Filmul La Gomera, de Corneliu Porumboiu, a fost cumpărat spre a fi distribuit în Statele Unite

de Gloria Sauciuc în 26 Mai 2019
Magnolia Pictures are în vedere o premieră în cinematografele americane anul acesta

Magnolia Pictures a cumpărat drepturile de distribuţie pentru America de Nord pentru thriller-ul poliţist românesc La Gomera, după premiera producției la Festivalul de la Cannes (14-25 mai).

În regia lui Corneliu Porumboiu care semnează şi scenariul, filmul îi are în distribuţie pe Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazăr, Antonio Buil, Agusti Villaronga, Sabin Tambrea, Julieta Szonyi şi pe George Piştereanu. Magnolia are în vedere o premieră în cinematografele americane anul acesta. În România filmul se lansează pe 13 septembrie.

Vlad Ivanov joacă rolul unui poliţist român corupt, trimis pe La Gomera, o insulă din Canare, pentru a învăţa limbajul criptic (fluierat) al locului, pentru recuperarea banilor mafiei.

The Whistlers (numele pe piaţa americană a filmului) este o doză incredibilă de senzaţie pură”, relatează preşedintele Magnolia, Eamonn Bowles. „Corneliu Porumboiu a făcut filme strălucite în ultimii ani şi mereu s-a autodepăşit cu cele mai reuşite filme pe gustul publicului”.

Lungmetrajul lui Porumboiu A fost sau n-a fost? (titlu în engleză 12:08 East of Bucharest) a câştigat premiul Camera d'Or la ediţia din 2006 a Cannes Film Festival. Filmul lui din 2015 Comoara a câştigat premiul Un Certain Talent la ediţia din 2015.

Producţia este semnată de 42 Km Films, Les Films du Worso şi Komplizen Film în coproducţie cu ARTE France Cinema, WDR, Film I Vast, Filmgate Films, Studioul de Creaţie Cinematografică în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei, Eurimages, Bord Cadre Films şi Cinema City. Producătorii sunt Marcela Mindru Ursu, Patricia Poienaru, Sylvie Pialat, Benoit Quainon, Janine Jackowski, Jonas Dornbach şi Maren Ade.

Înţelegerea a fost negociată de către John Von Thaden de la Magnolia şi Fionnuala Jamison de la mk2 Films din partea producătorilor. Mk2 Films negociază vânzările. Ştirea a fost anunţată de către publicația Deadline.

Exploreaza subiecte similare:

La Gomera, Corneliu Porumboiu, Vlad Ivanov

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells