Goosebumps 2, monștri reali de Halloween

de Gloria Sauciuc în 2 Nov 2018
Defilarea de monștri în contextul sărbătorii de Halloween introduce într-o manieră lină genul horror celor mai mici dintre spectatori

Povestea începe cu trei copii, care trebuie să-şi salveze familia şi oraşul din ghearele uneia dintre cele mai sarcastice creaţii ale scriitorului R.L. Stine (Jack Black), Slappy, un geniu al haosului, scăpat din paginile cărții Haunted Halloween. Descoperirea curajului, puterea pe care ți-o dă grija pentru familia ta, preocupările adolescenței, demonii interiori, ambivalența eroului negativ sunt teme aduse în discuție în film.

Ce înduioșează este că Slappy dorește să aibă o familie, dar în termenii lui. Ca geniu al răului va aduce la viață alți „copii” de-ai lui Stine, monștri ce scapă din paginile cărților chiar în noaptea de Halloween. Quiproquo-ul va fi folosit bineînțeles în film - cine e monstrul real și cine om costumat de Halloween.

„Am fost așa de furios pe lumea reală încât am creat acești monștri”, spunea personajul lui Jack Black, scriitoul R.L. Stine, în primul film. În Goosebumps 2, cu premiera pe 2 noiembrie în cinematografele noastre, demonii interiori ai scriitorului revin la viață, eliberați de Slappy, un alterego al scriitorului. Snowman și Vârcolacul, care aveau fiecare câte un moment al lor plin de suspans în primul film, se pierd acum în masa de monștri, lăsându-l în prim plan pe căpcăunul Walter, devenit mâna dreaptă a păpușii Slappy. În loc de jeleul uriaș care înghite tot din primul film, avem în Goosebumps 2 ursuleții gumați cu colți... Defilarea de monștri în contextul sărbătorii de Halloween introduce într-o manieră lină genul horror celor mai mici dintre spectatori.

Sequel-ului îi lipsește ceva din inefabilul primei părți. Personajele nu reușesc să te lege de ele. Împiedicatul ciudățel enervant Champ din primul film e înlocuit cu grăsuțul nu la fel de savuros Sonny (Jeremy Ray Taylor). Însuşi RL Stine era în centrul acţiunii în Goosebumps iar primul film beneficia în consecință de geniul comic al lui Jack Black. În al doileea film apare episodic. Lipsește în Goosebumps 2 o dezvăluire care să te cutremure ca în primul film - și anume că Hannah (Odeya Rush), fiica scriitorului R. L. Stine (Jack Black), nu este o persoana reală, ci un peronaj. Dar momentul când mama protagoniștilor intră sub posesia lui Slappy în Goosebumps 2 poate să îi sperie și „bântuie” ulterior pe micii spectatori.

Invazia de zombi, vârcolacul, insecta uriașă și Snowman dădeau cu adevărat fiori de groază în filmul original. Aici totul este ponderat de contextul sărbătorii de Halloween pe fondul căreia se desfășoară povestea.

Goosebumps 2: Halloween bântuit îi plasează pe membrii familiei Quinn – eleva de liceu Sarah (Madison Iseman), frăţiorul ei de şcoală generală Sonny (Jeremy Ray Taylor) şi mama lor, Kathy (Wendi McLendon-Covey), într-o nouă serie de evenimente palpitante. Sonny şi colegul său, Sam (Caleel Harris), sunt prieteni buni şi obişnuiesc să adune, ca „Junk Brothers”, lucruri pe care alţii obişnuiesc să le arunce. Dar aceasta este o activitate care îi aduce, din nefericire, în braţele lui Slappy (Avery Lee Jones), ventrilocul răutăcios dintr-o carte Goosebumps. La început, Slappy pare a nu dori altceva decât să facă parte din familia Quinn, dar atunci când lucrurile merg prea departe, Sarah, Sonny şi Sam îşi dau seama că păpuşa periculoasă trebuie oprită. Respins de către familia Quinn, Slappy decide să-şi alcătuiască propria sa familie, readucându-i la viaţă pe prietenii săi de Halloween – inclusiv pe Căpcăunul Walter (Chris Parnell). În timp ce Halloween-ul transformă oraşul lor liniştit într-o harababură cu monştri, Sarah, băieţii şi vecinul lor, d-l Chu (Ken Jeong) îşi adună puterile pentru a o salva pe Kathy şi întreg oraşul din ghearele lui Slappy şi ale planului său malefic.

Exploreaza subiecte similare:

R.L. Stine, Jack Black, Goosebumps 2: Haunted Halloween, Goosebumps, Jeremy Ray Taylor

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells