Harvey Weinstein, condamnat la 23 de ani de închisoare

de Ştefan Dobroiu în 11 Mar 2020
Producătorul lui Shakespeare in Love şi Pulp Fiction a fost condamnat pentru abuzuri sexuale

Harvey Weinstein, cu doi ani în urmă unul dintre cei mai influenţi producători de la Hollywood, a aflat astăzi că va petrece nu mai puţin de 23 de ani în închisoare, după ce pe 25 februarie a primit verdictul "vinovat" în urma a două acuzaţii de abuzuri sexuale.

Conform The New York Times, verdictul este extrem de semnificativ pentru mişcarea #MeToo, care la sfârşitul lui 2017 a ajuns unul dintre cele mai fierbinţi subiecte în presă şi pe reţelele de socializare după ce zeci de femei au făcut acuzaţii publice la adresa lui Weinstein. Fostul producător ar fi putut primi o pedeapsă minimă de cinci ani, dar un judecător din statul New York a considerat faptele sale mult prea grave, pedeapsa finală ridicându-se la 23 de ani.

Decizia a venit după ce mai multe victime ale lui Weinstein au dat mărturii emoţionante despre daunele psihologice suferite după atacurile producătorului. Miriam Haley, care l-a acuzat pe Weinstein ca a forţat-o să-i facă sex oral în 2006, a spus: "Mi-a violat încrederea, trupul şi dreptul personal de a refuza avansuri sexuale".

În pledoaria ei, procuroarea Joan Illuzzi a semnalat faptul că multitudinea de acuzaţii, cea mai veche datând din 1978, când Weinstein avea doar 26 de ani, stă dovadă că acesta "a dus o viaţă marcată de abuzuri împotriva altora, sexuale sau de altă natură". Mai bine de 90 de femei l-au acuzat pe producător de comportament inadecvat, de la hărţuire la abuz sexual şi viol.

Sursă foto: The New York Times

Exploreaza subiecte similare:

Harvey Weinstein

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 12 martie 2020 13:26
A primit ce a meritat.
Edededi pe 14 martie 2020 17:30
e mort

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells