Filmul Minecraft va avea în centrul acţiunii o adolescentă

de Cristina Grigore în 17 Apr 2019
Realizatorii au stabilit şi noua dată de lansare pentru producţia live-action inspirată din celebrul joc video

După mai mulţi ani de încercări de a aduce pe marele ecran un film inspirat din lumea Minecraft, dezvoltatorul celebrului joc video, compania Mojang, a anunţat că pelicula se va lansa pe 4 martie 2022.

Vom vedea în Minecraft „povestea unei adolescente şi a neobişnuitului său grup de aventurieri”, scrie Mojang. „După ce maleficul Ender Dragon îşi pune în aplicare planul distructiv, aceştia trebuie să îşi salveze frumoasa şi «pătrăţoasa» lume Overlord”, se mai arată în sinopsis.

De regia filmului, distribuit de Warner Bros., se va ocupa Peter Sollet (Nick & Norah's Infinite Playlist). Înainte de Solett, alţi doi regizori cu renume s-au „aventurat” la cârma live-action-ului: Shawn Levy (Stranger Things) şi Rob McElhenney (It's Always Sunny in Philadelphia).

În noiembrie 2016, Steve Carell a fost anunţat în distribuţia peliculei, însă actorul a fost nevoit să abandoneze producţia din cauza unor suprapuneri în orarul său de lucru.

„Vrem să facem acest film pentru voi în aşa fel în care am făcut şi jocul”, au notat cei de la Mojang. „Ne-am inspirat din o mulţime de lucruri, dar nici unul atât de incredibil precum cele create în comunitatea Minecraft în fiecare zi”, se mai menţionează în anunţ.

Minecraft are în prezent peste 100 de milioane de utilizatori înregistraţi (a întrecut considerabil Fortnite) şi este unul dintre cel mai bine vândute jocuri pe iOS, Android şi Xbox. A generat o mulţime de adaptări şi de produse cu licenţă, de la cărţi, la figurine şi jocuri spin-off. Telltale Games, în parteneriat cu Mojang, a lansat în 2015 jocul de aventură point-and-click Minecraft: Story Mode, iar cei de la Microsoft, care au cumpărat în 2014 compania Minecraft, au anunţat pentru 2019 un dungeon-crawler în stilul lui Diablo, numit Minecraft Dungeons.

Exploreaza subiecte similare:

Peter Sollett, Nick and Norah's Infinite Playlist, Shawn Levy, Stranger Things, Rob McElhenney, It's Always Sunny in Philadelphia, Steve Carell

Alte știri din cinema

Horror-ul Blestemul femeii care plânge aduce teroarea în cinematografe, din 19 aprilie

Ferește-te de groaznicul ei voal!

Un nou film Thor este în cărţi, cu Taika Waititi la cârmă

Informaţia vine de la interpreta lui Walkyrie, Tessa Thompson

Avengers: Endgame are cel mai bun final din MCU, spune Robert Downey Jr.

Downey Jr. este singurul actor din distribuţie care a primit integral scenariul înainte de începerea filmărilor

Serialul Netflix The Witcher se lansează spre finalul anului

Henry Cavill este Geralt de Rivia, un vânător de monştri mutant într-o lume fantastică

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells