Finding Dory stabileşte noi recorduri la box office

de Cristina Grigore în 21 Iun 2016
Noul succes Disney/Pixar a obţinut 136,2 milioane de dolari în week-end-ul lansării

Studiourile Disney/Pixar au adus pe marile ecrane o nouă animaţie ce distrează pe cinste copii, emoţionează părinţii şi aduce milioane şi milioane de dolari încasări realizatorilor. Finding Dory, continuarea lui Finding Nemo – un alt titlu de referinţă în istoria animaţiilor – a debutat în box office-ul american cu 136,2 milioane de dolari, potrivit BoxOfficeMojo.com. Este cea mai bună lansare din toate timpurile a unui film de animaţie (după Shrek the Third, care a obţinut 121,6 milioane la debut).

Animaţia este cel mai de succes titlu Pixar de până acum, depăşind la încasări Toy Story 3, ce a obţinut în 2010 110 milioane de dolari în week-end-ul lansării. Finding Nemo, lansat acum 13 ani, a avut şi el o lansare notabilă, dar suma a fost pe jumătate – 70,2 milioane de dolari.
Pe locul doi în top a intrat Central Intelligence, comedia cu Dwayne Johnson şi Kevin Hart, cu 34,5 milioane de dolari încasări (cifră promiţătoare; încasările din alte teritorii vor duce totalul peste cele 50 de milioane ce au alcătuit bugetul de producţie).

The Conjuring 2 coboară pe trei, cu 14,8 milioane de dolari încasări, urmat de Now You See Me 2. Pe cinci, cu o scădere uriaşă a încasărilor faţă de săptămâna trecută (de 70 de procente) se află Warcraft, ale cărui încasări s-au oprit la 7,2 milioane de dolari.

Exploreaza subiecte similare:

Finding Dory, Central Intelligence, The Conjuring 2, Now You See Me 2

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells