Henry Cavill revine în rolul lui Superman

de Gloria Sauciuc în 26 Oct 2022
Știrea vine după ani întregi de zvonuri, cameo-uri și speculații ale fanilor despre întoarcerea îndelung așteptată a lui Superman în universul DC

Henry Cavill a anunțat, luni, pe social media, că „se întoarce în rolul lui Superman”. Dezvăluirea are loc după ce Cavill apare într-o scenă de după genericul de final al filmului Black Adam, ce a avut premiera vineri, aducând încasări pe plan global de 140 de milioane de dolari.

„Am vrut să aștept până se termină weekendul înainte să pun asta online, pentru a vă da tuturor o șansă de a vedea Black Adam”, a anunțat Cavill într-un material video postat pe contul său de Instagram. „Dar acum, că mulți dintre voi l-ați văzut, am vrut să oficializez: Revin în rolul lui Superman!”

Cavill a declarat despre cameo-ul său din Black Adam, dar și despre imaginea sa în costumul de Superman, așa cum apare în videoclipul de pe Instagram (făcut de către producătorul Black Adam, Hiram Garcia) că ar fi „doar o mică exemplificare a ceea ce urmează să vină”.

Actorul de 39 de ani nu a detaliat mai mult, însă a mulțumit fanilor pentru primirea călduroasă adresată personajului său, ultimul fiu al Krypton-ului. „Mulțumesc pentru susținere și pentru răbdarea voastră”, declara Cavill. „Promit că va fi răsplătită”.

Știrea vine după ani întregi de zvonuri, cameo-uri și speculații ale fanilor despre întoarcerea îndelung așteptată a lui Superman în universul DC.

Dwayne Johnson a dat de înțeles și el fanilor că urmează o confruntare între personajul său, antieroul Black Adam, și Superman, personajul lui Cavill, in timp ce își promova, săptămânile trecute, propriul film.

Prima dată când Cavill a îmbrăcat costumul supereroului a fost acum circa 10 ani, în Man of Steel din 2013. A mai jucat rolul Fiului Planetei Krypton încă de câteva ori de atunci încoace: în 2016, cu Batman vs. Superman: Dawn of Justice, în Justice League din 2017, în Zack Snyder’s Justice League din 2021 plus în câteva cameo-uri de după generic din Black Adam” (Superman ca și personaj a apărut la finalul filmului Shazam! Din 2019, însă nu Cavill juca rolul, în care eroul era filmat de la gât în jos).

Pentru numeroși fani, Cavill pare natural destinat rolului, care combină o frumusețe de-a dreptul nefirească și un fizic de supraom. Totuși, toate rolurile sale de Superman s-au dovedit, într-un fel sau altul, controversate. Unor fani le-a placut personajul său, așa cum a fost creionat de catre regizorul Zack Snyder: un erou cu un fizic impresionant dar cu incertitudini morale, scrie Variety. Alții, în schimb, nu au fost convinși de acest Superman în antiteză cu unele valori consacrate ale personajului său. Cavill însuși a părut, adesea, prins la mijloc între forțe divergente. Actorul părea să fie dat deoparte atunci când Warner Bros. a preferat să se despartă de Zack Snyder și de viziunea sa asupra universului DC, cu Superman-ul lui Cavill în centru.

Totuși, actorul – care a rămas prezent pe Netflix cu serialul fantasy The Witcher și care l-a jucat pe Sherlock Holmes alături de Millie Bobby Brown în serialul Enola Holmes – nu s-a sfiit să își exprime dorința de a rămâne în rol.

Totuși, compania lui J.J. Abrams, Bad Robot, a dezvoltat în paralel un Superman negru, împreună cu autorul Ta-Nehisi Coates, timp de un an.

Noul CEO Warner Bros. David Zaslav părea frustrat că personajul său a fost marginalizat în timp ce studiourile Marvel continuau să pompeze cel puțin trei lungmetraje pe an.

Johnson și partenerii săi de producție, între timp, au subliniat că viziunea lor pe termen lung pentru Black Adam cuprinde un fir narativ puternic în jurul lui Superman. „Niciodată nu a fost vorba de un film și atât, sau doar de o luptă”, relata de curând Garcia. „Chiar am vrut să făurim o povestire de cursă lungă și să arătăm că aceste două personaje coexistă în același univers și vor avea de-a face unul cu celălalt, fie de aceeași parte fie unul contra altuia. Sperăm că se vor ciocni la un moment dat, dar nu e vorba doar de o singură luptă”...

 
 
 
Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Henry Cavill (@henrycavill)

Exploreaza subiecte similare:

Henry Cavill, Black Adam 

Alte știri din cinema

Amrit Kaur și Pauline Chalamet vorbesc despre The Sex Lives of College Girls, disponibil pe HBO Max

Al doilea sezon a debutat pe HBO în 17 noiembrie și se va încheia pe 15 decembrie

Phoenix. Har/Jar, în premieră la TVR pe 8 decembrie

60 de ani de muzică în 104 minute

Disney a pregătit un instrument de manipulare a imaginii care îi poate face pe actori să arate mai tineri (sau mai în vârstă)

Cu doar câteva clicuri, actorii pot arăta mai tineri sau mai în vârstă, fără să apeleze la efecte vizuale costisitoare

Ziua națională a filmului românesc

2022, un an aparte pentru industria de film din România

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 30 octombrie 2022 14:14
s-a retras din Witcher si va fi si noul Bond

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells