Gavril Pătru, Bani negri: „Motivul personajului meu declanșează seria de evenimente din serial”

19 Nov 2020
Scris și regizat de Daniel Sandu, Bani negri (pentru zile albe) are șase episoade. Fiecare episod va fi disponibil săptămânal, începând cu 22 noiembrie, pe HBO GO și la HBO.

Adi (Gavril Pătru) e un gangster de provincie în noul serial HBO  Bani negri (pentru zile albe), ce are premiera pe 22 noiembrie. Barul este una dintre afacerile lui. Garajul este alta. Practic el conduce un număr de afaceri mici care au o față publică, legală, dar sunt un pretext pentru tot felul de scheme ilegale. În opinia lui, face doar ce fac și ceilalți, adică se descurcă și are grijă de propriile interese. 

„Dacă ar fi să îi iau apărarea lui Adi, ar însemna să accept că el a făcut o greșeală, apoi să-i găsesc circumstanțe atenuante și după să-i justific acțiunile... Or el nu a greșit”, spune Gavril Pătru despre personajul său, gangster dar și tată de familie.

„Cine va urmări serialul, în final nu-l va acuza pe Adi, ba - dimpotrivă - cred!”...

„Dintre toate personajele, Adi este cel mai motivatmotivul lui declanșează seria de evenimente din film. Cine va urmări serialul, în final nu-l va acuza pe Adi, ba - dimpotrivă - cred!”, adaugă actorul. „Când  societatea căreia îi plătești taxele și îi respecți legile nu te ajută, nu te ascultă, ridica din umeri..., individul este obligat să asiste neputincios la propria-i moarte, sau să îngroașe rândurile infractorilor..., încercând să se salveze!”, încheie Pătru pledoaria pentru personajul lui.

Actorul, cunoscut pentru rolurile din filmele Despre oameni și melci, Charleston, Coborâm la prima, mai spune despre personajul Adi că nu uită că este tată și nu fuge de responsabilitate, nici nu se resemnează. „Probabil, după serialul ăsta, spectatorii vor atribui și tatălui universal celebra frază: 'o mamă mută munții din loc pentru copilul ei'. Vor spune: 'un tată mută munții din loc pentru copilul ei'”.

Calitatea lui principală: e TATĂ.

Defectul lui: SPERANȚA

„Este genul acela de serial în care, fără să-ți dai seama, ajungi să-ți pese la fel de mult de eroii săi umili, dar norocoși, cât și de ticăloși. În același timp, Bani negri (pentru zile albe) e înșelator în ceea ce privește abordarea dilemelor morale într-o cheie minoră”, spune Ioanina Pavel, producător HBO Europe.

Sinopsis serial

Cele șase episoade ale serialului spun povestea lui Doru și Ionel, doi tehnicieni de semafor care glumesc într-un bar pe seama ideii de a manipula traficul pentru a jefui o dubă blindată aparținând uneia dintre băncile principale din oraș. În cele din urmă, împotriva voinței lor, ajung să comită acest furt. Toate instituțiile de la care cer ajutor se arată, de fapt, dornice să participe la înfăptuirea jafului și să primească o parte din bani. Cei doi eroi ghinioniști luptă să găsească o cale de mijloc între moralitate și dorința de a supraviețui.

Exploreaza subiecte similare:

Bani negri, Gavril Pătru

Alte știri din cinema

Iată cum se explică faptul că Neo este încă în viață în The Matrix Resurrections

Cel de-al patrulea film dn seria Matrix va avea premiera românească pe 24 decembrie

Cinemagia recomandă 3 comedii absurde

Annette: Adam Driver și Marion Cottilard într-un musical ingenios și sclipitor

Ultimul film al lui Leos Carax este o tragicomedie muzicală despre dragoste, trădare, exploatare și... viața ca spectacol

Jessica Henwick a trebuit să aleagă între Matrix 4 și Marvel, după ce studiourile nu au acceptat ca actrița să dea probă pentru ambele producții

Henwick: A fost un moment de genul pilula roșie/pilula albastră pentru mine

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells