Iată care este faţa reală a lui The Night King din Game of Thrones

de Cristina Grigore în 30 Aug 2017
Nu unul, ci doi actori au purtat coroana de ţepi şi sfredelitorii ochi azurii ai liderului Umblătorilor Albi

Încă din sezonul patru al lui Game of Thrones, fanii serialului au fost captivați de apariția înfricoșătoare și impunătoare a liderului Umblătorilor Albi (The White Walkers).

Misteriosul personaj a generat în mediul online nenumărate teorii legate de misiunea și importanța sa în poveste, însă mulți au fost curioși și cine este actorul care se ascunde în spatele machiajului palid, cu o coroană de țepi pe creștet și ochi ireal de albaștri. Cei de la elitedaily.com au găsit răspunsul.

Britanicul Richard Brake l-a întruchipat pe The Night King în sezoanele patru şi cinci ale serialului. Cum acesta a trebuit să renunțe la rol din cauza altor contracte de lucru, partitura a trecut apoi la actorul de origine slovacă Vladimir 'Furdo' Furdik, pe care l-am văzut, de alfel, în forma sa „umană” în scena din sezonul şase în care Bran află cum au creat Copii Pădurii viitorul personaj magic ce ameninţă să subjuge Westeros-ul (a treia imagine din galerie).

Furdik are 47 de ani şi lucrează la Hollywood, ca actor şi cascador, din 1990. A avut apariţii în The Huntsman: Winter’s War (2016), Exodus: Gods and Kings (2014), Thor: The Dark World (2013), Skyfall (2012). Se poate mândri chiar şi cu un premiu SAG (Screen Actors Guild), obţinut la comun cu echipa de cascadori ai serialului.

În postările de pe site-urile de socializare, în care s-a discutat care dintre cei doi arată mai bine ca The Night King, fiecare dintre actori a avut susţinătorii lui. Există şi o variantă… neutră, a celor care a declarat că – datorită timpului redus de prezenţă pe micul ecran al personajului, în care nu vorbeşte, doar priveşte ameninţător – nici nu au sesizat că din sezonul şase The Night King a avut o altă înfăţişare. Totuşi, majoritatea susţin că versiunea lui Burke era mai ameninţătoare, mai autentică („Furdo arată de parcă ar purta o mască, pe când Brake pare chiar întruchiparea Satanei”, este de părere unul dintre fanii GoT). 

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, Richard Brake, The Huntsman: Winter's War, Exodus: Gods and Kings, Thor: The Dark World, Skyfall, Vladimir 'Furdo' Furdik

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells