Horror-ul care bagă frica în orice bully

de Gloria Sauciuc în 7 Iun 2019
Dezlănţuirea de oroare are loc în ultimul sfert al filmului

Așa precum făcea Hitchcock în Psycho (1960) ori Friedkin în The Exorcist (1973), timp de mai bine de o oră din filmul Ma totul se desfăşura sub aparanţele cele mai banale. Lipsesc incidentele horror, dar și atmosfera specifică.

Într-un orășel din Ohio, Sue Ann (Octavia Spencer) - o asistentă într-un cabinet veterinar - își duce viața de zi cu zi între cabinet și casa izolată unde locuiește aparent singură. Poate doar locul izolat unde stă femeia e un prim indiciu că nimic bun nu are să se întâmple în viitor. Pe de altă parte, Maggie (Diana Silvers) este o adolescentă care se mută în acest oraș împreună cu mama ei (Juliette Lewis), deci trebuie să se integreze în noul liceu. Sue Ann și Maggie vor avea parte de o confruntare finală cu consecințe dintre cele mai sângeroase.

Dezlănţuirea de oroare are loc în ultimul sfert al filmului iar așteptarea merită. Filmul aduce în discuție subiecte cu greutate, precum influența anturajulului, care poate fi nefastă, respingerea - și cât de dureroasă poate ea fi pentru un adolescent - dar mai ales bullying-ul.

Personajul Octaviei Spencer reușește să ne trezească empatie și compasiune deși este malefic. Victimă a bullyingului în adolescență, Sue Ann are încă deschise rănile din trecut iar ceea ce caută este răzbunarea.

Sue Ann lucrează vizavi de un magazin de băuturi alcoolice, iar acolo îi întâlnește pe adolescenții pentru care va cumpăra alcool. Ea îi lasă să petreacă în subsolul casei ei. Sue Ann devine populară printre adolescenți. Ajunge să fie alintată „Ma”. Petrecerile date la ea în subsol devin foarte populare. Maggie și noul ei prieten Andy (Corey Fogelmanis) petrec acolo serile, alături de alți colegi de liceu. Dar Andy este fiul unui om de afaceri din oraș, Ben (Luke Evans), care a fost coleg de liceu cu Sue Ann în tinerețe. Curând Maggie și petrecăreața grupului, Haley (McKaley Miller), descoperă lucruri înfricoșătoare despre Sue Ann.

Octavia Spencer (Sue Ann) a devenit o figură familiară atât în televiziune, cât și în cinematografie. Rolul lui Minny în filmul „Culoarea sentimentelor” i-a adus un premiu Oscar, un Glob de Aur, un premiu British Academy of Film and Television Arts, și alte distincții. Ea a fost nominalizată pentru două premii Oscar și a fost producătoare executivă a dramei „Green Book: O prietenie pe viață”, care a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film și un Glob de Aur pentru cel mai bun film musical/comedie. Spencer a mai jucat în „Figuri ascunse”, „Baraca”, „Forma apei”.

Producătorul Tate Taylor s-a remarcat prin abilitatea de a prezenta povești extraordinare pe micile ecrane. Taylor a regizat „Fata din tren” bazat pe romanul best-seller cu același titlu. Înainte de asta, el a regizat, co-scris și produs „Get on up”, despre forța muzicală de neoprit a lui James Brown, avându-l în rol principal pe Chadwick Boseman. Taylor a regizat și „Culoarea sentimentelor”, nominalizat la 4 premii Oscar și câștigător al premiului pentru Cea mai bună actriță în rol secundar pentru Octavia Spencer.

Exploreaza subiecte similare:

Ma, Octavia Spencer, Tate Taylor, Juliette Lewis, Diana Silvers

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells