Frozen II a devenit animația cu cel mai bun debut global din istorie

de Cristina Grigore în 25 Nov 2019
127 milioane de dolari au venit din Statele Unite, însă o sumă aproape la fel de consistentă a fost strânsă de pe teritoriul asiatic

Magia aventurilor Annei și Elsei din Arendelle - susținută de momente muzicale reușite și bugetul consistent al Disney - a cucerit din nou publicul, la șase ani de la prima lansare a lui Frozen. Continuarea a sărit mult peste titlurile concurente la box office și s-a transformat în animația cu cel mai bun debut global din toate timpurile. 

Potrivit deadline.com, pelicula lansată în acest week-end în 37 de țări de țări a încasat 350,2 milioane de dolari. 127 milioane au venit din Statele Unite, însă o sumă aproape la fel de consistentă a fost strânsă de pe teritoriul asiatic (53 milioane din China, 31,5 milioane din Coreea, 18,2 milioane din Japonia).  Astfel, e posibil ca noua animație să fie a şasea producţie Disney care depăşeşte 1 miliard de dolari încasări anul acesta, potrivit presei de specialitate. 

Cele 127 milioane de dolari obținute în SUA au făcut ca Frozen II să fie animația cu cele mai mari încasări înregistrate până acum în luna noiembrie. Pelicula a doborât și recordul pentru teritoriile din afara Statelor Unite, unde, cu cele 223,2 milioane de dolari strânse, a întrecut suma prin care se remarca, în 2009, animația Ice Age: Dawn of the Dinosaurs.

În Romania,  recordurile marcate de „Frozen II” includ al doilea cel mai bun weekend de debut al anului după „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”, dar și al treilea cel mai bun weekend de debut din toate timpurile, pentru Studiourile Disney, după „Star Wars: Episodul VII” și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”.

Primul weekend Frozen II plasează filmul pe locul trei în topul celor mai bune filme de animație după încasările din SUA, după Incredibilii II, cu 182 de milioane de dolari, şi În căutarea lui Dory, cu 135 de milioane de dolari, scrie Variety.

Totodată, noua animație s-a clasat pe locul al patrulea ca cel mai bun debut de weekend din toate timpurile, după „Furios și iute VIII”, „Star Wars: Episodul VII” și „Răzbunătorii: Sfârșitul jocului”.

Noul film din seria Frozen spune povestea preferaților publicului -  Anna, Elsa, Kristoff, Olaf și Sven - care pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsăi, dar și pentru a salva regatul.

Îndrăgitele personaje prind viață datorită vocilor unice ale actorilor Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Jonathan Groff, Idina Menzel și Josh Gad. Regia filmului este semnată de Chris Buck și Jennifer Lee.

Filmul Frozen II/Regatul de gheață II este distribuit în România de Forum Film România și poate fi vizionat în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos, subtitrat sau dublat.


Exploreaza subiecte similare:

Frozen II, Frozen, Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Alte știri din cinema

Primul sezon al serialului TV Stăpânul Inelelor a costat aproape jumătate de miliard de dolari

Asta înseamnă cu peste 150 de milioane de dolari mai mult decât toate cele trei filme din seria Stăpânul Inelelor semnate de Peter Jackson

Laura Donnelly, The Nevers: „Este o poveste despre cine deține puterea în lumea asta și care sunt consecințele pentru ceilalți”

The Nevers îi prezintă pe „Cei Atinși”, un grup de oameni care au obținut în mod misterios abilități magice. Ei trebuie să-și găsească locul într-o societate rigidă

Kate Winslet, Mare of Easttown: „A trebuit să alerg foarte mult la filmări. A trebuit să trântesc persoane la pământ și să mă bat și să arestez oameni”

Personajul lui Kate Winslet se numește Mare Sheehan și este o detectivă dintr-un orășel din Pennsylvania, care anchetează o crimă locală, în timp ce viața se năruie în jurul ei.

Mads Mikkelsen se alătură lui Harrison Ford în Indiana Jones 5

Phoebe Waller-Bridge e personajul feminin-cheie din cel de-al cincilea film al seriei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells