Au primit nominalizări la câteva din categoriile premiilor Academiei şi laude din partea criticilor, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Cei de la moviemistakes au publicat o serie de greşeli apărute în producţiile cu şanse la Oscarurile de anul acesta. Poţi vedea mai jos o listă cu scăpările nominalizaţilor, iar AICI poţi participa la concursul nostru de predicţii la Oscar 2012!
Pentru un material cu cele mai simpatice greşeli din filme, click AICI, iar AICI poţi vedea un top al celor mai notorii greşeli apărute în premierele anului 2011.
Moneyball
Este nominalizat la Cel mai bun film, iar Brad Pitt a primit şi el o nominalizare la Cel mai bun actor. Dacă ai văzut biopicul, sigur îţi aduci aminte de unul dintre momentele cele mai emoţionante, când fiica protagonistului îi cântă acestuia un cântec la chitară. Problema e că acţiunea se petrece în 2002, iar The Snow, melodia respectivă, a fost lansată mai târziu. O altă greşeală din film: în flashbackurile cu Billy Beane tânăr, vezi că acesta ţine bâta de baseball în mâna dreaptă, dar într-o poză din copilărie o ţine în mâna stângă.
The Help
Filmele de epocă sunt cele mai susceptibile să conţină greşeli, din simplul motiv că rareori ne aducem aminte când un lucru a fost inventat şi a devenit accesibil cetăţenilor obişnuiţi. În The Help apar, de exemplu, stropitori de gazon automate, inventate şi comercializate de-abia în anii '70 şi nu în anii '60, când are loc acţiunea. Totodată, într-o secvenţă din 1962, în film apare un aspirator lansat pe piaţă de-abia în 1978.
Midnight in Paris
Nominalizat la Cel mai bun film şi Cel mai bun scenariu (ceea ce îl face pe Woody Allen cel mai nominalizat scenarist din istorie, cu şapte şanse la Oscar), Midnight in Paris a stârnit un mare interes printre parizieni, în timpul filmărilor. Într-o scenă în care Gil (Owen Wilson) merge pe malul Senei, poţi vedea o mulţime de oameni privind la ce se întâmplă pe platouri.
War Horse
O greşeală cât se poate de interesantă este în Calul de luptă al lui Steven Spielberg, şi el nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film. Conform istoricilor, până în 1916 soldaţii şi ofiţerii britanici nu aveau voie să-şi radă buza superioară, ceea ce înseamnă că toţi ar fi trebui să poartă mustaţă. Mulţi nu poartă. O altă greşeală: cimpoiul folosit într-una din secvenţele de final are porţiuni făcute din plastic, lucru imposibil în Primul Răzoi Mondial.
Bridesmaids
Nominalizat la Cel mai bun scenariu original şi actriţă în rol secundar, comedia cu Kristen Wiig are probleme de continuitate: obiectele apar şi dispar între cadre sau îşi schimbă poziţia. Una evidentă apare la începutul filmului: când Annie (Wiig) părăseşte casa personajului lui Jon Hamm, nu poate deschide poarta de la intrare. Îşi aruncă poşeta peste gard, dar mai târziu, când se schimbă unghiul de filmare şi ar trebui să vezi poşeta pe jos, aceasta nu-i de găsit.
Rango
Este nominalizat la Cea mai bună animaţie. Ai avea impresia că, într-o animaţie în care tot ce există pe ecran este desenat de la zero, nu ar trebui să apară greşeli de continuitate: în timpul conversaţiei dintre Rango şi primar, cel din urmă scoate dopul unei sticle de apă, dar într-un cadru ulterior acesta este pus la loc.
The Girl with the Dragon Tattoo
Nominalizată pentru montaj, ecranizarea după Stieg Larson are o problemă cu rănile: în scena din pădure, când se trage asupra personajului lui Daniel Craig, tâmpla stângă a acestuia este rănită. Când Lisbeth îl coase cu aţă dentară, tâmpla care are parte de îngrijiri este dreapta.
Părerea ta
Spune-ţi părerea@Johnny din fericire nu e si la best picture dar intr-adevar acolo ia luat locul siropo-porcaria "Extremely Loud and Incredibly Close" , eu pot sa ii inteleg si pastia cu nine elevenu' lor,chiar pot si chiar a fost o tragedie dar sa tot folosesti placa asta si sa mai vina si un film de genul care ne este prezentat drept un film ce "nu se vrea subiectiv" si este doar o poveste spusa cu talc pe fundalul acelor evenimente.
Daca talcul era asa de mare puteau sa o faca in alt fel nu atat de plictisitor si incercand sa smulga simpatia pt un pusti care chiar daca ar fi bolnav iar taica-su mort in atentate,tot e un nesuferit.
uitați-vă mai atent!!!