Filmul românesc Coborâm la prima, din 26 octombrie pe marile ecrane

de Gloria Sauciuc în 9 Oct 2018
Camera lui Tedy Necula valorifică spațiul claustrofob al vagonului de metrou intrând în sufletul acestor personaje, cu povești personale demne de a fi descoperite

Coborâm la prima, debutul de 110.000 dolari în lungmetraj de ficțiune al regizorului Tedy Necula, se va lansa pe marile noastre ecrane vineri, 26 octombrie. Filmul pornește de la o premisă generoasă – „un metrou se oprește între stații, în dimineața de după incendiul din Colectiv” și aduce împreună o distribuție valoroasă: Adrian Păduraru și Teodora Mareș sunt din nou alături, după trei decenii de la filmul Declarație de dragoste (1985); Victoria Cociaș, Constantin Cotimanis, Emilian Oprea, Constantin Drăgănescu și Tudorel Filimon completează distribuția de peste 30 de actori.

Camera lui Tedy Necula valorifică spațiul claustrofob al vagonului de metrou intrând în sufletul acestor personaje, cu povești personale demne de a fi descoperite. Un preot ascuns în straie civile, un pușcăriaș proaspăt eliberat, o asistentă medicală, o tânără însarcinată, trei studenți, un cuplu de bătrâni, o pereche de părinți îndurerați de dispariția fiului lor, trei tipi gălagioși, un dansator gay, vreo două fete din Republica Moldova… Fiecare plecat în drumul său, acum cu ocazia de a deveni mai puțin străini celorlalți.

Vagonul este aglomerat, timpul parcă se oprește iar pasagerii grăbiți sunt forțați de această împrejurare să se observe unul pe celălalt, ba chiar să interacționeze. „Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împartăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese schimbat, în felul său. Suntem unii langa alții în lume, așa cum suntem și într-un vagon de metrou. Preconcepțiile cad atunci când ne dăm voie să vedem dincolo de aparențe. Personajele din metrou au povești de viață diverse, completând parcă destinele celorlalți. Ce iese când descoperim poveștile celor pe lângă care trecem zi de zi?”, comentează regizorul Tedy Necula.

„Coboram la prima a fost o provocare rara. Am inceput acest proiect cu Tedy in urma cu cativa ani si l-am lasat la dospit, fiind amandoi convinsi ca se poate mai mult. Anul trecut, am reluat calatoria si dupa cateva luni intense de lucru, am reusit sa-l aducem unde doream. Nu e usor sa spui o poveste a carei actiune se desfasoara in acelasi spatiu, în timp real, cu personaje diverse, a căror destine se intersectează pentru prima dată. Dar aici e măiestria în storytelling. Și tot aici e și bucuria când actorii vin și-ți spun că de-abia așteaptă să filmeze”, relatează Alexandra Axinte, scenaristă.

Exploreaza subiecte similare:

Coborâm la prima, Victoria Cociaş, Constantin Cotimanis, Emilian Oprea, Constantin Drăgănescu, Tudorel Filimon, Declaraţie de dragoste, Tedy Necula, Alexandra Axinte

Alte știri din cinema

Viitorul film Pixar se numeşte Onward. Vor face parte din distribuţie Tom Holland şi Chris Pratt

Regizorul Dan Scanlon explică, pe scurt, care este povestea animaţiei aflate în pregătire

A doua şansă: Jennifer Lopez şi linguriţa de sirop

Revenirea divei la cinema reuşeşte să ofere ceea ce promite

Rami Malek este dorit ca antagonist în Bond 25

Filmările la serialul Mr. Robot l-ar putea împiedica însă pe actor să accepte partitura

Doctor Strange 2 a fost confirmat oficial. La cârmă va sta tot regizorul primei părţi

Sequel-ul ar putea ajunge pe marile ecrane în mai 2021

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells