Filmul La Gomera, de Corneliu Porumboiu, a fost cumpărat spre a fi distribuit în Statele Unite

de Gloria Sauciuc în 26 Mai 2019
Magnolia Pictures are în vedere o premieră în cinematografele americane anul acesta

Magnolia Pictures a cumpărat drepturile de distribuţie pentru America de Nord pentru thriller-ul poliţist românesc La Gomera, după premiera producției la Festivalul de la Cannes (14-25 mai).

În regia lui Corneliu Porumboiu care semnează şi scenariul, filmul îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Antonio Buil, Agusti Villaronga, Sabin Tambrea, Julieta Szonyi şi pe George Piştereanu. Magnolia are în vedere o premieră în cinematografele americane anul acesta. În România filmul se lansează pe 13 septembrie.

Vlad Ivanov joacă rolul unui poliţist român corupt, trimis pe La Gomera, o insulă din Canare, pentru a învăţa limbajul criptic (fluierat) al locului, pentru recuperarea banilor mafiei.

The Whistlers (numele pe piaţa americană a filmului) este o doză incredibilă de senzaţie pură”, relatează preşedintele Magnolia, Eamonn Bowles. „Corneliu Porumboiu a făcut filme strălucite în ultimii ani şi mereu s-a autodepăşit cu cele mai reuşite filme pe gustul publicului”.

Lungmetrajul lui Porumboiu A fost sau n-a fost? (titlu în engleză 12:08 East of Bucharest) a câştigat premiul Camera d'Or la ediţia din 2006 a Cannes Film Festival. Filmul lui din 2015 Comoara a câştigat premiul Un Certain Talent la ediţia din 2015.

Producţia este semnată de 42 Km Films, Les Films du Worso şi Komplizen Film în coproducţie cu ARTE France Cinema, WDR, Film I Vast, Filmgate Films, Studioul de Creaţie Cinematografică în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, Bord Cadre Films şi Cinema City. Producătorii sunt Marcela Mindru Ursu, Patricia Poienaru, Sylvie Pialat, Benoit Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach şi Maren Ade.

Înţelegerea a fost negociată de către John Von Thaden de la Magnolia şi Fionnuala Jamison de la mk2 Films din partea producătorilor. Mk2 Films negociază vânzările. Ştirea a fost anunţată de către publicația Deadline.

Exploreaza subiecte similare:

La Gomera, Corneliu Porumboiu, Vlad Ivanov

Alte știri din cinema

Guillermo del Toro îl vrea pe Bradley Cooper în noul său film, Nightmare Alley

Rolul central din adaptarea romanului despre lumea întunecată a divertismentului îi era rezervat lui Leonardo DiCaprio

Franco Zeffirelli, regizorul lui Romeo şi Julieta și Iisus din Nazareth, a murit la 96 de ani

Apreciat deopotrivă ca regizor de film, teatru și operă, Zeffirelli a dorit să facă cultura accesibilă și agreabilă unei cât mai largi categorii de public

Noul film The Batman va avea patru mari antagoniști

Pelicula va ajunge pe marile ecrane pe 25 iunie 2021

Primele reacții la Toy Story 4 - filmul oferă „încă un mare șlem cinematografic”

Pe RottenTomatoes.com filmul are, până acum, scorul maxim din comentariile criticilor

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells