Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

de Cinemagia în 16 Feb 2019
Va rula pe marile noastre ecrane din toamna anului 2019

Descris de publicația Variety ca fiind un „debut remarcabil și surprinzător”, filmul Monștri. al lui Marius Olteanu, a fost apreciat și de juriul format din cititori ai cotidianului german Tagesspiegel și a câștigat titlul de „Cel mai bun film din secțiunea Forum” la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

Monștri. a întrunit voturile celor nouă reprezentanți ai acestui juriu independent, care se reunește încă din 2007 în cadrul Berlinalei. Juriul și-a motivat alegerea prin faptul că regizorul Marius Olteanu folosește un limbaj vizual deosebit pentru a descrie natura multistratificată a unei relații aflată sub presiunea unei societăți în care aderarea la norme primează.

Singurul lungmetraj românesc selectat la Berlin, Monștri. descrie o zi din viața unui cuplu. Dana și Arthur, căsătoriți de mult timp, trăiesc o poveste de dragoste atipică. Una din întrebările ridicate de film este „Care ar fi cea mai mare dovadă de iubirepe care i-o poți da celuilalt?”. Filmul observă și pune întrebări într-o structură de puzzle, în care spectatorul trebuie să rămână atent și să decidă până la final cine sunt „monștrii”.

Lungmetrajul Monștri. îi are în distribuție pe: Judith State, Cristian Popa, Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Dorina Lazăr, Gabriel Răuță.

Monștri. este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Producători: ClaudiuMitcu, IoachimStroe, Robert Fița. Coproducător: Marius Olteanu. Distribuit de Transilvania Film în toamna anului 2019.

Finanțatori: McCann Erickson, Next Advertising Achiziții, Havas Media, JyskRomânia, United Media Services, Tuborg, Orange Romania, Electric Plus.

Exploreaza subiecte similare:

Monștri.

Alte știri din cinema

Kit Harington a avut nevoie de terapie după moartea personajului său din Game of Thrones

Atenţia sporită primită din partea presei şi a publicului după finalul abrupt al sezonului 5 l-a afectat pe interpretul lui Jon Snow

Disney a devenit, în mod oficial, proprietarul 21st Century Fox

Fuziunea va ridica pe noi culmi dominanța la box office a Disney

Netflix lansează în premieră trailerul extins pentru documentarul Planeta noastră

Serialul de istorie naturală care cuprinde opt părți va fi lansat pe 5 aprilie în toată lumea

The Order: vrăji, vârcolaci şi angst adolescentin

Noul serial Netflix combină tonul sprinţar cu teme macabre

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 16 februarie 2019 20:13
Wow, ce imi place festivalul de la Berlin.Toata lumea ia cate un premiu.
viorellll pe 18 februarie 2019 10:34
Este un festival de doi lei
lili22 pe 20 februarie 2019 08:48
Sa vedeti ce se vor lauda cu premiul asta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells