Good Time: Pe bune, o să-ţi placă, probabil rolul vieţii pentru Robert Pattinson

de Gloria Sauciuc în 8 Sep 2017
Dorind să își aducă fratele cu probleme la „normalitate”, Connie îl cooptează pe Nick într-un aparent jaf. După ce fură 20.000 de dolari, lucrurile o iau razna

Thrillerul Good Time: Pe bune, o să-ţi placă, concurent anul acesta în competiţia pentru Palme d'Or, ni-l aduce pe marile ecrane pe Robert Pattinson, într-o postură în care nu l-am mai văzut - de mic infractor cu ale cărui motive empatizăm. Impresionează interpretarea lui Pattinson, aflat într-un roller coaster de trăiri, evenimente şi twisturi, pe parcursul a câtorva zeci de ore clocotitoare. Cavalcada de situaţii ce se complică tot mai mult prin care trec protagoniştii transformă, ca într-un bulgăre de zăpadă ce creşte tot mai mult, o situaţie riscantă într-una fără de ieşire. Înţelegem motivaţia personajelor, empatizăm cu ele, ne mişcă umanitatea lor, şi suferim alături de ele. În pofida acţiunilor reparatorii ale protagonistului, pare că o mână implacabilă le scrie destinul. Dorim, asemenea lor, ca aceste personaje să se salveze.

Titlul în română al filmului nu exagerează cu nimic, thrillerul cu adevărat are potenţial să placă cinefililor, mai ales celor ce au iubit filme precum Mean Streets (1973) ori Dog Day Afternoon (1975). De altfel, thrillerul a fost ovaţionat, în mai, la Cannes Film Festival. Este, de asemenea, o bucurie să vedem pe marile ecrane atât de repede un film lansat în urmă cu doar câteva luni, la cel mai important festival de film al lumii.

Până vom vedea pe marile noastre ecrane The Lost City of Z şi pentru că trebuie să ignorăm rolul rizibil de Lawrence al Arabiei pe care Pattinson l-a făcut în Queen of the Desert (2015), putem afirma că interpretarea şi personajul din Good Time sunt cele care îl reabilitează pe Pattinson, schimbându-i imaginea de vampir îndrăgostit din seria Twilight.

Good Time: Pe bune, o să-ţi placă este cel de-al cincilea film al fraților regizori new-yorkezi Josh și Ben Safdie (Heaven Knows What, Daddy Longlegs), care se întorc în orașul lor natal cu povestea a doi frați, imediat după un jaf eșuat în cartierul Queens.

În timp ce Nick (Ben Safdie, co-regizor), cu probleme mentale, ajunge după gratii în urma jafului, fratele mai mare, Connie (Robert Pattinson), se luptă să îl salveze pe el, căutând bani de cauţiune, dar și pe sine. Good Time este un furios thriller ce explorează dinamica de familie împinsă la limită.

Continuând o serie de filme „despre străzi”, frații Safdie dezvoltă o galerie de inadaptați, ratați, sociopați, delincvenți și faliți ai străzilor din New York, exprimând bucuria incertă a unei vieți dure și nesigure. Good Time creează o galerie de fețe, locuri și momente memorabile, în care, de-a lungul unei nopți, personajele principale parcurg locuri și localuri din New York întâlnind mai mulți oameni obișnuiți.

Good Time este și o poveste universal valabilă despre relaţii familiale, urmărind consecințele delincvenței asupra a doi frați, în moduri diferite. La început, dorind să își aducă fratele cu probleme la „normalitate”, Connie îl cooptează pe Nick într-un aparent jaf. După ce fură 20.000 de dolari, lucrurile o iau razna, iar cei doi frați trebuie să scape.

Robert Pattinson, alături de fraţii regizori

Exploreaza subiecte similare:

Good Time, Robert Pattinson, Mean Streets, Dog Day Afternoon, Ben Safdie

Alte știri din cinema

Cum a depăşit James Cameron provocările filmărilor sub apă din sequel-urile Avatar

„Practic, dacă la problema pe care o ai adaugi apa, aceasta devine de zece ori mai grea”, a spus cineastul despre neobişnuitele filmări motion-capture realizate

Teaser-trailer-ul lui The Incredibles 2 are cele mai multe vizualizări din istorie

Animaţia se lansează la noi pe 27 iulie 2018

Filmul biografic Rodin: sculptorul, ca un faun bătrân, seducător şi uşor excentric

Personajul este decupat cu o aureolă luminoasă pe un contur întunecat - însă mai frecvent evoluează între tonuri de bej

Jason Momoa explică de ce unele scene cu Aquaman din Justice League au fost eliminate

„S-ar fi putut face două filme", a spus actorul, referindu-se la materialul filmat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells