Hollywood: reîntoarcerea pe platouri rămâne un vis

de Ştefan Dobroiu în 2 Iul 2020
Mărirea numărului de noi cazuri de covid-19 ameninţă repornirea producţiei de film

Cu 40.000 de noi cazuri în fiecare zi, Statele Unite se cufundă tot mai mult în criza medicală. Unul dintre efecte va fi că producţia de filme, seriale şi emisiuni TV de la Hollywood şi din întreaga industrie de film americană nu se va putea relua. Invitat marţi în faţa Congresului american, epidemiologul Anthony Fauci, autoritatea numărul unu în covid-19 din SUA, a declarat: "Nu m-aş mira dacă am ajunge la 100,000 de cazuri pe zi, dacă nu facem ceva. Sunt foarte îngrijorat."

Citeşte aici despre primul blockbuster hollywoodian care reîncepe producţia în Europa.

Metropola Los Angeles, unde se concentrează o mare parte din industria de film din SUA, numără în prezent, conform Variety, 103.000 de îmbolnăviri din totalul de 230.000 din întregul stat California. Deşi există o imensă presiune din partea studiourilor pentru revenirea pe platouri, curentul de opinie printre angajaţii lor, fie ei regizori, actori sau tehnicieni, este că siguranţa ar trebui să primeze. Chiar dacă sute de mii de oameni din industria de film americană au rămas fără slujbe, mulţi dintre aceştia ar prefera să-şi epuizeze economiile decât să alimenteze spitalele cu noi cazuri.

Lucrurile nu stau diferit în Europa, unde presiunea reîntoarcerii pe platouri este la fel de mare. Zilele trecute ţări precum Cehia şi Ungaria, unde marile producţii americane preferă să filmeze pentru că beneficiază de reduceri de până la 30% din bugetele de producţie cheltuite local, au anunţat că vor ignora decizia Uniunii Europene de a nu permite accesul cetăţenilor americani pe teritoriul Uniunii. Studiourile de film din aceste ţări au transmis un apel categoric către marii producători americani că sunt gata să se întoarcă la treabă.

Foto: Depositphotos

Alte știri din cinema

Sălile de cinema: ai cu cine, poate ai unde, dar ai şi cu ce?

Bancul cu sexul studenţesc, aplicat la cinematografie

Regizorul lui The Fast and the Furious, acuzat de abuz sexual

Asia Argento a susținut că violul a avut loc în timpul filmărilor la producția xXx

Nightmare Alley, al lui Guillermo del Toro, are dată de lansare

Distribuția filmului este impresionantă

Netflix dă undă verde sezonului 2 al serialului Bridgerton

Personajele jucate de Phoebe Dynevor și Regé-Jean Page se vor întoarce ca Ducele și Ducesa de Hastings

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells