În pofida anvergurii, Avengers: Infinity War nu e cel mai scump film Marvel

de Gloria Sauciuc în 1 Mai 2018
Costul Infinity War este doar 5,4% din cheltuielile de producţie de 5,9 miliarde dolari ale lui Disney pe anul acesta

Avengers: Infinity War a costat enorm, dar - totuşi - nu este cel mai scump film Marvel, scrie DigitalSpy.com. Ţinând cont că Avengers: Infinity War are o distribuţie atât de amplă, că are atâtea nume mari şi că este unul dintre filmele cele mai încărcate de acţiune din serie, fanii ar avea motive să creadă că este vorba de cel mai scump film din istoria studiourile Marvel. Însă lucrurile stau diferit.

Ultimele cifre date de publicaţia Forbes arată că, prin comparaţie cu alte filme din Universul Cinematografic Marvel care au fost produse în Anglia (deci, al căror cost de producţie a fost obligatoriu de făcut public), cifra nu este aşa de mare. Deşi este de ordinul sutelor de milioane... Forbes anunţă că Infinity War a costat 321,2 milioane de dolari, depăşind alte producţii Marvel, însă se situează sub Age of Ultron (2015), care a costat ameţitoarea sumă de 495,2 milioane de dolari.

Totalul despre care vorbim nu cuprinde costurile de marketing şi de promovare, însă pare încă o nebunie ideea că Infinity War ar fi costat mai puţin decât predecesoarele lui. 

Poate că scenele din Infinity War filmate în faţa ecranului verde au contribuit la reducerea costurilor. Aceste informaţii descriu, printre altele, că numai 2,9 milioane de dolari au fost cheltuite pe echipa de filmare britanică pentru Infinity War, prin comparaţie cu cele 18,3 milioane de dolari pentru Ultron respectiv cele 48 de milioane de dolari pentru Captain America:The First Avenger.

Forbes notează, totuşi, că acest număr nu cuprinde onorariul freelancerilor care alcătuiesc mare parte din echipa de platou. Şi dacă aceste numere nu ne-au dat încă pe spate, iată ceva temă de gândire: costul Infinity War este doar 5,4% din cheltuielile de producţie de 5,9 miliarde dolari ale lui Disney pe anul acesta, comentează DigitalSpy.com.

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Infinity War, The Avengers: Age of Ultron

Alte știri din cinema

Cine va sta alături de Harley Quinn în Birds of Prey

Margot Robbie îşi va relua partitura din Suicide Squad şi va fi unul dintre producătorii peliculei

Cel mai scump film produs în China a fost scos din cinematografe la trei zile după lansare

Pelicula a costat peste 100 de milioane de dolari şi nu a reuşit să obţină nici măcar 10 milioane la box office

Zombieland va avea un sequel. Filmul va beneficia de distribuţia originală

Emma Stone, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg şi Abigail Breslin vor relua lupta cu zombi

Mission: Impossible. Fallout - inclus printre cele mai bune filme de acţiune din istorie

Al şaselea film al seriei - despre care criticii au avut până acum numai cuvinte de laudă - se lansează pe 3 august în cinematografele noastre

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells