FURIA – primul film romanesc pe DVD

16 Sep 2003
FURIA – primul film romanesc pe DVD
Produs si distribuit de MediaPRO Pictures, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, “Furia” este un film care are ambitia de a crea personaje vii, puternice, reale, special “scrise” de Radu pentru tinerii actori Dragos Bucur (“Luca”) si Dorina Chiriac (“Mona”). Acum PRO Video produce si distribuie filmul pe suport video si DVD, fiind primul film romanesc pe suport DVD.

„Furia” nu este un film social, în sensul cã nu cuprinde clasicele referiri la fostul regim sau actualul, la sãracie sau coruptie, care constituie de cîtiva ani buni ingredientele nelipsite din reteta majoritãtii filmelor românesti, spune regizorul.
Cu toate astea, filmul se petrece în lumea în care trãim cu totii, o lume ciudatã, în care oamenii sunt foarte nervosi, cîntãretii de manele ne reprezintã la CNN, copiii primesc la 13 ani mercedesuri, iar datoriile se plãtesc cu viata. Deci, cu toate cã intriga filmului ar putea fi adaptatã pentru oricare alta tarã, filmul va avea stampila tragi-comicã a spatiului balcanic în care trãim”.
Radu Muntean este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai apreciati regizori de spoturi publicitare la ora actualã în România: peste 200 de reclame non-conformiste, 17 premii nationale si internationale pentru scurt-metraj si publicitate.

Premiat cu cinci premii ale Uniunii Cineastilor din Romania in 2002 (cel mai mai bun debut - Opera Prima, cel mai bun actor în rol principal - Dragos Bucur, Luca, cel mai bun actor în rol secundar - Andi Vasluianu, Felie, cea mai bunã imagine - Vivi Drãgan Vasile si cel mai bun montaj - Valentin Obretin), filmul “FURIA” a fost gandit drept un film care sa depaseasca standardele filmului romanesc.

Radu Muntean, un regizor tanar si ambitios, este cunoscut in special pentru premiile obtinute ca regizor de spoturi promotionale. A produs peste 200 de reclame, obtinand 17 premii nationale si internationale pentru scurt-metraje si publicitate. “FURIA” este primul lung metraj semnat Radu Muntean si un mare succes. In plus este primul film romanesc care va apare pe suport DVD.

Sunetul s-a realizat la Cardiff (Anglia) in sistem Dolby Digital (5.1), iar imaginea a fost prelucrata digital, doua conditii obligatorii impuse de sistemul surround de vizionare in casa. Meniul DVD-ului “FURIA” este realizat de asemenea la nivel profesionist: pe langa subtitrari (in 4 limbi de circulatie internationala si limba romana pentru persoanele cu deficiente auditive), la sectiunea de elemente speciale gasim shooting-board-ul filmului.

“Am pus filmul pe hartie. Nu am reusit sa montam un making-of desi aveam foarte mult material. Aveam de ales sa mai punem si trailerul, dar el a rulat destul de mult pe TV. Din punctul de vedere al iubitorului de film mi se pare interesant sa vezi de la ce idee a pornit filmul. Sunt doar cateva secvente si in principal scene de actiune ce au necesitat o atentie deosebita la filmari. E interesant sa faci paralela dintre intentia scrisa si imagine” – Radu Muntean.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells