Interpretare: om vs creatură în Godzilla: King Of the Monsters. Un actor dezvăluie diferența

de Andreea Biță în 9 Iul 2020
Printre protagoniștii filmului i-am putut urmări pe Kyle Chandler, Vera Farmiga și Millie Bobby Brown

Atunci când vizionăm un film cu monștri și nenumărate efecte speciale produse cu ajutorul aplicațiilor CGI, putem relativ ușor să uitâm că în spatele costumului cu senzori de mișcare se află o persoană reală. În cazul Godzilla: King of the Monsters, actorul Alan Maxson este unul dintre cei trei actori care au interpretat rolul terifiantului King Ghidorah și ne împărtășește care sunt diferențele dintre a juca un om și o creatură.

Acesta a vorbit recent într-un interviu acordat pentru ComicBookMovie.com despre tehnica sa actoricescă în ceea ce privește interpretarea rolului unei creaturi. Vă vine să credeți sau nu, nu este chiar foarte diferit față de ce implică interpretarea unui personaj uman, însă există o mențiune. Iată ce a avut de spus actorul:

“Modul în care abordez interpretarea celor doua roluri, fie monștri sau oameni, este aproape la fel. Personajul are un plan bine definit si deține o poveste care îmi motivează munca, dar există o diferență majoră. De obicei, când joci o creatură este necesar să depui mult mai mult efort atunci când te miști. În plus, machiajul și costumele sunt tare dificil de purtat, iar toate acestea trebuie să le iau în considerare atunci când fac spectacol. Oare mișcările mele vor arăta la fel de bine când port echipamentul special? Trebuie să amplific sau nu mișcarea în funcție de cât de gros este costumul?”

În Godzilla: Regele Monștrilor, King Ghidorah pare un dragon uriaș cu trei capete. Așa că Alan Maxson, Jason Liles și Richard Dorton au format împreună creatura în timp ce purtau costume cu senzori de mișcare. Regizorul Michael Dougherty a încercat să-i redea monstrului carecteristici umane, așa că le-a oferit celor trei actori personalități diferite cu care să lucreze.

King Ghidorah, adversarul lui Godzilla, a fost adus și pe marile ecrane din țară, pe 31 mai 2019, unde și-a revendicat supremația printre reptile și monștri. Protagoniștii pe care i-am putut urmări în Godzilla: King of the Monsters sunt Kyle Chandler, Vera Farmiga și Millie Bobby Brown.

În weekendul premierei filmul a însumat 38.670 de spectatori și încasări în valoare de 888.469,09 RON.

Copyright foto: The Wrap

Exploreaza subiecte similare:

Alan Maxson, Godzilla: King of the Monsters, Jason Liles, Richard Dorton, Michael Dougherty, Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells