How to Train Your Dragon 2, foarte reuşit

de Gloria Sauciuc în 16 Iun 2014
Scena bătăliei finale din animaţia Dreamworks aminteşte de Pacific Rim (2013) şi Clash of the Titans (2010)

How to Train Your Dragon 2 poate fi văzut în cinematografele noastre de joi, 19 iunie, în regim de avanpremieră, în format 3D.

Animaţia vine în România pe 20 iunie

Animaţia e un şir continuu de surprize plăcute - de la atenţia cu care sunt animaţi obrajii vikingilor în zborul lor pe dragoni, până la mesaj şi relaţia de prietenie extraordinară dintre Sughiţ şi Ştirbu. 

Lumea din Berk e creativ şi jucăuş gândită, personajele au o fervoare şi entuziasm molipsitoare, paleta de culori utilizată pare nesfârşită, peisajele îţi taie răsuflarea... iar momentele în care Ştirbul şi Sughiţ fac tot felul de cascadorii în zbor te ţin cu sufletul la gură - mai mult, aproape simţi că eşti şi tu acolo. 3D-ul îşi face bine treaba. Prietenia dintre  Ştirbul - care are când comportament de căţeluş, când se alintă ca o pisică - şi Sughiţ este una dintre cele mai frumoase pe care le-am văzut vreodată la personaje animate şi îi învaţă pe cei mai mici dintre spectatori dragostea şi respectul faţă de animale. Acest mesaj traversează întregul film. Animaţia te emoţionează - te face să râzi, te face să şi lăcrimezi, te absoarbe cu totul!

Lumea din Berk e creativ şi jucăuş gândită, personajele au o fervoare şi entuziasm molipsitoare, paleta de culori utilizată pare nesfârşită, peisajele îţi taie răsuflarea... iar momentele în care Ştirbul şi Sughiţ fac tot felul de cascadorii în zbor te ţin cu sufletul la gură...

Conflictul este puternic, iar desfăşurarea de forţe din timpul bătăliei dintre armata lui Drago (voce Djimon Hounsou)  şi locuitorii din Berk e impresionantă. Vom vedea pentru prima dată dragoni alfa, uriaşi (de rang 10, cum spune unul dintre personaje), asemănători unor Kaiju din SF-ul lui Guillermo del Toro. 

În acest al doilea film al seriei, Harold, Astrid şi Rustik au crescut. Deveniţi tineri de 20 de ani, ei ştiu să folosească cum trebuie avantajul de a locui împreună cu creaturi mitice, dorindu-şi să cucerească şi ultimul loc necucerit - cerul. În timp ce prietenii lor îşi petrec timpul participând la curse cu dragoni şi cu oi, Harold şi Ştirbu explorează vecinătăţile insulei Berk. Cei doi descoperă o stranie grotă, locuinţa a sute de dragoni.

Locuitorii din Berk au învăţat, în cei cinci ani de la primul film, să coabiteze cu dragonii. O reţea de apeducte  a fost construită pentru a stinge imediat incendiile produse de dragoni, un depozit cu armuri pentru aceste creaturi, staule cu mâncare din loc în loc, ca să nu mai moară de foame, inclusiv un loc unde să fie trataţi pentru dureri de dinţi sau orice altceva... Descoperim aceleaşi personaje, dar la cinci ani diferenţă, lucru care a necesitat o muncă migăloasă. Harold are acum 20 de ani, dar este tot stângaci, alte personaje au îmbătrânit cu cinci ani, deci iată că le vedem cu expresia feţei un pic schimbată şi o garderobă nouă. Cât despre casting, aceiaşi actori sunt vocile personajelor - Jay Baruchel joacă rolul lui Harold, pe când America Ferrarajoacă rolul personajului Astrid. De asemenea, apar noi personaje şi noi voci: Cate Blanchett joacă rolul Valca, iar Kit Harington i-a dat glas lui Eret.

Exploreaza subiecte similare:

How to Train Your Dragon 2

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells