Horror românesc, selectat la Fantasporto

de Ştefan Dobroiu în 16 Dec 2014
Be My Cat: A Film for Anne, de Adrian Ţofei, va concura pentru premiile ediţiei

Film fără budget, realizat pe parcursul a doi ani, şi primul lungmetraj found footage horror românesc, Be My Cat: A Film for Anne în regia lui Adrian Ţofei pune România pe harta producţiilor de gen: filmul a fost selectat în competiţia festivalului de film horror şi fantastic Fantasporto, al doilea cel mai important eveniment mondial de gen după festivalul de la Sitges.

Be My Cat: A Film for Anne este unul dintre cele 27 de filme selectate în competiţia oficială, alese din 50 de ţări. Este important de precizat că Ţofei este unul dintre cei doar patru regizori cu filme în premieră mondială, celelalte producţii fiind deja lansate internaţional. Majoritatea filmelor au ca ţară de producţie Marea Britanie şi SUA, doar două dintre cele 27 de titluri provenind din estul Europei, Be My Cat şi filmul maghiar Liza, the Fox Fairy, în regia lui Karoly Meszaros.

Be My Cat aparţine subgenului "found footage" şi ni-l arată pe Ţofei în rolul unui regizor obsedat să realizeze un film cu actriţa hollywoodiană Anne Hathaway. El va recurge la gesturi extreme folosind trei actriţe pentru a înregistra scene din film, cu scopul de a i le trimite lui Hathaway pentru a-i dovedi aptitudinile sale regizorale şi actoriceşti. Cu ajutorul celor trei colege, Florentina Hariton, Alexandra Stroe şi Sonia Teodoriu, Ţofei a filmat şi montat astfel încât Be My Cat să arate ca o selecţie din cele 25 de ore de material filmat găsit de poliţie la locul unei crimei din oraşul Rădăuţi.

Be My Cat: A Film for Anne este doar unul din cele 30 de filme româneşti pe care le-am putea vedea la anul pe marile ecrane din ţară. Mai multe detalii aici.

"Am sacrificat doi ani din viaţă, m-am mutat în oraşul natal (Rădăuţi - n.r.) şi nu am socializat deloc pentru a strânge banii necesari producţiei, stând în casă tot timpul şi lucrând la acest film, încontinuu în personaj. Chiar şi aşa, nu simt că am făcut ceva să merit să mă aflu printre acei oameni (ceilalţi regizori selectaţi la Fantasporto - n.r.)", a scris Adrian Ţofei pe Facebook.

Festivalul Fantasporto a fost listat de publicaţia Variety în rândul celor mai importante 25 de festivaluri din lume, printre regizorii selectaţi de-a lungul anilor numărându-se David Lynch, Quentin Tarantino, Ridley Scott, Lars von Trier, Peter Jackson, Joel şi Ethan Coen, David Cronenberg, John Carpenter, George A. Romero, Brian de Palma, Sam Raimi, Guillermo del Toro, Peter Weir, David Fincher, Danny Boyle şi mulţi alţii. Este un extraordinar început de drum pentru tânărul regizor din România, care se va afla, la doar 27 de ani, într-o companie selectă a celor mai buni specialişti mondiali ai genului horror şi fantastic.

A 35-a ediţie a festivalului Fantasporto va avea loc între 27 februarie şi 7 martie 2015, în oraşul portughez Porto.

Exploreaza subiecte similare:

Adrian Ţofei, Be My Cat: A Film for Anne

Alte știri din cinema

Meghan Markle va nara pentru Disney+ un documentar despre elefanți

Rolul de voce este primul pe care îl face Markle după anunțul din ianuarie că renunță la îndatoririle regale

Netflix: şase seriale dramatice de văzut în carantină

În toate cele şase propuneri, familia, grupul şi solidaritatea au o importanţă majoră

Tom Cruise încearcă să o readucă pe Meghan Markle înapoi pe marele ecran

Actorul o are în vedere pe ducesă pentru unul dintre viitoarele sale filme

Woody Allen îl acuză pe Timothée Chalamet că l-a „învinuit” public pentru a câștiga Oscarul

Actorul în vârstă de 24 de ani, pe care îl vom vedea în Dune și The French Dispatch, și-a donat câștigurile din filmul A Rainy Day in New York

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bloodthirst pe 17 decembrie 2014 01:55
Wow ,horror românesc, un pas inainte?
popescu_denis_alexandru pe 17 decembrie 2014 12:00
Deja presimt ca va fi o mare tampenie...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells