În aşteptarea Marelui Gatsby

de Gloria Sauciuc în 8 Apr 2013
În România filmul se lansează pe 17 mai

Cel mai nou trailer Marelui Gatsby poate fi urmărit mai sus, iar lansarea lui ne-a făcut să revenim asupra acestui film. În regia lui Baz Luhrmann, cu Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan şi Tobey Maguire în rolurile principale, va fi proiectat pe 15 mai la Cannes, nu foarte departe de Saint-Raphaël, locul în care Scott Fitzgerald a scris unele dintre cele mai vii şi emoţionante pasaje din romanul său, acum aflat la a treia ecranizare.

Adaptare a celebrului roman omonim al scriitorului american, filmul evocă figura romantică şi tragică a lui Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), din perspectiva lui Nick Carraway (Tobey Maguire), totul pe fondul efervescenţilor ani 1920, pe coasta de Est a Statelor Unite.

Un tânăr fascinat de visul american, proaspat venit la New York şi doritor de succes, Nick Carraway, ne împartăşeşte povestea transformarii lui James Gatz în Jay Gatsby. Totul este o enigmă despre acest bărbat care ţine petreceri după petreceri şi la care lumea vine invitată şi neinvitată. În ciuda acestor petreceri, foarte puţine persoane îl cunosc sau l-au văzut măcar pe Gatsby, acesta fiind o fire timidă. Toată lumea îl bârfeşte, este suspicioasă în privinţa averii sale şi chiar îl crede ucigaş sau spion. Nick, însă, este singurul care se apropie de el şi aceştia devin prieteni.

Pe fundalul unei Americi prospere, dar haotice, Gatz, minat de mirajul iubirii faţă de Daisy Buchanan, îşi schimbă viaţa, devenind din student la Oxford gangster, traficant de băuturi alcoolice şi apoi milionar. Iubirea sa pentru Daisy rămâne, însă, povestea donquijotescă a Marelui Gatsby, desfăşurată odată cu un iluzoriu, nesfârşit American dream.

Leonardo DiCaprio se află la a doua colaborare cu Baz Luhrmann, după Romeo + Juliette (1997). Carey Mulligan o joacă pe Daisy Buchanan, al cărei soţ e interpretat de Joel Edgerton. Pe lângă distribuţia prestigioasă, spectatorii vor remarca în The Great Gatsby participarea legendei cinema-ului indian, Amitabh Bachchan, dar şi a rapper-ului Jay-Z.

Produs de Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow Pictures, filmul ce va deschide anul acesta cel mai important festival de profil al lumii a fost scris de Baz Luhrmann în colaborare cu scenaristul său de-o viaţă, Craig Pearce.

Exploreaza subiecte similare:

leonardo dicaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Baz Luhrmann, The Great Gatsby, Craig Pearce

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 8 aprilie 2013 12:05
De-abia astept sa il vad .
puffulette pe 8 aprilie 2013 12:08
pare promitator, abia astept !
danii1234 pe 8 aprilie 2013 13:05
pare bun dupa trailer :D
alex_il_fenomeno pe 4 mai 2013 11:23
Pare genial. Macat de ar fi si asa.
alex_il_fenomeno pe 4 mai 2013 11:23
macar*

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells