„Frăţia Hoţilor”, o odisee despre infracţionalitatea din Los Angeles

de Cinemagia în 18 Ian 2018
Din 19 ianuarie, în cinematografele din toată ţara

Frăţia hoţilor” îi aduce împreună pe marile ecrane pe Gerard Butler şi 50 Cent, într-un film plin de acţiune şi adrenalină, care din 19 ianuarie va putea fi vizionat în premieră în cinematografele din toată ţara.

„Frăţia Hoţilor” urmăreşte vieţile intersectate, deseori cu implicaţii personale, ale unei brigăzi de elită a Departamentului de Poliţie din L.A. şi activitatea celei mai de succes bande de hoţi din stat, având în vedere că nelegiuiţii plănuiesc jaful aparent imposibil al Băncii Rezervei Federale din centrul oraşului Los Angeles.

Un thriller captivant care reuşeşte să ia un concept familiar şi să-l facă să pară atât proaspăt cât şi actual, Frăţia Hoţilor se concentrează asupra unei bande de  elită de spărgători de bănci, care pun la cale să dea cel mai tare jaf, şi asupra unei brigăzi a Poliţiei din L.A. care se luptă să-i aducă în faţa justiţiei.

Desfăşurându-se în Los Angeles-ul zilelor noastre, oraşul cu cea mai ridicată rată a jafurilor de bănci din lume, filmul foloseşte formula tradiţională „poliţişti şi spărgători”, dându-i un impuls de adrenalină şi estompând graniţele dintre bine şi rău, pentru a crea un thriller tensionat de acţiune care nu este doar un thriller despre un mare jaf, ci şi o dramă psihologică de acţiune.

Filmul explorează dinamica dintre Gerard Butler (Cod Roşu la Casa Albă, 300, Eroii de la Termopile) şi Pablo Schreiber (13 Ore: Soldaţii Secreţi din Benghazi, Orange Is the New Black), inamici de moarte aflaţi în tabere adverse ale legii care se îndreaptă către o confruntare explozivă. Povestea filmului ,„Frăţia Hoţilor” oglindeşte lumea în care trăim. Oamenii sunt complecşi, liniile dintre bine şi rău nu sunt atât de bine delimitate pe cât ne-am dori să credem şi, deseori, percepţia asupra binelui şi asupra răului nu e colorată doar în alb şi negru, forţându-ne astfel să ne zbatem în zone de gri în timp ce facem faţă provocărilor vieţii.

Filmul marchează debutul regizoral al scenaristului şi producătorului Christian Gudegast (Cod Roşu la Londra), care foloseşte un scenariu original, bazat pe o poveste scrisă de Gudegast şi Paul Scheuring (Prison Break: The Final Break). Alături de Gudegast îi avem pe directorul de imagine Terry Stacey (Câinele, Adevăratul meu Prieten, Elvis şi Nixon), pe scenograful Kara Lindstrom (Lila şi Eve, Crush), pe designerul de costume Terry Anderson (Jane: Lupta pentru Supravieţuire, Urma Scapă Turma), pe editorul nominalizat la Premiile Oscar Joel Cox (O Fată de Milioane, Lunetistul American), şi pe compozitorul Cliff Martinez (The Foreigner, Demonul de Neon).

Nelegiuiții și legiuitorii

Conduşi de către glacialul şi neobişnuit de calmul Ray Merriman (Pablo Schreiber), nelegiuiţii nu sunt nişte jefuitori de bănci de duzină; aceştia operează cu precizie militară, plănuiesc meticulos şi folosesc experţi în domeniu - toate aceste abilităţi fiind dobândite în operaţiuni speciale militare la care au participat şi în închisoare. Banda de Nelegiuiţi a lui Merrimen îi include pe disciplinatul familist Enson Levoux (Curtis “50 Cent” Jackson) şi pe Bosco Ostroman (Evan Jones), un veteran călit în luptă şi un hoţ talentat. Acestora li se alătură "şoferul" Donnie Wilson (O’shea Jackson Jr.), un barman fost puşcăriaş cu un trecut misterios, care ar putea fi depăşit de situaţie.

În orice caz, pentru a reuşi să dea cel mai tare jaf, va fi nevoie ca aceştia să dejoace planurile Legislatorilor - brigada de Delicte Majore a Departamentului de Poliţie Los Angeles - care operează în moduri neconvenţionale care deseori traversează frontiera subţire dintre lege şi fărădelege pentru a răpune cei mai periculoşi şi greu de prins infractori.

Legislatorii sunt conduşi de către masculul alfa "Marele Nick" O’Brien (Gerard Butler), un detectiv de carieră şi un băutor înrăit pe care se pare că moralitatea nu-l împiedică să facă nimic. Alegerile şi prioritățile sale distrug ceea ce-a mai rămas din viaţa sa de familie. Nimic nu-l va opri din a pune capăt valului de infracţiuni conduse de  Merriman, care s-a jucat cu autorităţile timp de ani buni, dând din ce în ce mai multe jafuri care nu au fost încă elucidate.

O’Brien este ajutat de protejatul acestuia, Tony Zapata (Kaiwi Lyman-Mersereau), un cuceritor şarmant, Gus Henderson (Moe Mcrae), un gangster subtil din sudul Los Angeles-ului, Murphy “Murph” Collins (Brian Van Holt), eminenţa cenuşie de oţel şi de Benny Magalon, poreclit “Borracho” (Maurice Compte), un alcoolic împătimit al jocurilor de noroc care are un talent deosebit de a colabora cu informatorii.

După ce o simplă operaţiune de deturnare a unei maşini blindate se transformă într-un schimb brutal de focuri - ce are ca rezultat uciderea gărzilor maşinii blindate şi a mai multor poliţişti - Nelegiuiţii devin principala ţintă a Legislatorilor. Dar în curând devine evident faptul că niciuna dintre părţi joacă după regulile tradiţionale.

Zguduit de faptul că jaful a mers prost, Merriman îşi pune în gând să dea cel mai tare jaf; să se infiltreze în filiala din Los Angeles a Băncii Rezervei Naţionale şi să fure 30 de milioane de dolari uzaţi care urmează să fie scoşi din circulaţie înainte ca aceştia să fie distruşi, drept urmare, să fure bani pe care nimeni nu-i poate urmări. Planul acestora detaliat şi bine documentat începe să fie pus în aplicare, iar Nelegiuiţii sunt obligaţi să se implice într-un joc din ce în ce mai tensionat de-a şoarecele şi pisica, fiindcă Legislatorii îşi dau toată silinţa să îi lege pe cei din banda lui Merriman de un şir de jafuri nerezolvate şi să le anticipeze următoarea mişcare.

Nu există eroi sau rău-făcători în această înfruntare complicată - doar rivali foarte pricepuţi şi egali în luptă. Într-o serie de confruntări din ce în ce mai intense, oraşul Los Angeles devine o tablă uriaşă de şah, pe care, fiecare oponent îi doboară celuilalt în mod strategic pionii, turele, nebunii, caii şi regina, pentru ca în final să se ajungă la un şah mat palpitant şi total neaşteptat.

 

 

 

Exploreaza subiecte similare:

Den of Thieves, Gerard Butler, Pablo Schreiber, Christian Gudegast, Paul Scheuring, Terry Stacey, 50 Cent, Evan Jones

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells