considerare un singur lucru atunci când se hotărăsc ce titlu să aleagă… ora potrivită de difuzare.

Aceasta poate explica de ce majoritatea filmelor horror au bugete de producţie atât de mici, cronici majoritar negative şi actori în mare parte necunoscuţi în distribuţie, însă se află adesea pe locuri notabile în box office-ul american. Annabelle, spre exemplu, cu 37 de milioane de dolari obţinuţi la debut, a avut un buget de 6,5 milioane şi un procent al cronicilor pozitive pe RottenTomatoes.com de 29. Filmul a întrecut la box office Gone Girl. Un al exemplu recent este horror-ul Ouija: 20 de milioane de dolari în week-end-ul lansării, un buget de 5 milioane şi doar 7 procente pe agregatul de film RottenTomatoes.com.

Exploreaza subiecte similare:

Annabelle, Ouija

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 20 noiembrie 2014 13:27
As putea sa zic eu cum fac aceasta selectie : la drame intradevar e hotarator plotul si nota IMDb pentru cele noi , la comedii noi (cel putin americane ) nu ma mai uit pentru ca toate seamana intre ele , despre filmele de actiune pot sa zic ca pe cele noi le-am scos definitiv din categoria filmelor vizionabile pentru mine.La filmele horror ma intereseaza sa nu aiba vampiri , varcolaci , zombii, vrajitoare , draci si alte creaturi in ce le priveste pe cele noi.De distributii , actori , scenaristi ti cont doar la filmele vechi , cu cateva exceptii , pt ca acum nu prea mai exista actori/regizori buni , cat despre scenarii , daca nu se repeta , nici prea originale nu sunt , majoritatea previzibile .
bogdanbuga pe 20 noiembrie 2014 15:06
"La filmele horror ma intereseaza sa nu aiba vampiri , varcolaci , zombii, vrajitoare , draci si alte creaturi in ce le priveste pe cele noi." Ma intreb ce-ti mai ramane de vazut in cadrul acestui gen? Intr-adevar mai sunt filmele horror realiste, cele cu criminali in serie sau violenta fizica (The purge)
cosmin742000 pe 20 noiembrie 2014 21:15
eu nu stiu niciun regizor american al ultimilor 10 ani care sa imi placa in afara de Harmony Korine , care oricum a regizat si in anii 90 , europeni sunt destui , dar vreun american care sa fi facut filme dupa 2000 si sa imi placa si mie nu imi vine in minte

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells