Începe reabilitarea lui Kevin Spacey? Primul rol după scandal

de Marina Florea în 25 Mai 2021
Actorul a primit un rol mic în L’Uomo Che Disegnò Dio/The Man Who Drew God

„Oare anunțul despre Kevin Spacey că acesta se întoarce la actorie (după acuzațiile din cadrul campaniei #MeToo) marchează o posibilitate de reabilitare și pentru alți bărbați de la Hollywood, acuzați dar exonerați de comportament indecent?”, se întreabă jurnalistul Peter Bradshaw de la publicația The Guardian, după anunțul revenirii la film a actorului.

„Ar putea acesta fi noul trend de la Hollywood - 'cultura uncancel?' Un fenomen prin care celebrități masculine, cândva deveniți persona non grata în domeniul cinematografiei datorită campaniei #MeToo, însă dovediți nevinovați, revin în lumina reflectoarelor?”, mai notează jurnalistul.

Atunci când actorul și regizorul Kevin Spacey era, în 2017, acuzat de comportament indecent de către 20 de bărbați, oprobriul a fost unanim. Mergând până acolo încât toate scenele acestuia din All the Money in the World (Ridley Scott) au fost re-filmate cu Christopher Plummer iar scenariul serialului House of Cards rescris, cu Robin Wright în rol principal.

Totuși, acum, după ce a fost exonerat în procesul penal și numai cu procesul civil pe rol, și poate în contextul discuției despre libertatea artistică si despre prezumția de nevinovăție, Spacey încearcă cu degetul marea opiniei publice. Joacă un mic rol în L’Uomo Che Disegnò Dio, un film italian de la regizorul și actorul veteran Franco Nero, în care Nero joacă rolul unui savant orb acuzat pe nedrept de pedofilie, iar Spacey este cel care investighează cazul....

Rolul lui Spacey face, în mod inteligent, o trimitere la propria situație, la temele de abuz, vină și nevinovăție transpuse într-o poveste care atrage interesul și compasiunea. „Și așa începe reabilitarea...”, constată jurnalistul The Guardian. „Domeniul cinematografiei a fost binevoitor cu starurile masculine”, concluzionează Peter Bradshaw, amintind și alte cazuri, precum Roman Polanski, Mel Gibson, comedianții Aziz Ansari și Louis C.K. 

Exploreaza subiecte similare:

Kevin Spacey, Franco Nero, Roman Polanski, Mel Gibson, Louis C.K., All the Money in the World, House of Cards

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
agentuoo7 pe 25 mai 2021 20:37
Nu contest ca poate unora li s-a urcat vedetismul la cap, dar la fel de bine pot spune ca imi este scarba cand vad unele acuzatii dupa zeci de ani. Pana acum nu inteleg de ce nu au intentat plangeri in instanta sau acum au realizat ca au fost abuzati inainte cu zeci de ani!
viorellll pe 29 mai 2021 16:08
Este pedofil dovedit, omul a spus ca era beat cand a comis fapta, imi pare rau de talentul lui dar nu merita reabilitarea

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells