În pofida anvergurii, Avengers: Infinity War nu e cel mai scump film Marvel

de Gloria Sauciuc în 1 Mai 2018
Costul Infinity War este doar 5,4% din cheltuielile de producţie de 5,9 miliarde dolari ale lui Disney pe anul acesta

Avengers: Infinity War a costat enorm, dar - totuşi - nu este cel mai scump film Marvel, scrie DigitalSpy.com. Ţinând cont că Avengers: Infinity War are o distribuţie atât de amplă, că are atâtea nume mari şi că este unul dintre filmele cele mai încărcate de acţiune din serie, fanii ar avea motive să creadă că este vorba de cel mai scump film din istoria studiourile Marvel. Însă lucrurile stau diferit.

Ultimele cifre date de publicaţia Forbes arată că, prin comparaţie cu alte filme din Universul Cinematografic Marvel care au fost produse în Anglia (deci, al căror cost de producţie a fost obligatoriu de făcut public), cifra nu este aşa de mare. Deşi este de ordinul sutelor de milioane... Forbes anunţă că Infinity War a costat 321,2 milioane de dolari, depăşind alte producţii Marvel, însă se situează sub Age of Ultron (2015), care a costat ameţitoarea sumă de 495,2 milioane de dolari.

Totalul despre care vorbim nu cuprinde costurile de marketing şi de promovare, însă pare încă o nebunie ideea că Infinity War ar fi costat mai puţin decât predecesoarele lui. 

Poate că scenele din Infinity War filmate în faţa ecranului verde au contribuit la reducerea costurilor. Aceste informaţii descriu, printre altele, că numai 2,9 milioane de dolari au fost cheltuite pe echipa de filmare britanică pentru Infinity War, prin comparaţie cu cele 18,3 milioane de dolari pentru Ultron respectiv cele 48 de milioane de dolari pentru Captain America:The First Avenger.

Forbes notează, totuşi, că acest număr nu cuprinde onorariul freelancerilor care alcătuiesc mare parte din echipa de platou. Şi dacă aceste numere nu ne-au dat încă pe spate, iată ceva temă de gândire: costul Infinity War este doar 5,4% din cheltuielile de producţie de 5,9 miliarde dolari ale lui Disney pe anul acesta, comentează DigitalSpy.com.

Exploreaza subiecte similare:

Avengers: Infinity War, The Avengers: Age of Ultron

Alte știri din cinema

Se face un serial după Rashômon, film de referință al cinematografiei nipone

Rashômon este un film psihologic unic despre relativitatea realităţii percepute de fiecare dintre oameni

George Takei (Star Trek) se alătură serialului The Terror

În postura de actor, îl va interpreta pe Yamato-san în sezonul 2, un fost căpitan de vas de pescuit și stâlp al comunității

Netflix a comandat 16 noi episoade din Chilling Adventures of Sabrina

O poveste întunecată despre maturizare presărată cu momente de groază, oculte și, desigur, magice

Sebastian Stan îndrăgostit, în prima imagine din filmul Monday

Actorul de origine română va fi (re)văzut repede pe marile noastre ecrane, în producția Destroyer, din 25 ianuarie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells