„Ghinionistul”, cele mai mari încasari la debut dintre filmele românești ale lui 2017

de Cinemagia în 15 Dec 2017
În weekend-ul lansarii a câștigat 342.452 lei

Ghinionistul”, comedia regizată de Iura Luncașu, a devenit - odată cu lansarea sa pe marile ecrane - filmul românesc cu cel mai bun debut cinematografic de anul acesta, din punctul de vedere al câștigurilor.  „Ghinionistul” a însumat venituri în valoare de 342.452 lei de vineri până luni, obținând - astfel - locul 1 în clasamentul încasarilor la box office-ul autohton, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

„Ghinionistul” este o producție independentă, realizată exclusiv din fonduri proprii sub egida Imagine8 Stories.

Cu un total de 305.610 lei raportați de Vertical Entertainment, distribuitorul filmului „Ghinionistul” în cinematografele din România, cu excepția locațiilor Marcom (Reșița, Oravița, Vulcan, Caransebeș, Târgu-Mureș), unde comedia a însumat venituri în valoare de 36.842 lei, pe ecranele gestionate de producatorul Imagine8 Stories, lungmetrajul devine astfel primul clasat în box office-ul filmelor românești din 2017.

Pe locul 2, cu venituri de 338.707,17 lei în weekendul lansarii, se situează drama Octav, cu Marcel Iureș și Victor Rebengiuc. Nu mai putin de 17.375 spectatori au vizionat filmul „Ghinionistul” în momentul lansarii sale pe marile ecrane. Drama Octav, pe de altă parte, a fost văzută de 27.221 spectatori la debut.

Cu Vlad Logigan, Sânziana Tarta, Gheorghe Visu si Radu Gabriel în rolurile principale, „Ghinionistul” a rezervat partituri savuroase și pentru: Dorian Popa, Levent Sali, Diana Dumitrescu, Ruby, Augustin Viziru, Virgil Iantu si Codin Maticiuc.

Povestea comediei „Ghinionistul” este despre haz de necaz, despre un tip prea prins în grijile zilnice si prea convins ca este urmarit de ghinion, încât uita ca unele lucruri depind doar de el pentru a-si îndeplini visele. Ce-i drept, are multe „pieze rele” în jur. „Ghinionistul” este o comedie autentic româneasca, o cursa plina de imprevizibil pentru un tânar chitarist care nu-si doreste decât sa ajunga la auditiile de care viitorul sau depinde, dar este impiedicat de tot felul de obstacole.

O productie independenta realizata exclusiv din fonduri proprii sub egida Imagine8 Stories, scenariul filmului ,,Ghinionistul” este semnat de Salex Iatma, Iura Luncasu si Radu Gabriel, producatori ai comediei fiind Iura Luncasu si Andrei Baltaretu-Iancu. Filmarile pentru comedia ,,Ghinionistul” au avut loc în luna octombrie a anului trecut, în orasul Resita, precum si în împrejurimi. Comedia ,,Ghinionistul” îsi asteapta în continuare publicul în cinematografe si garanteaza spectatorilor cele mai sanatoase hohote de râs, filmul fiind disponibil din 8 decembrie pe marile ecrane din toata tara.

Exploreaza subiecte similare:

Ghinionistul, Iura Luncasu, Vlad Logigan, Gheorghe Visu, Diana Dumitrescu

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 23 septembrie 2018 11:32
O comedie savuroasa, bine realizata de Iura Luncasu, un regizor cu multe reusite de acest fel in ultima vreme, in distributia caruia apar nume tinere si deja celebre al cinematografiei romanesti.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells