În pregătire: iZombie

de Ştefan Dobroiu în 28 Mai 2014
Premisa interesantă ar putea transforma serialul CW într-un succes

După ce Walking Dead s-a bucurat de atât de mare succes în ultimii ani, iar World War Z a devenit filmul cu cele mai mari încasări din cariera lui Brad Pitt, nu e deloc de mirare că tot mai multe proiecte cu zombi îşi fac loc pe micile ecrane americane. Este şi cazul lui iZombie, un serial din grila de toamnă a postului CW, creat de regizorul lui Veronica Mars, Rob Thomas, şi de co-scenarista filmului bazat pe popularul serial.

O trecere în revistă a unora dintre cele mai interesante seriale aşteptate la toamnă, AICI.

La baza proiectului se află seria de benzi desenate omonime create de Chris Roberson şi Michael Allred şi publicate de DC Comics. IZombie devine, aşadar, încă un proiect DC Comics şi Warner Bros. TV din ofensiva DC, care pare hotărât să cucerească micile ecrane cu seriale precum Gotham (detalii AICI), The Flash (detalii AICI), Constantine şi Hourman, toate programate pentru lansare în această toamnă.

Eroina lui iZombie este Liv (Rose McIver, cunoscută din seriale precum Masters of Sex şi Once Upon a Time, dar şi din The Lovely Bones), o studentă la medicină care, după ce devine zombi, se angajează la cabinetul unui medic legist. Oricât nu i-ar plăcea, Liv trebuie să consume creier uman pentru a-şi păstra amintirile şi personalitatea...

Problemele ei încep atunci când observă ingerarea de creier are un efect secundar neaşteptat: i se transmit şi amintirile persoanei decedate, iar moartea suspectă a acesteia poate fi punctul de pornire al unei investigaţii interesante. Ajutată de şeful ei şi de un detectiv, Liv foloseşte informaţiile date de vocile morţilor, unicul mijloc de a le face să tacă.

Acest hibrid între serial supranatural şi serial cu omucideri s-ar putea dovedi un hit pentru postul CW, mai ales cu experienţa lui Rob Thomas, deja expert în a aduce pe ecran protagoniste interesante şi gata de orice pentru a rezolva un caz dificil.

IZombie este doar una dintre producţiile care reinventează genul zombilor preocupaţi să consume creier uman. După ce decenii de-a rândul aceştia erau reprezentaţi pe micul sau marele ecran ca monştri lipsiţi de emoţie, în ultima vreme a avut loc o schimbare de perspectivă: cel mai bun exemplu este Warm Bodies/Iubitul meu e zombi, cu Nicholas Hoult în rolul unui zombi pe care dragostea îl face să revină la viaţă.

Excelentă este mini-seria britanică In the Flesh (detalii AICI, aşteptăm cu nerăbdare un al doilea sezon), ca şi serialul francez Les revenants (detalii AICI), al cărui remake american The Returned a intrat şi el în producţie. Pe listă apare şi Babylon Fields, un proiect mai vechi al NBC, readus în atenţie de valul interes de care s-a bucurat genul în ultima vreme.

Exploreaza subiecte similare:

iZombie, Rose McIver, Rob Thomas, Gotham, The Flash, Veronica Mars, Les revenants, In the Flesh

Alte știri din cinema

Bosch: crimele din orașul străinilor

Inspirat din romanele celebrului scriitor Michael Connelly, serialul Bosch poate fi urmărit din 27 martie, pe AXN. Iată cinci motive pentru care îl recomandăm:

Discovery aduce un documentar unic: Bear Grylls și Președintele Zelenski: Zona de război

Pe 26 martie, de la ora 22:00, doar la Discovery Channel

Jack Farthing într-un interviu exclusiv despre Rain Dogs, care a debutat recent pe HBO Max

Serialul este fix despre acei oameni care nu sunt stereotipuri, oameni care nu pot fi incluși într-o categorie

Se lucrează la un serial Gattaca. Este în faza de dezvoltare la Showtime

Serialul va fi semnat de cei care au creat hit-ul Homeland

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Razvan600 pe 28 mai 2014 09:50
Sper sa prinda la public si sa avem parte de cat mai multe sezoane. Abia astept sa apara.
Bayard pe 28 mai 2014 10:02
Chiar suna interesant :0
Han_Solo pe 28 mai 2014 13:33
E pe CW, din start pleaca cu sanse minime de a fi un serial bun.
OwYBeS pe 29 mai 2014 13:04
Veronica Mars, Arrow, Nikita au fost pe CW si sunt seriale bune. Nu conteaza pe ce retea se afla un serial, conteaza cine scrie scenariul, cine regizeaza, actorii etc.
OwYBeS pe 30 mai 2014 20:21
N-am zis ca sunt seriale excelente ca Breaking Bad sau Game of Thrones, ci doar ca sunt seriale bune. Arrow si Nikita au un scenariu inteligent, actorii joaca bine si ofera spectatorilor actiune buna si o poveste interesanta. Pana si criticilor le plac astfel de seriale. Si chiar daca o sa reziste doar un sezon, daca va fi la fel de bun ca Arrow sau Nikita, o sa consider ca serialul a fost un succes.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells