Gemma Chan, protagonista serialului SF „Humans”: „Show-ul pătrunde într-o zona destul de întunecată”

de Cinemagia în 21 Feb 2017
Sezonul doi al serialului SF „Humans" se difuzează din 23 februarie, de la ora 22:00, în exclusivitate pe canalul AMC

Canalul AMC pregătește lansarea în România a celui de-al doilea sezon al serialului SF „Humans”, în care roboții ce se aseamănă întru totul oamenilor (mai puțin conștiința de sine) au devenit o parte integrată a societății, servind cu obediență și protejând oamenii. Însă ce se întâmplă când acești roboți, denumiți „synth”, capătă conștiință și voință proprie?

În primul sezon, cei câțiva „synth” cu conștiință proprie încep să fie urmăriți de autorități pentru a se identifica secretul ce stă în spatele activării acestei voințe proprii. Gemma Chan, protagonista serialului SF „Humans”, este synth-ul Anita cu un trecut pe care oamenii nici nu i-l pot bănui, trecut în care se numea Mia și avea conștiință și voință proprii. Canalul AMC România a pus la dispoziția cititorilor Cinemagia, în exclusivitate, un interviu cu Gemma Chan. Îl redăm mai jos.

În primul rând, ne referim la Mia sau la Anita?

Gemma Chan: Ea este Mia, dar cu siguranță găsim și elemente din Anita pe care încă le poți vedea în al doilea sezon. Seria a doua este despre Mia încercând să descopere cine este sau cine ar putea fi. Pentru prima oară în viața ei are posibilitatea să descopere mai multe despre ea însăși. Încă se folosește de Anita când interacționează cu oamenii.

Dacă încerci să te regăsești de ce ai face-o lucrând într-o cafenea de pe malul mării, precum Mia?

Gemma Chan: Ea, Max (Ivanno Jeremiah) și Leo (Colin Morgan) încearcă să o ia de la început, ascunzându-se într-un orășel pe malul mării. Au nevoie de bani pentru provizii și mâncare pentru Leo, așadar ea este trimisă să lucreze. Ed (Sam Palladio), proprietarul cafenelei, nu își poate permite să angajeze oameni ori propriul său synth, așa că Leo pozează în proprietarul Miei, iar Ed o închiriază zi de zi. Sunt doar ea și el conducând o afacere care nu merge prea bine.

Cum este relația ei cu Ed?

Gemma Chan: Ei au o relație interesantă, au format un fel de legătură. La început, el nu știe cine este ea cu adevărat, pentru el, ea este doar un alt synth. Ed are o responsabilitate mare - mama sa este bolnavă și tatăl său a murit, așa că încearcă să fie puternic. Ea vede o latură a lui pe care ceilalți nu o văd, el are întotdeauna grijă de oameni. El nu se simte amenințat de ea și amândoi se bucură de compania celuilalt. Cu siguranță există o chimie între ei, dar nu totul merge ca pe roate.

Cum a fost să lucrezi cu Sam Palladio?

Gemma Chan: Imi era dor de Tom și Katherine și de întreaga familie. A fost o experiență diferită în acest an, pentru că cel mai mult în primele episoade am fost doar eu și Sam Palladio în Margate. El este minunat, dar părea că suntem la capătul lumii, în această cafenea din vârf de deal.

Ai locuit în Margate pe durata filmărilor?

Gemma Chan: Da, îmi place acolo. Nu am avut prea mult timp liber, dar este într-adevăr minunat locul, o glorie apusă. A fost destul de îmbunătățit, cu deschiderea Turner Gallery și grupuri de artiști s-au mutat acolo - se pare că este noul Brighton. Noi am fost foarte norocoși să fim acolo pe timpul verii când mâncam înghețată în fața mării în timpul pauzelor de prânz.

Crezi că Miei îi este dor de vechea ei viață alături de familia Hawkins?

Gemma Chan: Eu cred ca da. Ea ține mult la ei, dar știa că nu poate rămâne acolo. În  continuarea sezonului, va fi o reuniune, însă acum ea trebuie să încerce să-și contruiască propria viață.

Cum ai descrie personalitatea Miei acum?

Gemma Chan: Este încă inocentă în multe feluri. Contactul său cu oamenii a fost limitat de experiența cu familia Hawkins, pe care îi iubește mult și care o iubesc pe ea, deși s-au întâmplat lucruri cu Joe care nu au fost grozave. Ea este naivă, dar determinată să încerce să își trăiască propriile experiențe. Ea ajunge într-un loc în care această combinație de factori se dovedește un pic periculoasă.

Ce părere are ea despre synth-urile care devin conștiente?

Gemma Chan: Are sentimente amestecate despre asta. Înțelege cu cât sunt mai multe synth-uri conștiente cu atât este mai probabil să fie percepuți ca o amenințare. Ea a luptat să fie reunită cu familia ei și readusă la natura sa reală, așa că se concentrează pe acest lucru. Îi pasă de alte synth-uri, dar nu a luat problema în felul în care a luat-o Leo: ea crede că nu ar trebui să se expună la pericolele la care el vrea să îi expună, pentru a salva synth-uri conștiente. Acest lucru devine un punct real al diferenței dintre ei.

 Cum a trebuit să îți modifici interpretarea anul acesta?

Gemma Chan: A fost un pic diferit. Jucând rolul Miei care se folosește de înfățișarea Anitei, nu este aceeasi Anita de dinainte. Nu este o imitare perfectă și există momente când masca Miei cade în fața lui Ed, iar ea nu își poate deghiza adevăratul caracter, pe când în primul sezon a fost doar Anita. Mia încearcă să facă cea mai bună versiune a ei.

Vin oamenii la tine pe stradă să te roage să o interpretezi pe Anita?

Gemma Chan: Am înregistrat câteva mesaje vocale ca Anita, iar câțiva oameni au încercat să mă aprindă apăsând sub bărbie. Dar în mare parte, oamenii sunt interesați de temele serialului și de parcursul personajelor.

Presupun că ai fost elev vedetă la școala de synth-uri anul acesta.

Gemma Chan: Cu siguranță nu! Am crezut că o să îmi revină mult mai repede decât s-a întâmplat în realitate. Nu prea eram în formă când a început. Am exersat alergarea synth-urilor în prima zi și imediat am făcut întinderi musculare la ambele picioare pentru că am crezut că pot să intru direct într-un sprint de synth și nu m-am încălzit corespunzător. Eram în agonie și a trebuit să alerg destul de mult în acest sezon. 

Mergi la New York Comic Con?

Gemma Chan: Da, abia aștept, n-am mai participat la niciun Comic Con american până acum. Voi fi împreună cu Tom, Colin, Sam (Vincent), Jon (Brackley) și sperăm că vor participa și câțiva din distribuția americană.  Voi fi fericită dacă voi vedea o persoană îmbrăcată ca Mia mergând pe acolo. Oamenii spun că poate fi copleșitor, dar eu abia aștept.

Fanii sunt chiar pasionați, nu e așa?

Gemma Chan: Da, este un lucru minunat pentru că nu există nicio garanție atunci când filmezi ceva. Ții pumnii și speri că oamenii vor răspunde la asta.

Despre ce ar trebui să fim cu adevărat încântați în acest sezon?

Gemma Chan: Show-ul pătrunde într-o zona destul de întunecată, lucru pe care eu îl ador. Există câteva personaje extraordinare, iar modul în care scenariștii au explorat moralitate și cum noi deosebim binele de rău este într-adevăr captivant. În primul sezon, telespectatorii au ajuns probabil să le placă personajele synth, dar anul acesta sunt unele synth-uri mai ambigue.

Exploreaza subiecte similare:

Humans, Gemma Chan, Colin Morgan, Ivanno Jeremiah, Sam Palladio

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells