Hotel Transilvania 2, amuzant

de Ştefan Dobroiu în 22 Oct 2015
Adam Sandler pronunţând "Slobozia", în topul momentelor comice din 2015

Acum trei ani, Hotel Transilvania a fost văzut de 122.000 de români şi sunt mari şanse ca sequelul Hotel Transilvania 2, o combinaţie fericită de umor şi omagii la adresa genului horror, să convingă şi mai mulţi spectatori să intre la cinema. Proiectat prima oară în deschiderea festivalului Dracula, miercuri seara animaţia a avut o proiecţie foarte apreciată de publicul clujean în selecţia festivalului Comedy Cluj. De mâine filmul intră în regim de avanpremieră în mai multe cinematografe din ţară, înainte de premiera din 30 octombrie.

Sincronizată cu tot mai populara sărbătoare de Halloween, animaţia Hotel Transilvania 2 ar putea fi gustată cu şi mai multă poftă în România, pentru că scenariul scris de Adam Sandler şi Robert Smigle la rezervă românilor nişte glume pe care alte ţări cu greu le-ar putea înţelege. Unul dintre momentele-şoc ale filmului i-a făcut pe cei 700 de spectatori din cea mai mare sală de cinema din ţară, cea a cinematografului Florin Piersic, să tacă uimiţi pentru o secundă, înainte de izbucni în hohote de râs.

Nu ştim cât de voluntară a fost pronunţarea cu accent... argotic a cuvântului Slobozia, dar ne-am dori să revedem filmul alături de spectatori din oraşul ialomiţean cu acelaşi nume, ca să le surprindem reacţia. Din păcate această experienţă este imposibilă: cei 48.000 de locuitori nu au acces la niciun ecran de cinema...

Revenind la film, Hotel Transilvania 2 nu oferă consistente schimbări de direcţie faţă de prima parte, dar de această dată Drac (Adam Sandler) are parte de o nouă provocare. Dacă în prima parte a trebuit să accepte că mult-iubita sa fiică Mavis (Selena Gomez) vrea să-şi întemeieze o familie alături de Johnny (Andy Samberg), primul om care a pus piciorul în hotelul monştrilor, în sequel Drac este terorizat de gândul că nepoţelul său Dennis ar putea să nu fie vampir. Când Dennis mai are doar câteva zile până la împlinirea vârstei de cinci ani, ultima zi când ar putea să-i apară mult-doriţii (de către bunicul său) colţi de vampir, Dracula este gata de orice pentru a-l "salva" pe micuţul roşcovan de la "cruntul" destin de a fi "doar" om.

Giumbuşlucurile lui Dracula şi prăfuitele sale decizii de "parenting" sunt sarea şi piperul comediei animate care respiră umorul specific al lui Adam Sandler. Înconjurat de prietenii săi de nădejde Frank (Kevin James), vârcolacul Wayne (Steve Buscemi), omul invizibil Griffin (David Spade), mumia Murray (Keegan-Michael Key) şi imperturbabilul, bolborositorul Blobby, Dracula profită de o excursie a lui Mavis pentru a se arunca într-o călătorie plină de peripeţii în cele mai înspăimântătoare locuri din preajma hotelului, călătorie destinată să-l facă pe Dennis să "înflorească" într-un vampir însetat de sânge.

Mai mult decât o comedie despre ceea ce ne dorim de la ceilalţi membri ai familiei şi până unde mergem înainte de a-i accepta pe aceştia aşa cum sunt, Hotel Transilvania 2 se poate lăuda şi cu elemente satirice gata să ridiculizeze prejudecăţile pe care le avem faţă de cei proveniţi dintr-un alt mediu social. O vizită a multelor rubedenii ale lui Johnny în Hotelul Transilvania va fi prilej pentru o mulţime de interacţiuni umano-monstruoase, cu matusalemicul vampir Vlad (legendarul Mel Brooks), tatăl lui Dracula, drept cireaşă de pe tort.

Crede-ne pe cuvânt, Hotel Transilvania 2 este o ocazie foarte bună pentru o vizită la cinema alături de întreaga familie, pentru că fiecare generaţie va avea un motiv de amuzament.

Exploreaza subiecte similare:

Hotel Transylvania 2

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă 3 filme horror asiatice

Recomandări pentru o noapte albă de Halloween: 3+1 bijuterii ale cinemaului horror asiatic

Babardeală cu bucluc sau porno balamuc - propunerea României pentru premiile Oscar

Filmul, premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun lungmetraj internațional”

Dune: o nouă viziune a celui mai citit roman SF al tuturor timpurilor

Regizorul Denis Villeneuve a pus cap la cap un spectacol cinematografic imersiv și copleșitor, însă e abia începutul!

Festival de Halloween, pregătit în rețeaua de cinematografe Cineplexx

Preț redus de doar 10 lei biletul la cele mai recente filme de groază!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MarianaMrn pe 22 octombrie 2015 21:04
ba avem cinema la Slobozia :D
StefanDo pe 23 octombrie 2015 10:31
am aflat de Galax, dar nu colaborareaza cu distribuitorii de film din Romania si nu o sa proiecteze Hotel Transilvania 2
Dacianus pe 23 octombrie 2015 00:11
La prima parte, in varianta dublata, si-au permis traducatorii romani sa inventeze o intreaga fraza cu referinte locale, care nu exista deloc in varianta originala. Sper ca ai vazut asta titrat si nu era iarasi o inventie a talmacilor ce se inchipuie scenaristi.
StefanDo pe 23 octombrie 2015 10:31
am vazut filmul in varianta originala

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells