Fragila reputaţie a starurilor: cazul Armie Hammer

de Ştefan Dobroiu în 5 Feb 2021
Cum şi-a ratat Hammer cariera în urma unor mesaje încă neverificate

Revenim la cazul Armie Hammer în urma unei analize a publicaţiei Variety, care arată cum a fost posibil ca starul din Call Me by Your Name să-şi vadă cariera pe butuci în urma unor mesaje scandaloase a căror autenticitate încă nu a fost verificată.

"Hammer nu este canibal", consemnează sec jurnalista Elizabeth Wagmeister, arătând că, totuşi, câteva săptămâni după "cea mai bizară poveste cu celebrităţi a lui 2021", Hammer îşi vede viaţa dată peste cap în urma acuzaţiilor de pe reţelele de socializare. Conform Variety, actorul nu a ales să se retragă din proiecte proeminente cum ar fi serialul The Offer (am scris mai multe despre acest serial şi ce va trata el) sau comedia romantică Shotgun Wedding, ci i s-a cerut să se retragă de către producătorii îngrijoraţi că scandalul va afecta profitabilitatea acestor proiecte.

Am dezvăluit deja că mesaje a căror autenticitate încă nu a fost verificată şi-au făcut apariţia pe reţelele de socializare. În acest mesaje, Hammer şi-ar descrie fetişuri şi fantezii sexuale bizare, precum dorinţa de a bea sânge uman, de a le tăia degetele de la picioare partenerelor sale sau de a le fereca în cuşti. Alte mesaje descriu fantezii legate de viol, iar o fostă iubită a lui Hammer a declarat unui tabloid că actorul ar fi vrut să-i gătească pe grătar şi să-i devoreze o coastă.

Deşi niciunul din aceste mesaje nu a fost dovedit drept autentic şi deşi Armie Hammer a negat în repetate rânduri acuzaţiile, în jurul său s-a creat imediat un nor care l-ar putea transforma într-unul din nefrecventabilii Hollywood-ului. Sunt şanse, consemnează Variety, ca Hammer să nu revină niciodată pe valul care îi deschidea toate uşile marilor studiouri.   

Până în acest moment, acuzatoarele lui Hammer nu i-au intentat niciun proces actorului, un reprezentant al său chiar declarând că acesta ar avea şanse să câştige un proces de calomnie. Avocaţii actorului dau în judecată Instagram şi Facebook pentru ca cele două reţele de socializare să le furnizeze screenshot-urile cu mesajele scandaloase care circulă de câteva săptămâni bune, determinând producătorii The Offer şi Shotgun Wedding să-i ceară actorului să se retragă din proiecte. Variety a aflat şi că Hammer va fi compensat financiar pentru Shotgun Wedding, ceea ce înseamnă că, legal vorbind, el nu şi-a încălcat contractul. Despărţirea de proiect este, deci, doar o încercare de eschivare de la atenţia nedorită de care Hammer se "bucură" acum în presă.

"Contractele conţin liste cu anumite activităţi nepermise", a declarat pentru Variety Ryan Baker, un avocat din Los Angeles care a reprezentat numeroşi actori în procese cu studiourile angajatoare. "Partea care doreşte anularea contractului ar putea justifica prin faptul că imaginea actorului a fost afectată de o acţiune a acestuia şi, ca urmare, implicarea sa într-un anumit proiect nu mai are valoarea iniţială. (...) Convingerea mea este că totuşi în acest caz alte fapte vor ieşi la iveală", a declarat avocatul.

"Într-o industrie în care carierele starurilor au la bază brandul personal şi reputaţia, efectul devastator e posibil să se fi produs deja. Cuvintele 'canibal', 'pisoi' şi 'tătic' vor apărea întotdeauna alături de numele lui Hammer la o simplă căutare pe Google, iar caracterul său a fost pus sub lupă după ce au fost făcute publice clipuri în care el pare să consume droguri, să bea la volan sau să se laude că a trecut un test antidrog pentru a-şi putea vedea copiii în timpul divorţului", scrie jurnalista Variety.

"Nu a mâncat niciodată carne de om, nu a băut sânge, nu a tăiat niciun deget şi nu a închis pe nimeni într-o cuşcă. Aceste mesaje nu trebuie luate literal, chiar dacă ele au fost trimise", a declarat pentru Variety o sursă apropiată lui Hammer. "Fiecare poate spune ce vrea pe Instagram, TikTok sau Clubhouse. Oamenii cred că perversiunile sunt bizare şi tabu, şi, dacă mulţi au dreptul să le considere aşa, alţii le practică şi obţin plăcere din asta", a mai spus sursa.

Proiectele afectate de scandal nu sunt doar cele pe care Hammer se pregătea să le filmeze, ci şi cele pe care actorul le-a terminat deja. Cel mai proeminent este Moarte pe Nil, ecranizarea Disney după romanul omonim al Agathei Christie, ecranizare în care Hammer apare alături de Gal Gadot şi Kenneth Branagh. Premiera globală va avea loc în septembrie şi nu se ştie în acest moment dacă problema de imagine a lui Hammer va afecta promovarea ecranizării.

În ce priveşte viitorul, cel mai mare mister legat de soarta actorului vizează continuarea la Call Me By Your Name. Dacă Hammer a putut fi cu uşurinţă îndepărtat din The Offer şi Shotgun Wedding (la nici o săptămână după ce i-au arătat uşa, producătorii au anunţat înlocuirea sa cu Josh Duhamel), nu la fel stau lucrurile cu Call Me By Your Name 2, unde chimia cuplului Hammer-Timothée Chalamet este esenţială. Dar în prezent scenariul continuării nici măcar nu a fost început, deci ar putea trece ani buni până la o eventuală concretizare a proiectului.

Foto: Depositphotos

Exploreaza subiecte similare:

Armie Hammer, Call Me by Your Name, Death on the Nile, Timothée Chalamet, josh duhamel, Gal Gadot, Kenneth Branagh

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
flower26free pe 5 februarie 2021 13:48
Pe cine a suparat de l-au distrus asa de repede?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells