Grace of Monaco deschide cea de-a 67-a ediţie a Cannes Film Festival

Olivier Dahan este şi regizorul filmului Môme/La Vie en rose (2007), care a adus actriţei Marion Cotillard premiul Oscar în 2008

Filmul cineastului francez Olivier Dahan, Grace of Monaco, va deschide cea de-a 67-a ediţie a celui mai important festival de film al lumii, miercuri, 14 mai 2014. Filmul va fi proiectat în Grand Théâtre Lumière, impozanta sală din Palatul Festivalului, în afara competiţiei.

Filmul evocă un moment din viaţa actriţei americane Grace Kelly (Nicole Kidman), devenită Grace de Monaco după căsătoria cu Prinţul Rainier III (jucat de Tim Roth) în 1965. Uniunea celor doi a fost numită „căsătoria secolului” în presa vremii.

Grace Kelly era la acea dată un star al cinema-ului american, jucând sub îndrumarea unor regizori ca John Ford, Alfred Hitchcock, Fred Zinnemann, adulată în lumea înteragă, şi deţinătoarea unui Oscar. Şase ani mai târziu, a fost invitată de Alfred Hitchcock să joace în noul lui film, Marnie. La vremea aceea, Franţa ameninţa să anexeze principatul de Monaco.

Produs de Pierre-Ange Le Pogam, Uday Chopra şi Arash Amel, care a scris şi scenariul, Grace of Monaco îi mai are în distribuţie pe Frank Langella, Parker Posey, Jeanne Balibar, Sir Derek Jacobi şi Paz Vega, care o joacă pe Maria Callas. Directorul de imagine este francezul Eric Gautier iar filmările, întinse pe 16 săptămâni, au avut loc chiar la Monaco, dar şi la Paris, Vintimille, Gand şi Bruxelles. Născut în 1967, Olivier Dahan este regizorul filmului Môme/La vie en rose (2007), care a adus actriţei Marion Cotillard premiul Oscar în 2008.

Citește și

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 25 ianuarie 2014 13:25
Ce distinsa este in acest rol Nicole Kidman!
alex_il_fenomeno pe 17 februarie 2014 17:39
Nu cred ca se putea gasi film mai bun.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells