În Statele Unite există un Festival de Film pentru câini. Los Angeles-ul va găzdui primul eveniment de acest fel

de Cristina Grigore în 1 Iun 2016
Printre multele distracţii rezervate câinilor se află, de ceva vreme, şi vizionatul filmelor

Cel mai bun prieten al omului are, pe lângă spaţiile de recreere şi înfrumuseţare, şi o sursă modernă de divertisment – mersul la cinematograf. Există deja, în câteva metropole ale lumii (printre care Londra şi Viena), cinematografe rezervate câinilor şi însoţitorilor lor. Iată că există însă şi un festival de film ce le este dedicat. Potrivit TheHollywoodReporter.com, evenimentul, creat pentru „a sărbători incredibila legătură dintre câini şi oamen”, este deja popular în New York şi se îndreaptă acum, în premieră, spre Los Angeles, unde se va desfăşura în zilele de 4 şi 5 iunie.

Din program nu vor lipsi o petrecere cu gustări pentru câini şi un spaţiu de primire special amenajat pentru invitaţi (un "covor verde"), pe lângă selecţia de scurtmetraje din toată lumea ai cărei protagonişti sunt… câinii. La proiecţiile de la The Crest Theatre, îndrăgitele animale vor fi însoţite, bineînţeles, de stăpâni, discuţiile – în limbaj compus (vorbit-lătrat) urmând să se desfăşoare, în cadru relaxat şi ofertant gustativ, după vizionare. Scurmetrajele sunt o combinaţie de live action, documentare şi animaţie, vocea unuia dintre aceste desene animate (The Lewis Lectures) aparţinând actorului Jack Black.

Festivalul de Film de la Cannes a introdus deja un premiu Palme D’og, anul acesta fiind oferit (pentru prima oară postum) câinelui Nellie pentru apariţia din filmul Paterson.

Exploreaza subiecte similare:

Jack Black, Paterson

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 28 octombrie 2018 11:31
"Ttara tuturor posibilitatilor" nu se dezminte si iata ca Statele Unite, curios dar demn de apreciat, are si un festival al starurilor canine ce au evoluat in productii cinematografice.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells