Guillermo del Toro ne aduce apocalipsa vampirilor

de Cristina Grigore în 20 Nov 2013
Vampires, serialul creat de cineast, şi-a găsit drum spre micul ecran

FX TV – companie a Fox Entertainment Group – a comandat primul sezon de 13 episoade din drama apocaliptică cu vampiri a lui Guillermo del Toro, anunţă Vulture. Compania a vizionat anul trecut un pilot al seriei imaginate de Guillermo del Toro şi Chuck Hogan şi a fost cucerită de spectaculozitatea poveştii, pe care au programat-o să ruleze din iulie anul viitor.

Serialul va avea la bază cele trei cărţi scrise de Del Toro şi Hogan, o trilogie al cărei titlu a şi dat numele producţiei TV, The Strain. Intriga este dată de răspândirea bruscă a unui virus ce transformă oamenii în vampiri. Cel desemnat să investigheze problema şi să oprească epidemia care ameninţă să cuprindă întreg Globul este Dr. Ephraim Goodweather, conducătorul Centrului pentru Controlul Bolilor Canary Team din New York. Din fericire, acesta are alături un robot de luptă.

Vampirii nou creaţi sunt consecinţa unui parazitism care modifică structura genetică a gazdei (omul) şi, în consecinţă, înfăţişarea. Noile creaturi sunt nemuritoare, capabile de telepatie, se tem de apă şi au lideri străvechi de la care primesc mesaje telepatic, indiferent de distanţă. Pot fi ucişi doar de razele soarelui, ori o sursă de raze ultraviolete. Argintul le provoacă dureri mari şi chiar moartea, ce  mai poate surveni prin decapitare. Protecţiile tradiţionale: crucile, apa sfinţită, usturoiul, nu au nici un efect asupra lor.

Actorul Corey Stoll (House of Cards) a fost distribuit în rolul central al peliculei. Din distribuţie mai fac parte Kevin Durand, Sean Astin, Mia Maestro şi Leslie Hope. În 2011, The Strain a fost transformată într-o serie de benzi desenate, prin intermediul celor de la Dark Horse Comics. Adaptarea poveştii a fost făcută de David Lapham, iar desenele îi aparţin lui Mike Huddleston.

Exploreaza subiecte similare:

Guillermo Del Toro, Corey Stoll, House of Cards, Kevin Durand, Sean Astin, Mía Maestro, Leslie Hope, The Strain

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 20 noiembrie 2013 11:02
Nu e nimic original in chestia asta, dar macar o sa vedem si noi niste vampiri seriosi, inspaimantatori, nu ca prin filmele din ultimul deceniu.
MikkaelWolfganger pe 20 noiembrie 2013 12:05
Is reaperii din Blade 2 luati mot-a-mot.Nu e original, dar nici nu poti spune ca e ciordit de pe undeva , ca tot Toro a facut si Blade 2.
Han_Solo pe 20 noiembrie 2013 13:03
Atata timp ca nu o sa fie un triunghi amoros intre 1-2 vampiri si o fatuca sau vampiri care sa sufere din dragoste, atunci este ceva vechi devenit nou in ultima vreme, cea ce e bine.
Macabru pe 20 noiembrie 2013 16:42
Cu alte cuvinte, un fel de "The walking dead", numai ca va fi cu vampiri.
cosmin742000 pe 20 noiembrie 2013 16:55
E clar :s-a tacanit si Del Toro
radurex25 pe 20 noiembrie 2013 17:14
ma asteptam sa vii cu comentariul asta imbecil la pacific rim
cosmin742000 pe 21 noiembrie 2013 04:28
Nu am vazut Pacific Rim , e sub demnitatea mea sa vad asa ceva .... cred::))E drept ca dupa parerea mea ultimul film ca un film al lui Del toro a fost Labirintul lui Pan si de atunci o tine din rau in mai rau , dar filmul asta pare a fi (pentru mine0 dovada ca s0a tacanit definitiv.
nicolas84 pe 20 noiembrie 2013 18:01
Asta-i "The walking dead" varianta vampireasca. Simplu.
Acum, daca o sa fie realizat bine nu spun ca nu o sa ii dau o sansa.

MikkaelWolfganger pe 20 noiembrie 2013 18:49
Apropos de Toro.Sunt fan.E un fel de Peter Jackson varianta hispanica.Nu are filme proaste in palmeres,cel putin nu din punctul meu de vedere.Plus ca a stiut intotdeauna sa oscileze intre comercial si artistic/non-comercial si sa impace atat capra, cat varza.Deci fiti pe pace, ce va iesi, nu va iesi rau.
cristi23 pe 20 noiembrie 2013 19:19
inca un film/serial despre vampiri......??ei bine asta e....daca e de calitate si aduce ceva nou,diferit e bun venit......sa-l vedem si apoi il putem comenta.....
Tyson_Kyd pe 20 noiembrie 2013 22:54
La prima vedere The Strain pare super, nu pot spune ca este o copie dupa The walking dead . Parca The walking dead n-ar fi vreo copie dupa Resident Evil ?! Avand in vedere ca serialul este transpus dupa o trilogie de carti scrise de Del Toro, nu cred ca Del Toro copiaza pe cineva :) . Este cea mai absurda chestie pe care am auzit-o, Del Toro il copiaza pe Del Toro !! Seriale si filme ce au la baza vreo apocalipsa sau vampiri si mai stiu eu ce s-au tot facut, acum depinde cum sunt facute ! Daca serialul este bine regizat si actorii vor juca bine, cred ca va fi exceptional . Chiar imi era dor sa vad un vampir de moda veche si imi era dor sa mai vad ceva regizat de Del Toro .
alex_il_fenomeno pe 17 ianuarie 2014 16:18
Daca este realizat de Del Toro, clar ca promite multe.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells