Hai să cântăm!/Sing!, o explozie de bună-dispoziție

de Gloria Sauciuc în 13 Dec 2016
Filmul rulează în avanpremieră iar vineri, 16 decembrie, intră în majoritatea cinematografelor din țară cu subtitrare și dublaj

Animaţia Hai să cântăm!/Sing!, despre un concurs de talente desfășurat cu o energie debordantă, are aceeaşi abordare pe care am mai văzut-o în Zootropolis: o lume populată de animăluţe antropomorfe.

Aici, în schimb, tipologiile sunt cu susul în jos spre o alăturare ce mizează pe contraste sau pe efectul comic ca să renunțăm la etichete ori clișee. Astfel, protagonistul, Buster Moon (Matthew McConaughey), un koala pufos și molcuț - e, de fapt, un tip extrem de activ și întreprinzător, un impresar uşor escroc, dar cu o inimă mare; urşii interlopi vorbesc, cum altfel, cu accent rusesc; elefănţica e adolescenta supraponderală şi sensibilă, intimidată de șoricel (legenda după care elefanţii se sperie de şoareci). Acesta din urmă (voce Seth MacFarlane)- în pofida mărimii - e și el un gangster. O oaie e un fel de sfătuitor/voce a rațiunii pentru eroul principal (prietenul cel mai bun al protagonistului e de gen masculin, dar fiind desenat fără cornițe...).

Alte personaje punctează teme mai sensibile - tânărul gorilă Johnny (voce Taron Egerton) e băiatul dintr-un mediu defavorizat, dar cu un talent înnăscut. De altfel, tânărul gorilă - cel care se eliberează dintr-o lume violentă prin pasiunea pentru muzică - poate fi o referinţă la protagonistul din De battre mon coeur s'est arrêté (regie Jacques Audiard). Purceii alcătuiesc familia americană tipică, cu un soţ indiferent şi cu o soţie - Rosita (voce Reese Witherspoon) care doreşte să facă şi altceva decât să fie casnică.

De altfel, morala filmului trimite tot la succes şi la visul american: spusă într-o singură propoziţie, ar suna așa - „nu renunţa niciodată să lupţi ca visul tău să devină realitate!"

Cei mai mici dintre spectatori vor vedea cât de variată e lumea animalelor antropomorfe și cum conviețuiesc ele în pofida diferențelor dintre ele, și poate mai târziu vor învăța toleranța față de ceilalți, diferiți de noi.

Povestea trece protagoniștii prin twisturi serioase, dar momentele amuzante abundă iar muzica este o delectare, e sufletul optimist al filmului, mai multe genuri fiind abordate de haioșii concurenți. Vocile ni s-au părut extrem de bine alese.

Părinți și copii, nu ratați acest film, pentru explozia de bună-dispoziție!

Exploreaza subiecte similare:

Sing, Reese Witherspoon, Matthew McConaughey, Seth MacFarlane, De battre mon coeur s'est arrêté, Taron Egerton, James Toback

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 13 decembrie 2016 08:56
Ci siguranta, imi doresc sa vad aceasta productie!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells