Florian Munteanu, Creed II: „filmele Rocky m-au inspirat nu doar în ceea ce privește boxul, ci și în viață”

de Cinemagia în 24 Oct 2018
Filmul Creed II va avea premiera în cinematografele noastre pe 23 noiembrie

În „Creed II”, viața a devenit un număr de echilibristică pentru Adonis Creed (Michael B. Jordan). După ce a fost antrenat de însuși Rocky Balboa (Sylvester Stallone) și a devenit campion la categoria semigrea în filmul „Creed”, Adonis îl are de înfruntat acum pe Viktor Drago (jucat de românul Florian Munteanu), fiul lui Ivan Drago (Dolph Lundgren), cel care l-a ucis în ring pe Apollo Creed, în „Rocky IV”. „Creed II”e despre întoarcerea la origini, pentru a redescoperi din ce aluat e făcut un adevărat campion și pentru a nu uita că, orice ai face, nu poți scăpa de propriul tău trecut.

Filmul Creed II este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în cinematografe pe 23 noiembrie 2018. Iată un interviu cu Florian Munteanu, pus exclusiv la dispoziția cititorilor Cinemagia de către distribuitorul în țara noastră a filmului.

Personajul tău din „Creed II” este nou în cadrul francizei „Rocky”. Ești un fan al acestor filme?

Da, iar „Rocky IV”, în care apare pentru prima dată personajul tatălui meu, Ivan Drago, chiar a fost primul film din serie pe care l-am văzut. Aveam 11-12 ani când l-am urmărit cu tatăl meu pe un post de televiziune german. Tatăl meu era un boxer pasionat, care m-a învățat tot ce știu despre acest sport. Și ne-am uitat împreună la filmele „Rocky”, care  m-au inspirat nu doar în ceea ce privește boxul, ci și în viață. Mi-au arătat că nu trebuie să renunți niciodată, să-ți urmezi visurile mereu și faptul că munca va fi răsplătită întotdeauna.

Pe atunci, te-a impresionat Dolph Lundgren, care l-a jucat pe violentul Ivan în „Rocky IV”?

Oh, absolut. Pentru mine, arăta precum Superman, un Superman rus. A fost impresionant modul în care l-a transformat pe Drago într-un superom, asemănător unei mașinării. Mi-aduc aminte că încercam să-mi dau seama cum ar putea Rocky să-l învingă pe acest tip, care părea invincibil.

Cum ai ajuns să faci parte din distribuția „Creed II”?

Managerul meu m-a sunat și mi-a spus că o agenție este în căutarea unui actor pentru rolul unui boxer de categoria grea, care trebuia să aibă minimum 1,90 m, să arate a rus, să poată juca și să vorbească engleza. Nu existau alte informații despre rol, dar mi-am dat seama despre ce e vorba, pentru că știam că se căuta un nou adversar pentru Adonis Creed în „Creed II”. A fost acea mare oportunitate pe care o așteptam. Am trimis câteva fotografii și clipuri, care le-au plăcut celor din echipa de casting, și apoi am făcut câteva filmări pentru audiții. Am primit câteva scene, pe care le-am filmatcu telefonul. Am făcut trei astfel de video-uri, iar apoi am primit un telefon: „Sly [Stallone] te place mult. Ar vrea să facă o audiție pe Skype cu tine.” Am pregătit două scene pentru acea audiție pe Skype cu Sly. Timp de aproape o oră, am jucat cele două scene și am vorbit cu el despre viața mea, despre gândurile mele în legătură cu filmele din seria „Rocky” – și am făcut și un pic de improvizație, când Sly mi-a spus să uit de scene și text, și doar să-mi imaginez că el e Rocky și eu sunt Viktor, pentru a vedea cum aș reacționa la anumite lucruri pe care mi le spunea.

„A fost epuizant atât mental, cât și fizic. Era ca un dans.

Trebuia să-ți amintești fiecare lovitură de pumn, poziție a corpului sau unghi diferit, pentru că nu era ca într-o luptă reală, unde nu știi ce se va întâmpla” (Florian Munteanu)

Câteva săptămâni mai târziu, am zburat la Los Angeles, unde a trebuit să-l conving pe regizorul Steven Caple Jr. că eram persoana potrivită pentru rol. Am lucrat cu Steven timp de patru zile, jucând mai multe secvențe, iar apoi am fost distribuit în film drept Viktor.

Ești boxer profesionist de mai mulți ani, ceea ce implică mult antrenament fizic. Ai avut parte de un regim special pentru acest film?

În ceea ce privește antrenamentul sportiv, știam deja ce am de făcut. Dar Sly voia să fiu mai suplu și mai musculos. De obicei, am între 109-111 kilograme, iar pentru „Creed II” am ajuns la aproximativ 102 kilograme. Sly mi-a spus: „Vreau să fii cât mai bine lucrat, astfel încât să vedem fiecare mușchi.”

A fost dificil pentru mine, pentru că niciodată nu a trebuit să slăbesc atât. Sunt un pugilist de categorie grea și întotdeauna am boxat în această categorie de greutate. Am avut o dietă strictă și am intensificat exercițiile de cardio, așa că am ars multe calorii.

Cum a fost experiența ta cu toată acea coregrafie complexă pentru meciurile de box?

Pe lângă înotat, alergat și, bineînțeles, boxat, am avut câte două ore de coregrafie în fiecare zi. A fost epuizant atât mental, cât și fizic. Era ca un dans. Trebuia să-ți amintești fiecare lovitură de pumn, poziție a corpului sau unghi diferit, pentru că nu era ca într-o luptă reală, unde nu știi ce se va întâmpla.

Prin coregrafie, Michael [B. Jordan] și cu mine am construit o relație de încredere reciprocă. A fost extraordinar să lucrez cu Michael. Știam că nu ne vom lovi accidental unul pe celălalt. Dar nu a fost deloc ușor, pentru că a trebuit să ținem minte fiecare lovitură, jocul de picioare și unde trebuie să stăm. Era o întreagă geografie. Câteodată am avut nevoie să iau câte o pauză de 5-10 minute, nu din cauza oboselii fizice, ci din cauza celei mentale, pentru că trebuia să-mi amintesc atâtea mișcări.

Cum a fost să joci aspectele emoționale și dramatice ale poveștii?

Acestea reprezintă elemente importante în film. Sunt multe lucruri care se întâmplă între Adonis și Bianca, între Adonis și Rocky, între Ivan și Viktor. Pe de o parte, eu sunt un om de familie și îmi iubesc familia, ceea ce a făcut ca acele scene să fie ușor de jucat. Pe de altă parte, a fost provocator să surprind cât de mult vrea Viktor să-l facă mândru pe tatăl său. A trebuit să caut foarte adânc, în niște locuri mai întunecate, pentru a crea acele emoții. Dar consider că a meritat. Steven mi-a spus mereu că a vrut să creeze un scenariu care să divizeze publicul în ceea ce privește loialitatea față de un personaj sau altul. Vor fi de partea lui Creed sau de partea lui Drago? Cred că am reușit acest lucru.

Ce ai învățat de la ceilalți actori?

Am fost extrem de impresionat de modestia lui Dolph. Cariera lui vorbește de la sine, iar el este în continuare cu picioarele pe pământ și amabil cu toată lumea. Dolph m-a sfătuit ca, după lansarea filmului, să am lângă mine oamenii potriviți, să îmi știu mereu locul. Este un sfat bun. Cu Michael am învățat despre dedicarea lui și etica de lucru. A devenit un adevărat star, dar nu și-a pierdut pasiunea, fiind în continuare primul care ajunge în sala de sport și ultimul care pleacă. Acestea sunt tipurile de lucruri pe care le-am învățat de la acești actori fenomenali.

 

Exploreaza subiecte similare:

Creed II , Michael B. Jordan, Rocky IV, Dolph Lundgren, Sylvester Stallone, Steven Caple Jr.

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells