Iată de ce nu a apărut încă un sequel la Mad Max: Fury Road

de Cristina Grigore în 17 Apr 2018
Regizorul George Miller s-a lovit de probleme legale în realizarea unui nou film al seriei

Lansat în 2015, Mad Max: Fury Road a fost un succes total – filmul a strâns sute de milioane de dolari la box office, a uimit criticii - e un sequel iesit din tiparul reboot-urilor şi blockbusterelor create să satisfacă toate categoriile de vârstă – şi a primit şase premii Oscar. Încă două filme ale seriei au fost confirmate anul trecut de Charlize Theron, care a menţionat că scenariile sunt deja finalizate şi au ca bază poveştile de origine ale lui Max şi Furiosa. Un articol al publicaţiei The Sydney Herald arată însă că franciza a intrat într-un război legal ce face nesigură, pentru moment, producţia celor de-al cincilea şi al şaselea filme Mad Max.

Conform articolului, regizorul lui Fury Road, George Miller, prin compania sa de producţie, Kennedy Miller Mitchell, a dat în judecată studioul Warner Bros. pentru unele retribuţii neacordate. Miller susţine că cei de la Warner au acţionat „într-o manieră superioară, insultătoare, reprobabilă” şi au refuzat să acorde bonusul convenit pentru finalizarea peliculei sub bugetul de producţie stabilit.

Compania de producţie şi studioul susţin însă două cifre diferite în cazul bugetului net final – 154,6 milioane, faţă de 185,1 milioane de dolari. Diferenţa este importantă, pentru că ar aduce (sau nu) celor de la Miller Mitchell un bonus de 9 milioane de dolari. Cei de la Warner spun şi că bugetul a fost depăşit din cauza unor modificări aduse materialului final ce nu au fost aprobate de ei şi au dus la o amânare cu 14 luni a lansării. În opoziţie, compania susţine că modificările au fost impuse de studio şi, implicit, asta a cauzat şi amânarea lansării.

Rămâne de văzut cât de repede se vor soluţiona aceste dispute legale şi când va putea relua Miller lucrul la serie.

Exploreaza subiecte similare:

Mad Max: Fury Road, Charlize Theron, George Miller

Alte știri din cinema

Shoplifters, câștigătorul Palme d’Or 2018, vine în România

Distribuitorul multi-premiat la Gopo „Independența” Film aduce în România câștigătorul Palme d’Or și alte filme premiate la Cannes 2018

Godzilla vs. Kong va începe filmările în octombrie

Lansarea filmului este programată pentru 22 martie 2020

Cum arată Tom Cruise în Top Gun: Maverick

Primele imagini cu starul care a îmbrăcat din nou uniforma de pilot, în galeria articolului

Prima imagine cu Joaquin Phoenx machiat în ipostaza de Joker

Filmul Joker cu lansarea în octombrie 2019 va fi „un studiu de caz” și „o poveste moralizatoare”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 17 aprilie 2018 14:40
O vor soluționa ei;
Sper doar să mai fie prin preajmă, George Miller.

carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 21:37
Mi-as dori foarte mult reluarea seriei aparuta sub titulatura "Mad Max", filme SF pline de actiune si andrenalina la maxim.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells