Guillermo del Toro, premiat de Sindicatul Regizorilor Americani pentru The Shape of Water

de Cristina Grigore în 5 Feb 2018
Premiul serveşte drept un indicator destul de exact al celui ce va câştiga şi Oscarul pentru regie

Premiile Sindicatului Regizorilor Americani (Directors Guild of America), decernate sâmbătă seară, l-au avut drept câştigător pe Guillermo del Toro pentru drama romantică fantasy The Shape of Water.

Cineastul, care a luat şi Globul de Aur pentru regia peliculei cu Sally Hawkins în rol central, este unul din favoriţii Oscarului la această categorie, căci premiul DGA serveşte drept un indicator destul de exact în această privinţă (în ultimii patru ani, cei care au câştigat premiul Sindicatului Regizorilor au luat acasă şi statueta echivalentă la Oscar). Din 1948 încoace, doar şapte câștigători ai marelui premiu al DGA nu au primit şi Oscarul. Un exemplu celebru şi recent este cel al lui Ben Affleck, care a primit în 2013 premiul Sindicatului pentru Argo, însă nu şi statueta.

Jordan Peele a mai colecţionat un premiu pentru al său Get Out – DGA l-a recompensat la categoria „cel mai bun regizor debutant”.  Matthew Heneman a fost premiat pentru documentarul City of Ghosts, iar la categoria TV, distincţiile au mers către regizorii lui The Handmaid’s Tale (Reed Morano), Veep (Beth McCarthy-Miller) şi Big Little Lies (Big Little Lies).

Exploreaza subiecte similare:

Guillermo Del Toro, The Shape of Water , Get Out, Jordan Peele

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells