Gina Lollobrigida a murit

de Cinemagia în 16 Ian 2023
Despre Lollobrigida Humphrey Bogart spunea că „o face pe Marilyn Monroe să arate ca Shirley Temple”.

Legenda cinematografiei italiene și mondiale Gina Lollobrigida a murit luni, 16 ianuarie, cel mai probabil din cauza problemelor cardiace. Avea 95 de ani. Fostă Miss, a intrat în cinematografie ca să scape de sărăcie, iar în anii '50 şi '60 era principala concurentă a Sophiei Loren în inimile europenilor. A apărut alături de mari vedete de la Hollywood - Tony Curtis, Burt Lancaster, Frank Sinatra, Rock Hudson, Sean Connery, în câteva dintre cele mai populare filme ale perioadei. Despre Lollobrigida Humphrey Bogart spunea că „o face pe Marilyn Monroe să arate ca Shirley Temple”.

Cunoscută ca „Mona Lisa secolului 20” sau „La Lollo”, celebra actrița italiană este una dintre cele mai frumoase și pline de sex-appeal staruri de cinema din toate timpurile. S-a născut pe 4 iulie 1927 în Subiaco, Italia. Fiica unui manufacturier, ea și cele trei surori - Guiliana, Maria și Fernanda - au participat la diferite concursuri de frumusețe locale. Destinul ei a început cu obținerea, în 1947, la numai 20 de ani, a locului trei la „Miss Italia”, după alte două frumuseți ale cinematografiei italiene, Lucia Bosé și Gianna Maria Canale.

Imediat după această a primit, în același an, 1947, șapte roluri mici în producții cinematografice care au făcut-o cunoscută în toată lumea pentru frumusețea ei. Este chemată la Hollywood, unde interpretează diferite roluri în comedii și filme de acțiune, rămase memorabile, alături de Rock Hudson, Sylvia Sydney și Humphrey Bogart.

La 22 de ani se căsătorește cu medicul și producătorul iugoslav Milko Skofic (deținătorul unui trofeu David di Donatello pentru realizarea Anna di Brooklyn) în Italia, pe 15 ianuarie 1949, având împreună un copil, Milko Skofic Jr., azi actor. Divorțează în 1971.

Continuă să filmeze atât în Italia, cât și la Hollywood, obține trei premii David di Donatello, este nominalizată de 3 ori pentru interpretările sale de excepție la Globurile de Aur și are în palmares multe alte premii. Se dedică unor alte pasiuni, precum sculptura și fotografia, din care câștigă milioane de dolari. Se implică și în politică, intrând în Partidul Italia Suverană şi Populară (ISP) ce doreşte, printre altele, ca Italia să părăsească Uniunea Europeană, moneda euro şi alianţa militară NATO. 

Actrița Gina Lollobrigida a fost onorată în 2018 cu o stea pentru filmele sale, amplasată pe Bulevardul Walk of Fame de la Hollywood.

Exploreaza subiecte similare:

Gina Lollobrigida

Alte știri din cinema

Ramon: comedie absurdă sau fiasco narativ?

În ultimul film al lui Jesús del Cerro, Pavel Bartoș interpretează un țăran viticultor sărac cu duhul, dar bogat în peripeții

Cristina Jacob, despre noul ei film în engleză: „Bătăile inimii nu au nevoie de nicio traducere”

„Filmul acesta e pentru publicul din România, tot atât cât este pentru publicul de oriunde. Vorbim despre sentimente și relații în care ne regăsim cu toții”, mai spune regizoarea

Stranger Things, cel mai vizionat serial pe streaming în 2022

Spectatorii din Statele Unite au petrecut un echivalent a 19,4 milioane de ani pe platformele de streaming...

Pe fondul unui peisaj violent și plin de figuri periculoase, serialul polițist Marion, din 2 februarie

Povestea este bazată pe seria de 15 romane despre Comisarul Marion, semnată de Danielle Thiéry - una dintre primele femei din istoria poliției franceze care a devenit comisar, în 1976

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells