Fundaţia: evenimentul de streaming al anului?

de Ştefan Dobroiu în 20 Aug 2021
Trailerul extins arată anvergura acestei megaproducţii Apple TV

Una dintre cele mai iubite serii SF, Fundaţia/Foundation nu mai are nevoie de nicio prezentare, iar adaptarea lui David S. Goyer pentru Apple TV+ are toate şansele să devină poate cel mai mare eveniment de streaming al anului. Serialul se lansează pe 24 septembrie, iar astăzi putem vedea un trailer extins, numai bun pentru a sugera anvergura acestei megaproducţii.

Fundaţia ne poartă mii de ani în viitorul omenirii, când rasa umană s-a răspândit în galaxie şi o multitudine de societăţi umane formează Imperiul Galactic. Totul pare să meargă bine, dar asta doar până când psihoistoricul Hari Seldon (Jared Harris), care poate prevedea viitorul pe baza dinamicilor sociale, îşi dă seama că zilele Imperiului sunt numărate. Mai mult, căderea sa va fi urmată de 30.000 de ani de haos. Seldon face o propunere mai-marilor Imperiului, anume crearea Fundaţiei, o reuniune a celor mai învăţate minţi din galaxie, păstrătoare a cunoaşterii societăţii. Datorită Fundaţiei, perioada dintre căderea Imperiului şi începutul unei noi perioade înfloritoare se va reduce de la 30.000 la 1.000 de ani.

Ce surprinde la acest trailer este faptul că Goyer şi miile de persoane care au lucrat la serial par să fi avut în minte o directivă când s-au apucat de treabă: "Hai să facem un Game of Thrones în spaţiu". Acesta este sentimentul lăsat de trailerul în care cunoaştem şi câteva personaje create special pentru adaptare, inclusiv Fratele Day (Lee Pace), liderul Imperiului gata să facă orice pentru a nu pierde puterea.

Cum ţi se pare trailerul?

Exploreaza subiecte similare:

Foundation, Lee Pace, Jared Harris, David S. Goyer

Alte știri din cinema

Cinemagia recomandă 3 scurtmetraje inedite de pe Youtube

Trei scurtmetraje multipremiate, disponibile gratis, online: Wasp, Casus Belli, Plastic Bag

Retrospectiva 007: desecretizarea dosarului lui James Bond

Săptămâna viitoare, pe 1 octombrie, are loc lansarea ultimului film James Bond, No Time to Die/Nu e vreme de murit. Nu e vreme de pierdut, așa că hai să încheiem turul muzeului virtual James Bond.

România Sălbatică ajunge în aproape 40 de orașe în a doua săptămână de la lansare

Documentarul este un demers unic pentru țara noastră și s-a bucurat încă de la început de susținerea specialiștilor din ONG-urile de mediu

Otto Barbarul: cronica unei sinucideri anunțate

Debutul în lungmetraj al Ruxandrei Ghițescu aduce în discuție posibilitatea unei punți între generații, dar atinge și o temă-capcană: fantezia sinuciderii

Părerea ta

Spune-ţi părerea
marius7x pe 21 august 2021 11:04
Puteti sa intrebati voi oficial Apple Romania de ce nu vor sa se lanseze cu AppleTV+ si la noi ? De ce Moldova da, dar noi nu, nici macar la atata timp de la prima lansare ?
StefanDo pe 21 august 2021 18:05
este vorba de teritorii, pentru platformele de streaming si marii distribuitori de film Moldova e in pachet cu Rusia. Cum Rusia e o piata gigantica, accesul in acel teritoriu a fost o prioritate mai mare pentru Apple decat estul Europei. De asta Moldova are Apple TV+ si de asta in Moldova se aduc la cinema si filme dublate in rusa.
Phantom_sub pe 21 august 2021 19:49
Nasol e că se încăpăţânează să îşi licenţieze serialele originale în ţările unde nu vor să ajungă. Puteau foarte bine să ofere licenţe pentru Hbo/ Netflix/ mai nou Prime Video.
sebybog pe 22 august 2021 06:41
Am așa o presimțire, va fi PC din plin....
Phantom_sub pe 22 august 2021 14:10
Majoritatea sunt aşa. Prea puţine nu sunt.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells