Gone Girl readuce în discuţie potenţialii candidaţi la Oscar 2015

de Gloria Sauciuc în 29 Sep 2014
Gone Girl, în regia lui David Fincher, se pregăteşte să intre în cinematografele noastre, pe 3 octombrie, prezenţa sa pe marile ecrane readucând în atenţie discuţia despre favoriţii la Oscar 2015

David Fincher şi echipa sa au realizat o producţie tenebroasă, un film care ar putea câşitiga nominalizări pentru Oscar la mai multe categorii, dacă va fi bine poziţionat, după cum afirmă revista Variey.

Studiourile Fox trebuie să reamintească spectatorilor şi, implicit membrilor Academiei, că filmele de tip mistery şi comediile negre sunt greu de făcut, sunt de părere cei de la Variety, şi că originalitatea filmului trebuie scoasă în faţă când va fi promovat în ajunul Oscarurilor. Sub ambalajul unui film de suspans, Gone Girl este un comentariu fin despre adevăr şi iluzie, căsătorie şi mass media.

Rosamund Pike intră în forţă în cursa pentru Cea mai bună actriţă în acel gen de rol spectaculos pe care îl îndrăgesc cei care dau votul - trecând de la dulce la dură, de la emoţională la terifiantă. Ben Affleck o fi el principalul star din Gone Girl, însă Pike va fi cea care străluceşite de-a lungul întregului sezon de premii, sunt de părere criticii de la publicaţia mai sus menţionată.

Şi asta nu e un vot de blam pentru Affleck: actorul este şi el în formă bună într-un rol complex de văduv devenit suspectul principal din Gone Girl, în care mai apar în roluri secundare (dar demne de amintit) Tyler Perry, Neil Patrick Harris şi Carrie Coon. Totuşi, concurenţa în aceste categorii este mai mare decât aceea din categoria Cea mai bună actriţă, de aceea Rosamund Pike pare să fie un pariu sigur.

Fincher îşi etalează, ca de obicei, măiestria proprie cu Gone Girl, având parte de un suport considerabil din partea echipei sale artistice: directorul de imagine Jeff Cronenweth, compozitorii Trent Reznor şi Atticus Ross, monteurul Kirk Baxter, direcorul de casting Laray Mayfield, scenograful Donald Graham Burt şi costumiera Trish Summerville. Scenariul semnat de Gillian Flynn, care debutează pregătindu-şi propriul roman pentru ecranizare, este şocant dar original.

Totuşi, principala provocare pe care o va înfrunta filmul studiourilor Fox este aceea că membrii votanţi sunt, dintr-un motiv sau altul, extrem de reţinuţi în a premia filme de gen precum cele de suspans şi comediile, iar filmul le combină pe ambele (cu toate că vorbim de comedie neagră). Se7en, film al aceluiaşi Fincher, a luat numai un singur Oscar, iar Zodiac, un film la fel de bun, a luat... zero.

Într-o notă la fel de sumbră, Prisoners de la Warner Bros. deanul trecut, nu a avut decât o singură nominalizare. Prin urmare, Gone Girl e încă un pariu nesigur pentru Oscar 2015, e de părere publicaţia Variety.

Publicaţia IndieWire pariază pe Boyhood şi pe The Grand Budapest Hotel, datorită cronicilor exaltate de care au avut parte aceste două filme şi rezultatelor remarcabile la box office, ceea ce ar însemna o primă nominalizare în categoria Cel mai bun film pentru Richard Linklater şi Wes Anderson. Pe de altă parte, Foxcatcher şi Mr. Turner au în CV o selecţie la Cannes, ceea ce e o recomandare destul de puternică.

Festivalurile de la Veneţia, Toronto, Telluride şi New York au scos, de asemenea, în faţă o serie de filme cu potenţial uriaş la Oscar 2015. E vorba de producţiile Birdman, The Imitation Game, The Theory of Everything şi Wild.

Publicaţia Indie Wire atrage atenţia că în următoarele două-trei luni competiţia va deveni şi mai acerbă, odată ce se vor fi lansat mult-aşteptatele Unbroken, Fury, Interstellar, Selma, Big Eyes, A Most Violent Year, American Sniper, Into the Woods.

Exploreaza subiecte similare:

David Fincher, Gone Girl, Rosamund Pike, Tyler Perry, Neil Patrick Harris, Carrie Coon, Se7en, Prisoners, Gillian Flynn, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, Foxcatcher, Zodiac, Mr. Turner, Birdman, The Imitation Game, The Theory of Everything, Wild, Unbroken, Fury, Interstellar, Selma, Big Eyes, A Most Violent Year, American Sniper, Into the Woods, oscar 2015

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells