Interviu cu Alan Cumming, eminenţa cenuşie din serialul Soţia perfectă

22 Ian 2013
Interviu cu Alan Cumming, eminenţa cenuşie din serialul Soţia perfectă

Soţia perfectă, sezonul 4, va avea premiera duminică, 27 ianuarie, la ora 21:00, pe Diva Universal. Acesta este primul sezon realizat după dispariţia regretatului producător executiv al serialului, Tony Scott, care s-a sinucis în august 2012. Sezonul 4 este dedicat acestuia. Cinemagia vă pune astăzi la dispoziţie un interviu cu producătorii executivi şi cu actorul Alan Cumming, Eli Gold în serial - consilierul de campanie al lui Peter Florrick. Foarte puternic, obişnuit cu luptele politice de pe străzile din Chicago, este strălucitor atunci când e vorba de lucruri murdare. Spune ce-i trece prin minte, are tendinţa de a vorbi urât şi e un pianist desăvârşit.

În sezonul 4 al serialului Soţia perfectă, cariera Aliciei ia avânt: ea va trebui chiar să decidă cât de mult se va implica în campania electorală pentru funcţia de guvernator a lui Peter. Chiar de la începutul sezonului 4, Alicia trebuie să facă faţă unui reporter care pune întrebări în legătură cu mariajul acesteia cu Peter, cu atât mai mult cu cât întreaga campanie se orientează către valorile familiale. Aventura Aliciei cu Will este pe punctul de a fi dezvăluită presei şi de a aduce un nou scandal în campania lui Peter.

Unde îl găsim pe Eli la începutul sezonului 4?

Alan Cumming: “În Sezonul 4, Eli se întoarce în Campania electorală. Peter candidează pentru postul de guvernator, iar acum Eli revine în habitatul său natural. Se întoarce la intrigile politice şi la ticăloşia shakespeariană, în ceea ce mă priveşte. E distractiv.

Este Eli chiar atât de intrigant pe cât pare?

Alan Cumming: "Eli nu are milă, este foarte loial, îi pasă foarte mult de munca lui şi este pregătit să facă lucruri cu adevărat rele şi să nu aibă scrupule, pentru a obţine ce vrea. Dar cred că are o inimă bună".

Cum e relaţia lui Eli cu familia Florrick în sezonul 4?

Alan Cumming: "Și în acest sezon Eli a devenit un fel de bonă pentru întreaga familie Florrick – atât pentru Alicia, cât şi pentru Peter şi chiar pentru Jackie, într-o oarecare măsură. Cred că atunci când se confruntă cu o situaţie are o abordare de ansamblu, nu poate să se ocupe doar de o parte, ci de întreaga problemă".

Cum ai descrie relaţia dintre Eli şi Alicia în sezonul 4?

Alan Cumming: "Cred că Eli este sincer ataşat de Alicia. Relaţia lor a evoluat din primul sezon, ajungând la una de înţelegere reciprocă şi respect. Ei au nevoie unul de altul pentru a obţine ce vor. E un pic de 'tu mă zgârii pe spate, iar eu te gâdil pe burtică'.

De ce provocări are parte Eli în sezonul 4?

Alan Cumming: "Cu siguranţă alegerile reprezintă cea mai mare provocare pentru Eli în sezonul 4, iar anul acesta apar şi câţiva nori negri, care vin peste orizontul lui Eli, ceea ce e destul de interesant. Cred că la sfârşitul sezonului 4, Eli va avea un fel de noapte întunecată a sufletului şi va fi pierdut. Trebuie să spun că sunt sensibil".

Cum te simţi când vine vorba de răsturnările de situaţie în evoluţia personajului tău?

Alan Cumming: "Nu ştii, de fapt, de la săptămână la săptămână complexitatea a ceea ce se va întâmpla în poveste şi adesea lucrurile se schimbă. De fapt, chiar îmi place asta, este o surpriză plăcută, mai ales când scenariul e bun. E o surpriză minunată să citeşti ce se va întâmpla cu tine".

Ce vrea Eli să câştige de la Peter?

Alan Cumming: "Cred că Eli vrea să-l ducă pe Peter la Casa Albă. Și mai cred că îl vede pe Peter ca biletul lui către veşnicia politică".

Îl va susţine publicul pe Peter în sezonul 4?

Alan Cumming: "Peter are acea imagine de salvator, pe care America o iubeşte. Dacă ai făcut ceva cu adevărat îngrozitor şi, cumva, revii după ce ţi-ai ispăţit pedeapsa, America iubeşte genul ăsta de poveste. Ne place când vedem că cineva se salvează, iar Peter a făcut asta, arată bine, este bun în ceea ce face şi are o soţie minunată. Dar, evident, sunt şi probleme, deoarece el şi minunata soţie sunt, de fapt, despărţiţi şi încearcă să depăşească obstacolele care survin din această situaţie.

Va dezvălui Eli adevărul despre căsătoria dintre Alicia şi Peter în sezonul 4?

Alan Cumming: "Eli deja minte despre situaţia lor matrimonială, aşa cum a făcut şi sezonul trecut. Ei trec peste obstacole, îşi repară relaţia, iar el este dispus să facă orice pentru campania electorală, atâta vreme cât primeşte ce îşi doreşte în schimb.

Ce actori sunt invitaţi în sezonul 4?

Alan Cumming: Miriam Shor este una dintre actriţele invitate. O iubesc, e vecina mea. Mai sunt Nathan Lane şi Maura Tierney. Avem invitaţi celebri în acest sezon. E minunat! Pentru că serialul e atât de bine scris, mulţi actori buni au vrut să apară în el. Suntem cu adevărat norocoşi.

De ce e atât de extraordinară Julianna Margulies în rolul ei din Soţia perfectă?

Alan Cumming: Alicia Florrick este un rol extraordinar şi e nevoie de o actriţă foarte bună şi înzestrată cu talent pentru a-l interpreta. Un personaj care este atât de supus trece printr-o sumedenie de emoţii, pe care e foarte greu să le redai.

 

Interviu cu producători executivi Robert şi MichelleKing

Cum vă simţiti să fiţi la al patrulea sezon din Soţia perfectă?

Michelle King: Suntem amândoi foarte entuziasmaţi să lucrăm la sezonul 4, cel mai bun de până acum.

Robert King: Părea imposibil să faci sezonul 2, apoi al treilea era improbabil, iar sezonul 4 din nou părea imposibil de realizat.

Prin ce e deosebit sezonul 4 din Soţia perfectă?

Michelle King: Cred că am vrut să aflăm mai multe despre personaje, să ne uităm mai mult la vieţile lor, ceea ce a fost foarte captivant pentru noi.

Cum aţi caracteriza-o pe Alicia în sezonul 4?

Michelle King: Aş spune că Alicia e mult mai puternică şi mai încrezătoare. Will şi Diane trebuie să se bazeze pe ea, deoarece firma este în dificultate.

Robert King: Alicia e mai puternică şi mai încrezătoare. Mereu ai aceleaşi probleme, indiferent de ce s-ar întâmpla, ai o familie, un soţ, îl ai pe Eli care să te tragă de mânecă, ai relaţia cu Kalinda, dar e greu să te întorci unde ai fost înainte. Cred că o vom descoperi pe Julianna Margulies, care o interpretează pe Alicia, mult mai sigură pe ea.

Michelle King: În plus, oricine se uită la ea se gândeşte: stai puţin, această femeie ar putea fi soţia guvernatorului. Și asta schimbă dinamica lucrurilor.

Unde o găsim pe Kalinda la începutul Sezonului 4?

Robert King: Vom intra direct cu Kalinda la începutul sezonului. La sfârşitul sezonului trecut, cineva a bătut de trei ori la uşa ei, posibil soţul, şi vom vedea ce se întâmplă. Ceea ce vrem cu adevărat să aflăm despre Kalinda în acest an este de unde a venit, unde sunt rădăcinile a tot ceea ce ne place la Kalinda. E un pic o istorie despre trecutul său şi vrem să vedem complicaţiile din viaţa ei. Pentru noi, Kalinda este cel mai amuzantă când e agitată, când vrea să fie o femeie puternică, dar nu poate din cauza a ceva personal. Nu e ca atunci când un meteorit vine să distrugă Pământul, dar ceva din trecutul ei se întoarce să o bântuie.

Cum o va afecta pe Alicia candidatura lui Peter în sezonul 4?

Michelle King: Vom vedea care va fi impactul asupra vieţii amândurora, dar, cel mai interesant va fi să vedem impactul asupra vieţii Aliciei şi ce va însemna pentru ea să stea în spatele soţului său sau alături de soţul ei şi să lucreze cu el pentru a fi ales.” Cu ce e diferită relaţia dintre Alicia şi Eli în sezonul 4?

Robert King: Dacă vă amintiţi, ultima dată când Peter a candidat pentru un post, cel de Procuror al Statului, Alicia a fost foarte reticentă. Acum, este mult mai implicată, în moduri diferite, ceea ce îi face viaţa grea lui Eli, interpretat de Alan Cumming, deoarece ultimul lucru cu care vrea să aibă de-a face este soţia candidatului.

Alicia şi Peter vor fi din nou împreună în sezonul 4?

Robert King: Nimic nu are o traiectorie dreaptă. De obicei e o direcţie cu unele curbe, exact ca viaţa. Adică, te gândeşti că ştii unde vei fi peste patru luni, dar nu ajungi acolo, aşa că aşteptările tale nu vor fi împlinite exact în modul în care ţi-ai imaginat.” Cum reflectă problemele financiare ale firmei evenimentele din viaţa reală?

Michelle King: Ne-am inspirat din viaţa reală. Multe dintre firmele de avocatură din Chicago au dispărut şi au fost nevoite să se reorganizeze în diferite feluri. Toate acestea sunt lucruri pe care le-am folosit în serial.

Robert King: Am fost foarte interesaţi să vedem ce s-a întâmplat cu o firmă de avocatură numită Dewey & Leboeuf – este ceva din viaţa reală. E vorba despre o companie multinaţională care a dat faliment recent şi a părut un loc foarte interesant şi dramatic de unde ne-am inspirat pentru personajele noastre.

Cum aţi descrie relaţia între Diane şi Will în sezonul 4?

Robert King: Diane şi Will reprezintă imaginea celui mai fericit cuplu căsătorit, cu tot ce şi-ar dori, cu excepţia sexului. În prezent au aceste probleme şi se pare că ne întoarcem la perioada de început a lor, când Will and Diane se luptau zilnic să aibă clienţi.

Ce rol joacă Nathan Lane, care este invitat în sezonul 4?

Robert King: Personajul lui Nathan Lane este adus într-o funcţie superioară, iar Will şi Diane trebuie să-i fie subordonaţi, deoarece, în cazul falimentului, dacă reprezentanţii băncii consideră că managerii firmei nu pot face faţă, numesc ei o persoană deasupra acestora. Aşadar, ceea ce e distractiv cu Nathan Lane este că, în toate scenele cu Diane şi Will, el este persoana care deţine controlul. Este o variantă a lui Nathan Lane pe care nu aţi mai văzut-o până acum.

Michelle King: Cu toţii ştim că Nathan Lane poate fi amuzant, dar acum, în acest rol, e atât de anost, încât este realmente distractiv să-l priveşti.

Ce actori sunt invitaţi în sezonul 4?

Robert King: Maura Tierney în episoadele 8-10. Mark Warren, un actor britanic minunat, a cărui interpretare cred că va fi un succes. Amanda Peet vine în episoadele 8-10 şi mai este şi Nathan Lane.

Cum va face faţă Cary crizei financiare a firmă în Sezonul 4?

Robert King: Îl folosim pe Mark Czuchry într-un rol important în acest sezon. Aspectul cool al personajului său oferă o anumită linişte, iar el preia controlul. Sentimentul nostru este că, după ce ai trecut prin atâtea dezastre prin câte a trecut Cary, ai acea atitudine de «Ce va fi, va fi» şi vrem să vedem cât va dura. Serialul Soţia perfectă se bazează pe a scoate oamenii din joc, dar, pentru moment, Cary îşi găseşte un anumit echilibru în faptul că e doar un drum pe care să meargă şi acela duce sus.

Din ce evenimente actuale v-aţi inspirat pentru cazurile din Sezonul 4?

Robert King: Avem sentimentul că Social Media au întâietate în faţa altor industrii, pentru că sunt văzute mai cool, mai revoluţionare. În mare parte e adevărat, dar sunt şi cazuri în care am renunţat la intimitatea noastră în favoarea Social Media. Ne place ce se întâmplă acum cu internetul, cu Google, aşa că folosim anumite aspecte în acest sezon.

Michelle King: Asta pentru că întotdeauna am avut legătură cu probleme internaţionale.

Robert King: Avem un caz care va ajunge în faţa Curţii Supreme în acest sezon. Toate acestea sunt menite să fie atât comice, cât şi amuzante, în niciun caz anoste. De asemenea, vrem să mai avem legătură cu armata. Avem câţiva judecători minunaţi şi în lumea militară.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 22 ianuarie 2013 10:56
ce pacat ca a murit! dumnezel sa-l odihneasca in pace.
alex_il_fenomeno pe 22 ianuarie 2013 14:37
Imi place de acest actor inca de cand l-am urmarit in "Son of the Mask". Sper sa lase aceeasi impresie si in acest serial.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells