Get Out şi God’s Own Country, câştigătoare la British Independent Film Awards

de Cristina Grigore în 11 Dec 2017
God’s Own Country, în care joacă românul Alec Secăreanu, a fost unul din filmele multipremiate la BIF

Unul dintre cele mai surprinzătoare titluri ale anului, Get Out s-a ales în acest week-end cu premiul cel mare la British Independent Film Awards, unde a fost încoronat drept Cel mai bun film străin independent, anunţă Variety.com.

Premiile celor mai multe categorii au mers către God’s Own Country, I Am Not A Witch, Death of Stalin, Lady Macbeth.

God’s Own Country, o dramă romantică ce care ca fundal Anglia rurală, îl are într-unul din rolurile principale pe românul Alec Secăreanu. A fost şi el nominalizat la Cel mai bun actor în rol principal, însă premiul i-a revenit lui Josh O’Connor. God’s Own Country a mai câştigat alte trei premii: Cel mai bun film britanic independent, Cel mai bun sunet şi Cel mai bun scenarist debutant (Francis Lee).

Lady Machbeth a plecat acasă cu cinci statuete. Florence Pugh a fost numită Cea mai bună actriţă, Naomie Ackie, Cea mai bună actriţă debutantă, iar filmul a avut Cea mai bună imagine, Cele mai bune costume şi Cel mai bun scenariu (Alice Birch).

I Am Not a Witch s-a ales, printre altele, cu premiul pentru Cel mai bun regizor debutant (Rungano Nyoni), iar Death of Stalin o fost recompensat pentru decoruri, distribuţie, machiaj şi hair styling.

Actriţa Vanessa Redgrave (80 de ani) a primit premiul Richard Harris pentru întreaga activitate. 

Exploreaza subiecte similare:

Get Out, God's Own Country, I Am Not a Witch , The Death of Stalin , Lady Macbeth, Florence Pugh, Vanessa Redgrave, Alec Secăreanu

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells