Galerie: personaje celebre şi armele lor

de Gloria Sauciuc în 16 Oct 2013
Maceta e un cuțit folosit la tăiatul trestiei, dar - mai mult decât atât - este arma-simbol a lui Machete, eroul interpretat de Danny Trejo în filmul de categorie B Machete Kills.

De la arme reale, precum pistolul mitralieră Thompson al lui John Dillinger, la arme de ficţiune ieşite din comun, precum pistolul cu gaze al lui The Green Hornet sau impresionanta armă cu impulsuri M41A a lui Ellen Ripley din Alien, vă propunem astăzi o galerie a unor arme de foc devenite celebre datorită posesorilor, eroi de acţiune - fie în SF-uri, fie în western-uri, fie în action-thrillere.

Art directorul italian Federico Mauro este cel care a făcut lista cu cele mai celebre arme din istoria cinematografului, fie ele reale sau de ficţiune. Dicţionarul său de „arme celebre” se derulează în stil cinematografic, amestecând arme care au existat cu adevărat (de exemplu, pistolul mitralieră Thompson al lui John Dillinger) cu arme de ficţiune ieşite din comun, precum pistolul cu gaze al lui Green Hornet sau impresionanta armă cu impulsuri M41A a lui Ellen Ripley din Alien.

 

 

Vezi galeria foto

Exploreaza subiecte similare:

Danny Trejo, Machete Kills, John Wayne, Ghostbusters, cobra, The Green Hornet, Star Wars: Episode IV - A New Hope, Alien, John Travolta, Pulp Fiction, Samuel L. Jackson, John Dillinger, Bonnie and Clyde, Scarface, RoboCop

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
adidagger pe 16 octombrie 2013 11:54
cred ca sabia laser din star wars e cea mai celebra arma din toate filmele!
MikkaelWolfganger pe 16 octombrie 2013 12:11
Cea mai letala arma este corpul lui Chuck Norris.Si a fost ignorat :(
zeno.marin pe 16 octombrie 2013 17:49
Ce chestie! Abia acum imi dau seama (no kidding): DL-44 al lui Han Solo are de fapt exact forma legendarului Mauser 7.63x25 usor modificat genetic. Mai precis i-au pus o trompeta in varf, ca oricum multi vad putini (se) pricep. Pentru curiosi: iata un link edificator dpdv tehnic: http://en.wikipedia.org/wiki/7.63%C3%9725mm_Mauser
Fie e un gest deliberat si subtil al regizorului, fie le-a lipsit imaginatia, fie n-au vrut sa cheltuiasca prea mult cu recuzita. Fie e o combinatie de toate trei.

MikkaelWolfganger pe 16 octombrie 2013 18:20
Si ca nu cumva sa credeti ca zeno va minte http://starwars.wikia.com/wiki/DL-44_heavy_blaster_pistol Vedeti Behind the scenes.
Han_Solo pe 17 octombrie 2013 15:01
Chiar ca seamana, nici eu nu am observat pana acuma. O fi George Lucas simpatizant a cauzei? NU cred, avand in vedere ca e mare prieten cu Steven Spielberg.
Tyybi1 pe 17 octombrie 2013 21:36
Super
alex_il_fenomeno pe 15 noiembrie 2013 16:33
Le prefer clar pe cele clasice :)
yukkio pe 3 februarie 2014 15:01
nu m-am gandit pana acum si la armele care caracterizeaza personajele...bun articol
Theodor2011 pe 13 august 2015 16:19
Puşca marca Winchester model 1892 a lui John Wayne cea mai buna arma.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells