First They Killed My Father, de Angelina Jolie, ar putea fi scos din cursa pentru Oscar

de Gloria Sauciuc în 4 Sep 2017
Dacă First They Killed va fi asumat de către Cambodgia ca filmul care să reprezinte ţara la Oscar, atunci va intra în cursă contra altor 90 de filme

Angelina Jolie a avut proiecţia noului ei film, First They Killed My Father, la Telluride, pe 2 septembrie, primind aplauze călduroase. Filmul vorbeşte despre copilăria lui Loung Ung sub terifiantul regim al Khmerilor Roşii din Cambodgia anilor 1970. Ung, devenită activist pentru drepturile omului, a fost abordată de către Jolie (unul dintre copiii adoptaţi de către aceasta este de origine cambodgiană) care a încurajat-o să facă acest film.

Critica a întâmpinat proiectul favorabil, şi se pare că filmul este un candidat serios pentru „Cel mai bun film în limbă străină". Cu toate acestea, filmul întâmplină dificultăţi procedurale. Pentru că Academia de Film a stabilit reguli clare  - şi anume, cel mai bun film în limbă străină trebuie: să aibă peste 40 de minute, să fie produs în afara Statelor Unite, şi să aibă dialoguri predominante în altă limbă decât engleza.

First They Killed My Father îndeplineşte criteriile limbii şi pe cel al lungimii, ca şi faptul de a fi producţie non-americană, pentru că Jolie are şi cetăţenie cambodgiană. Criteriul care ar putea pune beţe în roate producţiei în cursa pentru Oscar este -  ţara care trimite filmul trebuie să demonstreze că filmul reflectă punctul de vedere al cetăţenilor sau locuitorilor ţării".

In the Land of Blood and Honey (2011), filmul cu care Angelina Jolie a debutat în regie, a stârnit controverse la data lansării, din cauza subiectului, tratat, spun contestatarii, într-o manieră ce dovedeşte o necunoaştere şi neînţelegere deplină a situaţiei din Bosnia și Herțegovina. Povestea din In the Land of Blood and Honey este cea a unei musulmane care se îndrăgosteşte de un soldat sârb în timpul războiului bosniac în ciuda faptului că acesta a violat-o.

Producţia este semnată de către recunoscutul regizor de documentare cambodgian Rithy Panh, alături de Ted Sarandos, şeful de conţinut de la Netflix care distribuie filmul atât online cât şi în sălile de cinema, cu premiera pe 15 septembrie, câteva zile după festivalul de la Toronto.

Dacă First They Killed va fi asumat de către Cambodgia ca filmul care să reprezinte ţara la Oscar, atunci va intra în cursă contra altor 90 de filme pentru una din cele cinci nominalizări la Oscarul pentru filme în limbă străină. Acestea sunt acordate în cadrul unui proces în doi paşi, ce va demara după data de 2 octombrie pentru ţările care vor aduce candidaţi.

Exploreaza subiecte similare:

oscar 2018, Angelina Jolie, First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers, Rithy Panh, In the Land of Blood and Honey

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells