Greşeli în filme de Oscar

de Ştefan Dobroiu în 20 Feb 2012
Greşeli în filme de Oscar

Au primit nominalizări la câteva din categoriile premiilor Academiei şi laude din partea criticilor, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Cei de la moviemistakes au publicat o serie de greşeli apărute în producţiile cu şanse la Oscarurile de anul acesta. Poţi vedea mai jos o listă cu scăpările nominalizaţilor, iar AICI poţi participa la concursul nostru de predicţii la Oscar 2012!

Pentru un material cu cele mai simpatice greşeli din filme, click AICI, iar AICI poţi vedea un top al celor mai notorii greşeli apărute în premierele anului 2011.

Moneyball
Este nominalizat la Cel mai bun film, iar Brad Pitt a primit şi el o nominalizare la Cel mai bun actor. Dacă ai văzut biopicul, sigur îţi aduci aminte de unul dintre momentele cele mai emoţionante, când fiica protagonistului îi cântă acestuia un cântec la chitară. Problema e că acţiunea se petrece în 2002, iar The Snow, melodia respectivă, a fost lansată mai târziu. O altă greşeală din film: în flashbackurile cu Billy Beane tânăr, vezi că acesta ţine bâta de baseball în mâna dreaptă, dar într-o poză din copilărie o ţine în mâna stângă.

The Help
Filmele de epocă sunt cele mai susceptibile să conţină greşeli, din simplul motiv că rareori ne aducem aminte când un lucru a fost inventat şi a devenit accesibil cetăţenilor obişnuiţi. În The Help apar, de exemplu, stropitori de gazon automate, inventate şi comercializate de-abia în anii '70 şi nu în anii '60, când are loc acţiunea. Totodată, într-o secvenţă din 1962, în film apare un aspirator lansat pe piaţă de-abia în 1978.

Midnight in Paris
Nominalizat la Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu (ceea ce îl face pe Woody Allen cel mai nominalizat scenarist din istorie, cu şapte şanse la Oscar), Midnight in Paris a stârnit un mare interes printre parizieni, în timpul filmărilor. Într-o scenă în care Gil (Owen Wilson) merge pe malul Senei, poţi vedea o mulţime de oameni privind la ce se întâmplă pe platouri.

War Horse
O greşeală cât se poate de interesantă este în Calul de luptă al lui Steven Spielberg, şi el nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film. Conform istoricilor, până în 1916 soldaţii şi ofiţerii britanici nu aveau voie să-şi radă buza superioară, ceea ce înseamnă că toţi ar fi trebui să poartă mustaţă. Mulţi nu poartă. O altă greşeală: cimpoiul folosit într-una din secvenţele de final are porţiuni făcute din plastic, lucru imposibil în Primul Răzoi Mondial.

Bridesmaids
Nominalizat la Cel mai bun scenariu original şi actriţă în rol secundar, comedia cu Kristen Wiig are probleme de continuitate: obiectele apar şi dispar între cadre sau îşi schimbă poziţia. Una evidentă apare la începutul filmului: când Annie (Wiig) părăseşte casa personajului lui Jon Hamm, nu poate deschide poarta de la intrare. Îşi aruncă poşeta peste gard, dar mai târziu, când se schimbă unghiul de filmare şi ar trebui să vezi poşeta pe jos, aceasta nu-i de găsit.

Rango
Este nominalizat la Cea mai bună animaţie. Ai avea impresia că, într-o animaţie în care tot ce există pe ecran este desenat de la zero, nu ar trebui să apară greşeli de continuitate: în timpul conversaţiei dintre Rango şi primar, cel din urmă scoate dopul unei sticle de apă, dar într-un cadru ulterior acesta este pus la loc.

The Girl with the Dragon Tattoo
Nominalizată pentru montaj, ecranizarea după Stieg Larson are o problemă cu rănile: în scena din pădure, când se trage asupra personajului lui Daniel Craig, tâmpla stângă a acestuia este rănită. Când Lisbeth îl coase cu aţă dentară, tâmpla care are parte de îngrijiri este dreapta.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
grigmarius pe 20 februarie 2012 15:16
Nu am avut curiozitatea sa verific toate aceste detalii, insa dintr-un flashback avut, in care glontul il atinge pe Mikael (Daniel Craig) si apoi se opreste in copacul din spatele acestuia, se vede clar cand rana incepe sa sangereze ca aceasta este pe partea DREAPTA ci nu pe STANGA, ingrijirea avand loc tot pe partea dreapta.
alex2812 pe 20 februarie 2012 15:34
ai dreptate.
xerses pe 20 februarie 2012 15:37
Sunt nostime aceste mici greseli, dar cai dintre noi le-au remarcat?
Fefa pe 20 februarie 2012 16:18
Acum sa fim sinceri , tu nu te uiti la filme sa vezi cate greseli au
Black pe 20 februarie 2012 18:16
Moneyball: greseala cu flashbackurile care le are Billy, daca este o greseala, atunci e vorba de poza, Billy Bean in realitate era dreptaci. Dar nu cred a fi o greseala.
HarryCineastul5 pe 20 februarie 2012 18:33
Bitch please! The Show nu The Snow
andreeeeeeea pe 20 februarie 2012 19:24
9gag :D
Andrei.Ciprian pe 20 februarie 2012 21:21
Foarte bun acest articol! Ne arata ca desi sunt niste filme excelente nominalizate la cel mai ravnit premiu tot se fac greseli! Greseala e omeneasca!
cosmin742000 pe 20 februarie 2012 22:45
Dupa mine cea mai mare greseala e ca un film ca Bridesmaids a ajuns sa fie nominalizat la Oscar
dido pe 21 februarie 2012 08:20
subscriu!
marazm pe 22 februarie 2012 06:26
Total de acord cu Johnny, desi sunt noua filme, 'The Artist' este castigator sigur -------------------------- urmariti comentarii pentru toate filmele de Oscar pe www.marazm.org
nicolas84 pe 21 februarie 2012 11:46
cosmin +11de la mine...mi-ai luat-o inainte,cum spuneam si la alt articol desi imi pare bine pt mcarthy greseala cea mai mare e ca un film ca asta e nominalizat la oscar pt orice....si cea mai tare chestie e nominalizarea pt scenariu origiinal hahahhahaahaha...
@Johnny din fericire nu e si la best picture dar intr-adevar acolo ia luat locul siropo-porcaria "Extremely Loud and Incredibly Close" , eu pot sa ii inteleg si pastia cu nine elevenu' lor,chiar pot si chiar a fost o tragedie dar sa tot folosesti placa asta si sa mai vina si un film de genul care ne este prezentat drept un film ce "nu se vrea subiectiv" si este doar o poveste spusa cu talc pe fundalul acelor evenimente.
Daca talcul era asa de mare puteau sa o faca in alt fel nu atat de plictisitor si incercand sa smulga simpatia pt un pusti care chiar daca ar fi bolnav iar taica-su mort in atentate,tot e un nesuferit.

alex_il_fenomeno pe 21 februarie 2012 14:21
multe sunt insesizabile ochiului unui cinefil concentrat pe film .
lazar90 pe 4 martie 2012 03:10
"în scena din pădure, când se trage asupra personajului lui Daniel Craig, tâmpla” DREAPTĂ (NU stângă) este rănită...
uitați-vă mai atent!!!

puffulette pe 17 martie 2013 16:37
greselile din filme sunt uneori chiar amuzante, mai ales cand le descoperi singur ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells