Filmul românesc Romina, VTM are încasări mai mari la debutul în cinema decât Avatar 2

de Gloria Sauciuc în 9 Ian 2023
 În plus, Romina, VTM a adus în primul weekend în cinematografe mai mulți spectatori decât făcea la debut comedia Teambuilding

 Anul 2023 vine cu un nou succes pentru filmul românesc, dar și pentru cinematografe: comedia muzicală Romina, VTM - ce a avut premiera pe 6 ianuarie - a adus în cinematografe 233.208 spectatori, mai mult decât reușea la debut Teambuilding (văzut în primul weekend de 196.737 spectatori), și a avut încasări de 6.553.905 lei (1.421.671 de dolari/1.332.094 euro), peste cele făcute în weekendul premierei de Avatar: The Way of Water (ce a strâns la debut 6.305.847 lei).

Totodată, prima săptămână din 2023 este cea mai bună săptămână din ultimii 18 ani sub aspectul încasărilor - aproape 4 milioane de euro s-au adunat din vânzările de bilete la cele 29 de filme (printre care Avatar 2, Teambuilding, Operation Fortune: Ruse de guerre, Puss in Boots: The Last Wish, Lamborghini: The Man Behind the Legend, I Wanna Dance with Somebody etc.) ce au rulat pe marile ecrane.

Un nou record pentru filmul românesc și pentru cinematografe

Anteriorul record era deținut în săptămâna lansării Fast & Furious 8 (21 aprilie 2017), când încasările la biletele vândute la toate filmele din acea săptămână s-au ridicat la 2.890.237, 36 euro. Putem concluziona nu doar că România a revenit la încasările pre-pandemie, ci că a atins un nou record la vânzările de bilete la cinema, cel puțin din 2005 încoace, an de la care avem statistici.

Romina, VTM (prescurtare care înseamnă „viața mea”) este o comedie muzicală în care se cântă manele și în care joacă, printre alții, Nicole Cherry, Tzancă Uraganu, Bogdan de la Ploiești și Matei Dima - vlogger care apare și în rol de producător, el fiind și în spatele comediei Teambuilding, ca regizor, producător și actor.

Romina, VTM a reuși recordul de a vinde peste 35.000 de bilete în pre-sale, scria publicația Gândul săptămâna trecută. Pe de altă parte, la o avanpremieră a filmului Romina, VTM a avut loc și un incident soldat cu intervenția poliției - la o sală de cinema din centrul comercial din Blejoi, din județul Prahova spectatorii s-au luat la ceartă din pricina locurilor, s-a dansat din buric și s-au pus manele. Pe TikTok au apărut ulterior imagini și cu mizeria lăsată în urmă de spectatori după vizionarea comediei, au mai scris mai multe publicații.

Exploreaza subiecte similare:

Romina VTM

Alte știri din cinema

Ramon: comedie absurdă sau fiasco narativ?

În ultimul film al lui Jesús del Cerro, Pavel Bartoș interpretează un țăran viticultor sărac cu duhul, dar bogat în peripeții

Cristina Jacob, despre noul ei film în engleză: „Bătăile inimii nu au nevoie de nicio traducere”

„Filmul acesta e pentru publicul din România, tot atât cât este pentru publicul de oriunde. Vorbim despre sentimente și relații în care ne regăsim cu toții”, mai spune regizoarea

Stranger Things, cel mai vizionat serial pe streaming în 2022

Spectatorii din Statele Unite au petrecut un echivalent a 19,4 milioane de ani pe platformele de streaming...

Pe fondul unui peisaj violent și plin de figuri periculoase, serialul polițist Marion, din 2 februarie

Povestea este bazată pe seria de 15 romane despre Comisarul Marion, semnată de Danielle Thiéry - una dintre primele femei din istoria poliției franceze care a devenit comisar, în 1976

Părerea ta

Spune-ţi părerea
victor_neo75 pe 10 ianuarie 2023 01:11
Sigur că Romina, VTM a încasat mai mult decât Avatar TWOW chiar și mai multe bilete având în vedere prețul mai mare pentru biletele la ecranele 3D pentru Avatar 2 (poate aflăm cumva și numărul de bielete vândute de la minunatul distribuitor Forum Film). Romina, VTM are succes datorită distribuției unor maneliști în trending pe YouTube și nu numai. Comentariile la Romina, VTM am văzut că sunt în majoritate nefavorabile, dar curiozitatea și marketingul bat buzunarul.

În altă ordine de idei, Teambuilding mai are nevoie de 630 de bilete pentru a atinge borna de 1.000.000 de bilete vândute la cinematografele de la noi ! Un film care m-a prins cu multe râsete și zâmbete !

danny987 pe 10 ianuarie 2023 19:33
210k bilete a avut Avatar 2 la debut.
victor_neo75 pe 10 ianuarie 2023 02:24
Încă ceva, premiera lui Romina, VTM nu a avut loc luni pe 2 ianuarie cum scrie și pe afișul filmului (adică s-au calculat 4 zile în plus față de cele 3 de weekend ale lui Avatar the Way of Water)?
StefanDo pe 10 ianuarie 2023 13:50
intotdeauna incasarile din avanpremiere sa calculeaza la weekendul premierei. Evident ca asta avantajeaza filmele cu multe zile de avanpremiera.
danny987 pe 10 ianuarie 2023 19:32
Fast a rulat cu multe proiectii toata saptamana dinaintea lansarii. Romina a avut mult mai putine. Inside kino e un site care arata biletele Forum Film la noi. Din 2021 are numere exacte, inainte doar estima pe baza incasarilor.
user-633e382d0ecab pe 11 ianuarie 2023 14:49
Cred ca nu numai James Cameron, ci si mai toti regizorii remarcabili din afara Romaniei ajung sa-si vomite inima si creierul cand or vedea ce performanta am reusit la capitolul cultura (tot de la muzica pana la cinematografie) pe mine mai mult ma apuca groaza si cand aud de cuvantul "manea" dar sa am putere sa asist la circul strident al slatarilor si cocalarilor si sa si ascult mizeria muzicala? Cu siguranta ca o manea la fel ca cianura intoxica mult mai rau decat o piesa rap sau hip-hop cu "organe genitale" si starea de groaza descrisa in versurile hip-hop-ului/rap-ului! Mai bine prefer un film cu Puya si La familia decat o tiganie cu circari manelisti!
petricaciobanu pe 23 ianuarie 2023 17:19
România țară de maneliști? trist!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells