Gérard Depardieu şi Harvey Keitel filmează în România

de Cinemagia în 8 Sep 2011
Gérard Depardieu şi Harvey Keitel filmează în România

Casa de producţie Family Film începe din 12 septembrie 2011, la Sighişoara, filmările pentru un nou lungmetraj, Ipu - Convicted to Live, în regia lui Bogdan Dreyer. Filmul este o coproducţie internaţională (România-Germania-Belgia-Italia), al cărui scenariu - semnat de Anusavan Salamanian şi Bogdan Dreyer - are la bază nuvela "Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici.

Este o poveste emoţionantă despre natura umană, despre teamă şi curaj, despre relaţiile interumane în momente de criză. Acţiunea se desfăşoară într-un sat din Transilvania la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, când un soldat german este găsit mort. Întrucât nimeni nu ştie cine este vinovatul, iar autorităţile nu au nici un indiciu în acest sens, elita satului încearcă să-l convingă pe Ipu să-şi asume el vina în schimbul unei recompense.

În rolul principal îl vom vedea pe Gérard Depardieu, marele actor francez nominalizat de-a lungul carierei de 15 ori la premiile Cesar, câştigător de 2 ori al premiului la secţiunea "Cel mai bun actor”, pentru rolurile din Cyrano de Bergerac şi The last metro, nominalizat la Oscar în 1990 pentru acelaşi rol din Cyrano de Bergerac şi câştigător al Globului de Aur pentru prestaţia din filmul Green Card. În alte roluri, tânărul actor Bogdan Iancu cunoscut publicului din comedia Ho, ho, ho, Harvey Keitel - celebru actor american pentru rolurile din Taxi driver, Thelma and Louise, Pulp Fiction, The piano sau Bad Lieutenant. Din distribuţie mai fac parte, printre alţii, Laura Morante, Hubert Damen, Adina Cartianu, Alexandru Bindea, Nicodim Ungureanu, Gheorghe Visu, Daniela Nane.

Filmările pentru această peliculă se vor desfăşura în limba engleză şi vor dura până la data de 25 octombrie 2011, regizorul Bogdan Dreyer alegând ca locaţie principală zona Sighisoarei tocmai pentru a reuşi să imprime scenelor ideea de necontaminare şi de veridicitate a perioadei în care are loc acţiunea filmului. "Cadrele vor fi puse în valoare de o imagine cinematografică în care vor lipsi în mod dorit artificiile de scenă", e notat în comunicatul remis Cinemagia.

Family Film este o casă de producţie independentă care - în cei zece ani de existenţa - a reuşit să producă câteva sute de reclame comerciale pentru piaţa internă şi externă, dar s-a implicat şi în producerea cu succes de seriale tv (Virtual, Fetele marinarului, Narcisa Salbatica), show-uri tv ("In puii mei”), documentare (Nichita Stanescu, Noica-ce ştie? Ce vrea? Ce-i trebuie?), scurtmetraje şi lungmetraje (Cele ce plutesc, regia Mircea Daneliuc şi Caii sunt verzi pe pereti, în regia lui Dan Chişu).

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Crist11 pe 8 septembrie 2011 22:54
Excelent actor Gérard Depardieu, am vazut multe filme cu el, un actor colosal !
xerses pe 8 septembrie 2011 22:55
Ce bucurosi trebuie sa fie actorii romani care vor avea roluri in acest film.
alex_il_fenomeno pe 9 septembrie 2011 11:34
ar trebui sa ne bucure aceasta veste !
olteanubr pe 9 septembrie 2011 12:45
Nuvela a mai fost ecranizata de Sergiu Nicolaescu in filmul "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte" si nu cred ca cineva poate egala performanta actoriceasca a lui Amza Pellea
Sorin87 pe 9 septembrie 2011 16:39
II ASTEPTAM CU DRAG
Gebeleizis pe 13 septembrie 2011 14:10
Asteptam filmul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells