HBO, Netflix şi Showtime s-au bătut pe drepturi: 7 noi filme şi seriale bazate pe jocuri video

de Ştefan Dobroiu în 8 Iul 2020
Aventură şi acţiune, dar şi sondarea a ceea ce ne face umani, în noile proiecte

Ecranizările de jocuri video sunt printre cele mai dificile, pentru că transpunerea unei poveşti dintr-un mediu în altul necesită modificări pe care nu mulţi scenarişti şi regizori au curajul să le facă, de teamă să nu supere fanii jocului. Deşi exemplele de ecranizări ratate sunt mult mai numeroase decât succesele, Hollywood-ul cumpără drepturi pe bandă rulantă. Cine ştie, poate că printre cele şapte titluri de mai jos vor fi măcar câteva în stare să impresioneze.

Află ce joc celebru va fi transformat într-un serial de creatorii megahitului Westworld.

The Last of Us/HBO
Ca în orice poveste postapocaliptică nevoia de resurse se transformă într-o mare miză a supravieţuirii. Este premisa jocului The Last of Us al celor de la Naughty Dog, în care Joel şi Ellie, doi supravieţuitori, fac tot ce le stă în putinţă pentru a mai rezista o zi într-un mediu ostil, populat inclusiv cu creaturi canibale infectate cu un virus mutant. Dintre toate jocurile din această listă, The Last of Us a fost în primul rând lăudat pentru că acordă atenţie poveştii şi dezvoltării personajelor şi nu acţiunii şi aspectelor vizuale. Este şi motivul pentru care îl punem primul pe listă. Scenariul este scris de Craig Mazin (Chernobyl).

Borderlands/Lionsgate
Cate Blanchett a acceptat acum două luni să joace rolul principal, cel al lui Lilith, într-o ecranizare pentru marele ecran a lui Borderlands, o combinaţie de western, comedie şi SF. Acţiunea are loc pe planeta Pandora, despre care se zvoneşte că ar ascunde bogăţii fabuloase, doar că megacorporaţiile ce dau fuga pentru un profit rapid descoperă că zvonurile s-ar putea să fie false. Când se retrag, îşi lasă în urmă angajaţii, iar aceştia vor da peste nişte obiecte extraterestre ce le-ar putea sugera că zvonurile ar fi adevărate. Eli Roth regizează, iar scenariul este scris de acelaşi Craig Mazin.

The Division/Netflix
Jake Gyllenhaal şi Jessica Chastain interpretează rolurile principale, iar David Leitch (John Wick, Atomic Blonde, Deadpool 2) regizează această ecranizare care s-ar putea dovedi mai relevantă în vremuri de pandemie. Totul începe de Black Friday, când o nouă formă de pojar este răspândită de bioterorişti, cu ajutorul bancnotelor, în Manhattan. Cu societatea în colaps, armata face tot posibilul să menţină ordinea, până este găsit un leac. Producătorul Ubisoft a anunţat că jocul a bătut recorduri de vânzări la lansarea din 2016 şi în 2019 a lansat un sequel.

Halo/Showtime
Halo a ajuns deja la al şaselea joc, care se va lansa chiar anul acesta, iar Showtime şi Steven Spielberg produc un serial pentru un debut în prima jumătate a lui 2021. Acţiunea are loc 600 de ani în viitor, când rasa umană şi o specie extraterestră se află într-un conflict total. Pablo Schreiber (American Gods, Orange Is the New Black) interpretează personajul principal, un soldat uman, iar Natascha McElhone apare în rolul Cortanei, programul de inteligenţă artificială al acestuia.

Just Cause/Constantin Film
Cu peste un milion de exemplare vândute şi trei sequel-uri, Just Cause le-a atras atenţia celor de la Constantin Film, care l-au angajat pe Derek Kolstad, creatorul francizei John Wick, să scrie scenariul. Povestea ne poartă în San Esperito, o insulă din Caraibe, unde un agent secret este implicat în luptele pentru putere care ar trebui să-l îndepărteze pe dictatorul local, Salvador Mendoza. Cartelurile de droguri au şi ele o poziţie în acest conflict.

Mortal Kombat/Warner Bros.
Franciza nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar una din ecranizări, Mortal Kombat: Annihilation, se află din 1997 în topul celor mai proaste filme bazate pe jocuri video. Noul film a fost deja realizat şi este programat pentru lansare în martie 2021. James Wan (franciza Furios şi iute) este producător, iar printre atracţiile noii producţii s-ar număra utilizarea unei violente atracţii a jocurilor, Fatality, adică execuţia finală cât mai brutală a unui oponent.

Uncharted/Sony Pictures
Cu Tom Holland în rolul eroului, un vânător de comori care dă dovadă de ingeniozitate în eforturile sale de a pune mâna pe cele mai valoroase artefacte ale omenirii, Uncharted este programat pentru lansare în iulie 2021. Filmul începuse producţia, dar a trebuit să-şi trimită echipa acasă din cauza pandemiei. Mark Wahlberg şi Antonio Banderas interpretează şi ei două roluri majore în această ecranizare.

Care dintre jocurile de mai sus crezi că are cel mai mare potenţial pentru ecran?

Exploreaza subiecte similare:

Craig Mazin, Chernobyl, Cate Blanchett, Eli Roth, Jake Gyllenhaal, Jessica Chastain, David Leitch, Atomic Blonde, Deadpool 2, John Wick, Steven Spielberg, Pablo Schreiber, American Gods, Orange Is the New Black, Mortal Kombat 2: Annihilation, James Wan, Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Uncharted, The Last of Us

Alte știri din cinema

Cum s-a răspândit epidemia în serialul HBO The Last of Us?

Vom vedea originea răspândirii fungilor ce aduc apocalipsa în The Last of Us, sau sursa infectării va rămâne un mister?

The Last of Us dezlănțuie creaturi înspăimântătoare, „care bat chiar Demogorgon-ul din Stranger Things”

Atenție, acest articol conține spoilere pentru episodul 2 din serialul HBO The Last of Us. Nu parcurgeți textul de mai jos dacă nu ați văzut încă acest episod

Mehmed vs Vlad: istoria trasă-n țeapă

Popularul serial de pe Netflix pune (indirect) în discuție politicile memoriei

Zilele Filmului German #ZFG15 revin la București în 2023, între 2 și 5 martie

Festivalul aduce publicului cinefil cele mai bune filme germane din perioada recentă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
makomomo pe 8 iulie 2020 16:27
Sper sa faca filmele asa cum sunt si jocurile, nu ca ResidentEvil sau Doom sau TombRaider(cu Jolie) care nu aveau mai nimic in comun cu jocurile...
Phantom_sub pe 9 iulie 2020 10:51
Noul Tomb Raider a fost destul de bunicel.
Nightprowler pe 11 iulie 2020 14:49
Sanse mari sa iasa numai panarame. Ma mir ca nu a luat cineva in considerare sa faca un film dupa Bioshock.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells