Globurile de Aur 2012: Cel mai bun film străin

de Gloria Sauciuc în 13 Ian 2012

Globurile de Aur 2012 vor putea fi urmărite live pe HBO luni, 16 ianuarie, de la ora 3 dimineaţa, dar până atunci vă prezentăm în seria articolelor dedicate acestui eveniment o nouă categorie importantă a acestor premii, "Cel mai bun film străin". Angelina Jolie, care a spus motor (probabil în sârbă) primului ei film în calitate de regizor, concurează cu principalul favorit al secţiunii - iranianul A Separation, iar Christian Bale e imaginea unei producţii chineze.

Afișează:
1 din 6
The Flowers of War, cu Christian Bale (China)

Inspirat de fapte reale, The Flowers of War spune o poveste despre speranţă şi sacrificiu. În anul 1937, fosta capitală a Chinei, Nanking, este prinsă la mijloc într-un război între China şi Japonia. După ce forţele armatei imperiale japoneze invadează oraşul, oamenii caută refugiu în spatele zidurilor unei catedrale occidentale.

Aici, John Haufman (Christian Bale), un preot american prins în haosul bătăliei, alături de un grup de eleve şi 13 prostituate, hotărăşte că trebuie să scape de ororile de pe străzile din afara catedralei. Luptând pentru a supravieţui violenţei aduse de armata japoneză, aceştia devin eroi riscându-şi vieţile pentru a-i salva pe ceilalţi.

Când nu ai unde să fugi sau să te ascunzi, soarta găseşte mereu o cale să-i aducă împreună pe cei mai neaşteptaţi eroi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marcusARCUS pe 13 ianuarie 2012 09:22
La Piel Que Habito si A Separation il merita cu varf si indesat.
sabinalin pe 13 ianuarie 2012 10:00
Pana acum am vazut doar "La piel que habito". Poate castiga filmul Angelinei...
cosmin742000 pe 13 ianuarie 2012 10:15
Am vazut A separation si Le gamin au velo , ambele foarte bune . Pe Angelina nu dau 2 bani atat ca femeie ,actrita ca si regizoare (cred).Alomodovar (am inteles) ca a facut si filme mai bune, Daca ar fi dupa mine A separation ar lua macar pt finalul fara final extraordinar.
mikutzul pe 13 ianuarie 2012 14:02
si eu sunt de parere ca va castiga "a separation". daca nu iti place anlina ar trebui sa vezi macar "girl interrupted" sau "chageling" si ai sa iti schimbi parerea imediat;)
Bayard pe 13 ianuarie 2012 11:51
Mda, sper sa nu castige vreunul din primele 2 filme.... cel al Angelinei Jolie e complet american, doar ca foloseste actori locali.... Eu as vota pe cel iranian
victor_neo75 pe 13 ianuarie 2012 14:21
"A Separation" (Jodaeiye Nader az Simin) din Iran merita sa castige; este cel mai universal film de gen de la "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" (regizat de Cristian Mungiu) si "The Savages" (2007). Momentan, pt mine, este cel mai bun film din 2011 (Mai sunt 3 pretendenti la acest titlu care sunt de vazut: The Artist, The Descendants si Hugo).

"The Flowers of War" este mediocru ("City of Life and Death" (Nanjing! Nanjing!) (2009) este mult mai reusit pe tema ocupatiei japoneze asupra nord-estului Chinei la sfarsitul anilor '30).

"The Skin I Live In" (La piel que habito) regizat de Almodovar (cu un Antonio Banderas intr-un rol de zile mari) este o varianta moderna de Frankenstein; bun dar nu memorabil.

Celelalte doua (cel realizat de Angelina Jolie si cel despre baiatul cu bicicleta) nu le-am vazut, dar am observat ca nu au facut cine stie ce valuri la alte festivaluri de film. Interesanta este lipsa lui "Le Havre" (Finlanda), "In Darkness" (Polonia) sau "Where Do We Go Now" (Liban).

zincagabriela pe 13 ianuarie 2012 14:27
cu sigurata cel care merita sa castige este "A Separation"
alex_il_fenomeno pe 15 ianuarie 2012 11:03
si aici va fi o lupta acerba !
Theodor2011 pe 19 decembrie 2012 03:26
cel mai bun film (strain) din cele nominalizate la Golden Glob din 2012 mi se pare The Flowers Of The War este un film istoric ce prezinta ororile razboiului dintre China si Japonia din anul 1937. Christian Bale joaca foarte bine in acest film alaturi de frumoasa actrita chinezoaica Ni Ni

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells